защо БМВ форума ми е по-приятен от фейсбук???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: защо БМВ форума ми е по-приятен от фейсбук!!!!

Мнение от Binev_OuT » 10 Фев 2014, 20:35

Форума , определено е по-приятен,по-информативен и колко работа ми е свършил не е истина просто.
От друга страна - всичките ми около 80 приятели във фейса ги познавам лично , следя си баскетболните новини и общо взето това.
Иначе форума е постоянно зареден на браузъра и се спира само ако спирам компа , във фейса прекарвам по има няма 10 мин на ден.
Иначе любимото ми средство за комуникация е телефона.
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 10 Фев 2014, 22:36

Аз се регистрирах във фб преди 5 години и половина след 10-тата годишнина на випуска (малии к'ъв съм дрЪт) с цел да поддържам връзка с масово емигриралите ми съученици, които се пръснаха навсякъде по света, един май отиде и на Луната :mhihi: 3 години и половина по-късно демек преди около 2 години установих, че го ползвам за всичко само не и за това. С емигрантите и тогава и сега си общуваме по скайпа или google hangouts. Осъзнах, че губя прекалено много време във фб без реално да правя нищо съществено. Беше ми станало като навик едва ли не - пускам компа и хоп първо зареждам фб. В един момент ми дотегна най-вече от позьорщината както и това, че някои "приятели" не можех да им видя очите с месеци при все, че живеем в един град, а иначе всеки ден ще ме заливат с коментари, лайк-вания и прочее спам. Един вид виртуалната комуникация коя от коя по-фалшива се предполага, че ни стига. Да ама на мен не ми стига. Така е един хубав момент без много да се колебая директно си изтрих профила. Не съм го афиширал по телевизията или вестниците, нито пък ще пропагандирам тук или където и да против фб. Взел съм решението само и единствено за себе си и не смятам да убеждавам който и да е в каквото и да е. Но след като поставяме така нещата ще си дам мнението - за мен фб изключително лесно и достъпно предразполага хората да се представят за такива, каквито познатите им (че и целия свят дори) искат да си мислят че са. С една дума - фалш, ама много фалш. Това беше и основната причина да разкарам този фалш от и без това оскъдното ми свободно време. Иначе комуникацията ми с приятелите ми стана по-истинска - който иска може да ме намери 24/7 по телефона или всяка вечер (почти) на скайп. Спамерите и спамерките много лесно ги филтрирах.

И понеже темата е свързана и с форума имам да изкажа едно недоволство. Няколко пъти ми се случва да научавам за официални мероприятия организирани от Клуба и/или форума или косвено от 3-ти лица или с голямо закъснение, защото въпросните мероприятия са публикувани само и единствено в съответната фенска фб страница, дали официалната на Клуба или на някоя регионална структура. Нямам нищо против нещата да се организират и там, но смятам, че е редно да се пускат първо тук. Все пак този форум го е имало доста преди фб.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 10 Фев 2014, 23:48

rve написа:Все пак този форум го е имало доста преди фб.

Ц, не си прав :mhihi: това че навлезе за една-две години като торнадо при нас е друг въпрос :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 10 Фев 2014, 23:54

hacker4eto1 написа:Едно време,за да си модерен трябваше да имаш ФБ ,а сега за да си модерен трябва да нямаш...
от 1 година и половина аз съм модерен човек. :yes:

Леле аз съм бил постоянно модерен, пък си мислех, че съм изостанал от реалният свят.

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 11 Фев 2014, 0:34

doomy525 написа:
rve написа:Все пак този форум го е имало доста преди фб.

Ц, не си прав :mhihi: това че навлезе за една-две години като торнадо при нас е друг въпрос :mrgreen:

Колегата има предвид,че форума е преди българските фен групи в фейса. :yes:

