Получих електронен фиш за налагане на глоба
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Получих електронен фиш за налагане на глоба
Привет. Днес ми дойде честитка от 08.09.2013, но е от мобилна камера.
В последно време се чуваше навсякъде, че мобилните камери са незаконни и съда е отменил тези фишове.
Разрешената скорост е 50км, а аз съм минал с около 90.. Въпроса е да обжалвам ли или не, ако да - Каква е точно процедурата?
Питам тъй като до сега не съм обжалвал глоби на КАТ, използвах търсачката, но казус като моя след новоприетия "закон" не открих.
В последно време се чуваше навсякъде, че мобилните камери са незаконни и съда е отменил тези фишове.
Разрешената скорост е 50км, а аз съм минал с около 90.. Въпроса е да обжалвам ли или не, ако да - Каква е точно процедурата?
Питам тъй като до сега не съм обжалвал глоби на КАТ, използвах търсачката, но казус като моя след новоприетия "закон" не открих.
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
Re: Получих електронен фиш за налагане на глоба
1. Закона трябва да е обнародван за да има сила.
2. Сам знаеш че си нарушил ( и то близо два пъти) , плати си глобата и не се прави на "улав ".
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
2. Сам знаеш че си нарушил ( и то близо два пъти) , плати си глобата и не се прави на "улав ".
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
Обжалвай имаш 7 дена , посети адвокат да ти изготви основанията . Улави се правят тия от парламента , че не са измислили кат хората закона и всички тез камери са незаконни , А колкото до нарушението то е факт и е друга тема както и самата процедура по заснемането на въпросното нарушение , та кой е нарушителя , май и двете страни .
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Не става въпрос за закон а за тълкувателно решение на ВАС. Не е публикувано още, но най-общо е, че при "снимка" с мобилна камера в присъствие на полицаи се нарушава чл.189, ал.4, където изрично е записано „При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган…”.
Презумпцията е, че при присъствие на контролен орган може да се регистрира веднага нарушението и да се пристъпи към издаване на съответния акт за нарушение. Тогава "нарушителя" може да обжалва на момента незаконните положения и няма как да се пренебрегнат или скрият.
Презумпцията е, че при присъствие на контролен орган може да се регистрира веднага нарушението и да се пристъпи към издаване на съответния акт за нарушение. Тогава "нарушителя" може да обжалва на момента незаконните положения и няма как да се пренебрегнат или скрият.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Обжалвай 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
raid написа:Привет. Днес ми дойде честитка от 08.09.2013, но е от мобилна камера.
Отиваш в КАТ и пускаш възражение, мисля,че срока беше 3 работни дни, че не си съгласен с наложеното НП. След известно време ще получиш отговор, ясно какъв, ако си съгласен- плащаш, ако не си- отиваш на съд и там вече може да се изтъкне, като основателна причина за отпадане на наказанието, решението на ВАС. Общо взето пускането на възражение не те спасява, но ти налагат минималната глоба за съответното нарушение, защото виждат, че си готов да създаваш неприятности. Вече в съда, поради една или друга причина, голяма част от НП отпадат.

ей за т'ва момчета няма да се опра'им. Защото Бай Ганя е тарикат и винаги другите му са виновни. При ограничение 50км/ч да ти дойде честитка за 90км/ч означава, че наш'то момче е минало минимум със 100км/ч (по километраж), което лично за мен си е пълна наглост.
Другото (че ограничение 50км/ч обикновенно има само в населени места) няма смисъл да го коментирам.
До някъде бих разбрал темата, ако имаше съмнение, дали снимката е негова....ама при така зададен въпрос....Ми като си пич, да минеш с 50км/ч отгоре, бъди пич и си плати глобата. К'во толкова?
И самите модератори малко трудно ги разбирам, че оставят такива теми да виреят

7 мнения
• Страница 1 от 1