Само аз ли съм така?
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Само аз ли съм така?
rve написа:И при мен играе Ексела, но смея да твърдя, че всеки лев по колата си е струвал и ще си струва, защото удоволствието от шофирането й е безценно!
Надявам се, че при повечето е така, защото аз изпитвам същото!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Няма как да я подмина тая тема, тъй като чувството и смисъла в нея - и мен не ме е подминало
И аз съм така - всеки дребен проблем ме разяжда, смазва ме психически, колкото и смешно да звучи.. А за да няма точка забележка по една стара кола било по салон, двигател или каквото и да е е мноого скъпо, да не говорим каква е разправията. При продажба е ясно - никаква възвращаемост. Аз пари за серизони подобрения не съм наливал досега по бмв-тата, но то за подръжка в добро / за мен/ състояние също не отиват никак малко. Много пъти съм се питал: Защо не съм от онези ''другите хора'', на които не им пречи да им тропа, хлопа, да им играят оборотите, да им е захабен салона, да им скърца, да им свири... Живота щеше да ми е мн по-лек,но не не съм от тях и едва ли някога ще бъда. Да ще ми се сменят приоритетите - жена, дом, дете, но тогава няма да спра да се дразня на тези неща, а просто вероятно няма да мога да се занимавам с това по ред причини. Цялата работа е че маниящината трябвада си има граници, т.е да не се лишаваш от жизнено необходими основни неща в името на колата. Примерно да си купиш обувки, да ходиш със скъсани дрехи / има мн такива случай/, да гладуваш през деня, да не идеш на море с компания или с приятелката ти / лишаване от соц контакти/ , но да си купиш генерация и мн мн други примери.
Аз съм за нова кола, всичко ме дразни в старите - не визията и поведението им, а дребните и недотам дребните проблеми и умореността им, но.... нямам възможност за такава и съм във вечния филм, който все пак се опитвам да контролирам.. Мога да пиша ,много, но мисля че ми разбрахте идеята. Лека вечер.

И аз съм така - всеки дребен проблем ме разяжда, смазва ме психически, колкото и смешно да звучи.. А за да няма точка забележка по една стара кола било по салон, двигател или каквото и да е е мноого скъпо, да не говорим каква е разправията. При продажба е ясно - никаква възвращаемост. Аз пари за серизони подобрения не съм наливал досега по бмв-тата, но то за подръжка в добро / за мен/ състояние също не отиват никак малко. Много пъти съм се питал: Защо не съм от онези ''другите хора'', на които не им пречи да им тропа, хлопа, да им играят оборотите, да им е захабен салона, да им скърца, да им свири... Живота щеше да ми е мн по-лек,но не не съм от тях и едва ли някога ще бъда. Да ще ми се сменят приоритетите - жена, дом, дете, но тогава няма да спра да се дразня на тези неща, а просто вероятно няма да мога да се занимавам с това по ред причини. Цялата работа е че маниящината трябвада си има граници, т.е да не се лишаваш от жизнено необходими основни неща в името на колата. Примерно да си купиш обувки, да ходиш със скъсани дрехи / има мн такива случай/, да гладуваш през деня, да не идеш на море с компания или с приятелката ти / лишаване от соц контакти/ , но да си купиш генерация и мн мн други примери.
Аз съм за нова кола, всичко ме дразни в старите - не визията и поведението им, а дребните и недотам дребните проблеми и умореността им, но.... нямам възможност за такава и съм във вечния филм, който все пак се опитвам да контролирам.. Мога да пиша ,много, но мисля че ми разбрахте идеята. Лека вечер.
Kroki написа:rve написа:И при мен играе Ексела, но смея да твърдя, че всеки лев по колата си е струвал и ще си струва, защото удоволствието от шофирането й е безценно!
Надявам се, че при повечето е така, защото аз изпитвам същото!
И аз така го чувствам, въпросът е когато се прави наливането на парата, да не е за сметка на други по-важни и наложащи неща, че другото е болестно състояние

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Тфа като онзи ден. Жената вика дай да идем до Витоша, аз си мисля 10 лева лифта. Та отиде тя с детето, пък аз 4 лева за авто мивка и още 6 за препарат за стъкло и неква гъба за таблото. Щтракнах с телефона къде са тръгнали ръждите и после докато се прибера, че нямаме асфалт пред дома, цялата пак в кал... Най е важно да нямаш таблица 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Значи да не се ядосвам, че спрях да си водя таблицата на ексел около месец след като взех колата 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Аз спрях няколко дена след като я взех, нямам никаква представа за колко още е30ки съм налял в тая неприличаща на нищо и ми е спокойно 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Само аз ли като тегля чертата ми излиза, че за 5 години горе доло съм дал не повече от 2К по нея
Успокоихте ме, мислех си че са доста пари 

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Е ти само масло ли си сменял за тия години. 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
zafirovp написа:Е ти само масло ли си сменял за тия години.
Маслото сам си го сменям и ми излиза около 50-60лв. с филтрите щото имам хубави отстъпки- по 5= 300
Предница един път- там са около 600.
Спирачки един път там са около 400 (всички дискове и накладки) без работа- сам ги сменявам.
И останалото е за некви дреболии... бележки разни по боята, казанче за течността за чистачките и т'ва е- ето ти ги 2К къде са за около 5 години. Какво повече да й правя?
На старото БМВ нямах, но на новата и аз съм от хората с екселите и към момента гоня парите на колата
Лошото е, че така както ми се иска трябва да се налее още веднъж (да стане 2 пъти за колкото съм я взел само за подобрения/ремонти) и май ще почвам да се кротвам или ще търся по платена работа
Иначе за фенове според мен е нормално състояние, но все пак е желателно да се избягват крайностите.

Лошото е, че така както ми се иска трябва да се налее още веднъж (да стане 2 пъти за колкото съм я взел само за подобрения/ремонти) и май ще почвам да се кротвам или ще търся по платена работа

Иначе за фенове според мен е нормално състояние, но все пак е желателно да се избягват крайностите.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Колега, значи си попаднал на кола. Ще ми е интересно за каква точно иде реч. Ние за едно Ауди купено ново преди 4 години сме дали повече пари. Късметлия човек.
Sent from my SM-T210 using Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Явно съм разбрал грешно смисъла на темата и обикновенната поддръжка на колата се смята за яка фенщина.
Тази кола е при мен от 2007г и от тогава...
През повечето време се караше с 10в60 кастрол по 6-7000км макс.
Сменени всички тампони с полиуретан.
Усилени шарнири.
Накладки.
Сменени амортерьори.
Гумено каре на кардана.
3 или 4 скоростни кутии.
5 дифа.
Ревизия на главата,но пак заради мен.На Калояново се скъсаха 2 клапана и 14 криви
Сменен термостат.
И това е общо взето по тая кола и като изключиме нещата счупени заради моята глупост колата си е бетон.
Като разходи имам само още откраднати 2 халогена и предна М броня с номера.
Като се разхвърлят през годините сметките излизат смешни,а и могат много да се оптимизират.Та не е хубаво да се преиграва с разходите по повечето бмв-та до към 2000г освен ако не сте си купили тоталки.
А вече тунинга по една кола е съвсем друго нещо,но хората наливащи истинки в колите си във форума са 20-30 човека сигурно
Повечето Е30-каджии 
Тази кола е при мен от 2007г и от тогава...
През повечето време се караше с 10в60 кастрол по 6-7000км макс.
Сменени всички тампони с полиуретан.
Усилени шарнири.
Накладки.
Сменени амортерьори.
Гумено каре на кардана.
3 или 4 скоростни кутии.
5 дифа.
Ревизия на главата,но пак заради мен.На Калояново се скъсаха 2 клапана и 14 криви

Сменен термостат.
И това е общо взето по тая кола и като изключиме нещата счупени заради моята глупост колата си е бетон.
Като разходи имам само още откраднати 2 халогена и предна М броня с номера.
Като се разхвърлят през годините сметките излизат смешни,а и могат много да се оптимизират.Та не е хубаво да се преиграва с разходите по повечето бмв-та до към 2000г освен ако не сте си купили тоталки.
А вече тунинга по една кола е съвсем друго нещо,но хората наливащи истинки в колите си във форума са 20-30 човека сигурно

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
zafirovp написа:Колега, значи си попаднал на кола. Ще ми е интересно за каква точно иде реч. Ние за едно Ауди купено ново преди 4 години сме дали повече пари. Късметлия човек.

58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4