Аз лично файда от фейса нямам,единствения далечен човек,който ми е важен е майка ми,но скайпа ми върши идеална работа,аз и заради нея го пускам изобщо,за приятелите ми ,върши работа телефона,за радост тези на който държа ,още не са избягали надалеч.Имах профил,но простотията и позьорщината не ме изкефи нещо и го изтрих,но на друг може и да му е от полза,някои колеги изтъкнаха основателни причини.За форума само хубави неща мога да кажа,нямаше да съм такъв фен на марката,ако го нямаше.Много неща съм научил за любимите ни коли,много съм се смял и забавлявал,със кеф влизам всеки ден,а пък за части,за колата само на форума разчитам,дори като съм получавал по Еконта ,например спирачна течност,съвсем обикновена Текстар,служителя дето ме обслужваше се зачуди и вика:че тука няма ли спирачна течност,че я поръчваш?Предпочитам да си дам парите на фен на марката,а пък и имам по-голямо доверие на продаващите тук за произхода на частта ,отколкото на Еврото или Плюса.Пък за някаква по-специална част за трийската,няма къде да я намеря,ако не тук.Плюс това,форума е добре изграден,има си строги правила,модератори,всичко е както трябва,как да не ти е кеф да влизаш,а и друго има,тук сме се събрали хора с еднакъв интерес,помагаме си,шегуваме се,с най-голямо желание бих се запознал с всички активно пишещи.Като цяло съм много горд,че съм фен на марката и член на този форум,даже ми е време и да стана член на клуба,то се е видяло,че измъкване от тая краста няма. :mhihi: Благодаря на хората,отговорни за съществуването на този форум и запазването му през годините,благодаря също така и на всички коректни колеги,от които съм купувал неща,на хората,които са ми отговаряли на въпросите,и на хората,които просто са ме карали да се усмихна с забавните си постове.Благодаря Ви. :bowdown:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Фев 2014, 0:42

Малко извън темата, ама ми прави впечатление друго, форума се превръща все по усилено във филиал на продавалник. Цъкнете върху нови мнения примерно, и вижте колко от последните теми са в търговските раздели и колко са другите.Имам база за сравнение с първите години тук, и с това, което е сега.Промяната, поне за мен, не е в положителна насока, заради това и много стойностни хора ги няма вече.Преди 5-10 години имаше други идеи и дух, които на мен определено ми липсват.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 11 Фев 2014, 1:28

Е то като цяло вече стойностните хора по света изчезват.Един по един.Една от многото причини естествено е именно фейса и подобни.Социалната мрежа.Много социална няма що.Всъщност социалната мрежа фейсбук е баш АНТИсоциалното нещо от съвремието ни, ама кой да има достатъчно в главата та да се сети.Другото което забелязвам във тъпашкия фейс-непрестанно се публикуват някакви притчи, красиви, поучителни неща.Носещи уж някаква поука, , морал, ценности, възвисяващи идеали и.....нито един от публикуващите не отговаря изобщо на това което поства.Крайно лицемерие.Фейсбук??Мерси, мерси няма нужда.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Фев 2014, 2:08

И кат праснеш някъв коментар после по улиците те гледат лошо, щото ги знаеш що за кифли са :mhihi: Добре, че се въздържам вече от подобни простотии, даже го бях спрял за година и изгубих контакт с няколко така да кажем "приятелчета" нищо, че ми е доста ограничен листа с приятели там.. :lol: най-най-най-най-най-най-най-най антисоциалното нещо е тоа фейс..13243434 степен на квадрат умножено по 100 и пак ще е малко.

А пък най ми е забавно като се съберат двама индивида, два три-пет-десет месеца целувки и влюбени простотии си публикуват, а като спре това и прави впечатление и виждаш, че даже не са и в приятели вече :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 11 Фев 2014, 9:59

doomy525 написа:А пък най ми е забавно като се съберат двама индивида, два три-пет-десет месеца целувки и влюбени простотии си публикуват, а като спре това и прави впечатление и виждаш, че даже не са и в приятели вече :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Че аз имам един познат, къде така скъса гаджето си. Директно я махна от рилейшън шипа, тя горката 2 седмици не знае к'во става :mhihi: :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 11 Фев 2014, 10:23

randity написа:
doomy525 написа:А пък най ми е забавно като се съберат двама индивида, два три-пет-десет месеца целувки и влюбени простотии си публикуват, а като спре това и прави впечатление и виждаш, че даже не са и в приятели вече :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Че аз имам един познат, къде така скъса гаджето си. Директно я махна от рилейшън шипа, тя горката 2 седмици не знае к'во става :mhihi: :mhihi:

Maладець :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата