1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.
Модератор: Общи модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: 1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.
bum_bum написа:toncho83 написа:Според мен няма как да се контролира това.Колкото и в детските площадки с малки деца не влизат родители с цигари да им кадят на главите,толкова и ремонтите пред блока ще спрат.Лапнали фасовете и люлят децата кой да ги глобява не знам...,а навсякъде табели ЗАБРАНЕНО.Така,че и да го приемат тоя закон ще е нещо такова според мен.
Гледай по-надалеч колега. Пасивното пушене особено на открито не е особен проблем. Проблема е в солетите, чипсовете, маргарина, разните пакетирани меса, сокчета, сладоледи, адаптирани млека, млечни десертчета, сладкишчета и хиляди други проблеми с които неуките (да не казвам тъпи и незаинтересовани) майки тъпчат тези деца. Повече от очевидна е масивната кампания срещу пушенето в световен мащаб, която явно има за цел да измести вниманието от хиляди други не по-малко животозастрашаващи навици. В същото време няма нито едно изследване, което да покаже, че в следствие забраната за тютюнопушене и съответно намаления брой пушачи са намалели свързаните с това заболявания. Всъщност точно обратното, темпа на растеж се запазва.
Напълно вярно. Едно се нещо се преескпонира, за сметка на десетки други, не по-малко вредни неща. Което говори за замазване на нещата и повърхностно лечение, което не е никакво лечение. На управляващите в цял свят, не им трябват умни и хора с разсъдък, а лумпени, които да не задават въпроси и да се интересуват само как да се забавляват, само да не питат за какво си дават парите в магазина и какво всъщност си слагат в устата и оттам в тялото. Понеже от храната или по-точно боклуците, наричани храна, ние ставаме клиенти на лекари, болници и това, дето му се вика здравна система, която се контролира от едни нечестиви хора. Понеже нас ни разболяват, за да могат после да ни вземат и последните пари за лечение. У почти никой производител няма съвест, няма и капка вина за това, което прави и предлага на пазара. Понеже не съвестта го движи, а алчността и печалбите. За търговците да не говорим. Почти не може да си купите мляко, дори от някой селски производител, което да не е разредено с вода, а дали животното, което е издоено не е било болно, натъпкано с лекарства, е съвсем друг въпрос. И това е само един пример, а са хиляди такива. Това е автомобилен форум, но скоро се поде инициатива и всички счетоводители, които заверяват финансови отчети, да се лицензират. Аз като счетоводител, няма да ви казвам към колко институции съм длъжен да подавам всевъзможни справки, декларации и какво ли не. И излиза, че аз не работя за моите клиенти, а за институции като НАП, НСИ, НОИ и т.н. И броят на тези документи непрекъснато се увеличава. Защо? За да има контрол. И това се предлага като нещо добро. Добро за кого, за мен, за бизнеса? Това е зло, което се върши със закон. Това е модерният начин за кражба днес, със закон. Погледнете например как задължиха най-бедните хора, без доход, да отделят от хляба си, за да плащат здравни вноски. Това го свършиха ГЕРБ. Спец. последната им здравна министърка, тогава поиска не плащането на здравни вноски да се криминализира. Не мина. Но не значи, че няма да стане някога. Мнозина роптаят срещу България и нейните управници. Обаче аз ще ви кажа, че по т.нар бял свят, има много по-голям контрол отколкото тук. Има много повече начини да те следят и контролират по всевъзможни начини. И на това там му викат свобода. Споменете си как гръмна скандала с подслушванията от страна на САЩ към техните "партньори". Не, свободата е тук, но и тя ни се изплъзва през пръстите като пясък. Това, че пред къщата ти е паркирано последното М5, ти имаш престижна работа и достатъчно кеш или в банката, за да си позволяваш определени неща, но си следен на всяка крачка и си заобиколен отвсякъде с всевъзможни техники ...това е един златен кафез, това не е свобода. Мнозина от нас, мечтаят за този златен кафез, понеже не виждат по-далеч от М5. Или по скоро не искат, понеже така им харесва. Погледнете Facebook. Мястото, където излагаме на показ себе си, живота си, този на нашите близки и приятели, която ние предоставяме доброволно. Сигурен съм, че идва време, в което някой ще се възползва от цялата тази информация по един зъл начин. Свободата винаги е умирала под звуците на аплодисменти.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
да ви се похваля, днес си източих маслото, антифриза, свалих си главата на мотора пред входа
най - якото е, че под колата има 1-2 малки петънца където съм изтървал да капне отнякъде масло, а на съседното паркомясто под вана на комшията има няма към двеста петна с диаметър 10см
и кво прайме в такава ситуация, идват тъпаците,аз съм спрял на мястото на комшията и си правя нещо вътре по интериора, тия гледат петната и ми удрят 1000 кинта глоба ли?

най - якото е, че под колата има 1-2 малки петънца където съм изтървал да капне отнякъде масло, а на съседното паркомясто под вана на комшията има няма към двеста петна с диаметър 10см

и кво прайме в такава ситуация, идват тъпаците,аз съм спрял на мястото на комшията и си правя нещо вътре по интериора, тия гледат петната и ми удрят 1000 кинта глоба ли?
the project is ready....

разбира се

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Dido_stz написа:да ви се похваля, днес си източих маслото, антифриза, свалих си главата на мотора пред входа![]()
най - якото е, че под колата има 1-2 малки петънца където съм изтървал да капне отнякъде масло, а на съседното паркомясто под вана на комшията има няма към двеста петна с диаметър 10см![]()
Koлега, ти в Германия ли живееше?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
BMW_POWER написа:Dido_stz написа:да ви се похваля, днес си източих маслото, антифриза, свалих си главата на мотора пред входа![]()
най - якото е, че под колата има 1-2 малки петънца където съм изтървал да капне отнякъде масло, а на съседното паркомясто под вана на комшията има няма към двеста петна с диаметър 10см![]()
Koлега, ти в Германия ли живееше?
Едва ли, там щяха да са го глобили още на източването на маслото и антифриза, да не говорим за свалянето на главата

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка

със сигурност
иска ми се да живея в Германия

the project is ready....