Въпрос зарядни телефон
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Въпрос зарядни телефон
Колеги, имам въпрос относно зарядни устройства за телефон, защото с токовете съм скаран и почти нищо не ми говорят обозначенията. Едното от двете зарядни е по-слабо, но зарежда батерията ми по-бързо. Каква е логиката това да е така и има ли проблем за батерията? Основно защо се получава така ме интересува.
Това са надписите на зарядните.
Input/Вход - 100 - 240 V, F 50-60 Hz 0.35A
Input/Вход - 100 - 240 V, F 50-80 Hz 0.15A
Output/Изход - 5.0V===2.0A
Output/Изход - 5.0V===1.0A
Батерията е 3100 mAh
За някои от вас може въпросът да е глупав, но не може да разбираме от всичко
Сигурно в сетком форума ще ми отговорят също, но тук ми е "по-народно".
Това са надписите на зарядните.
Input/Вход - 100 - 240 V, F 50-60 Hz 0.35A
Input/Вход - 100 - 240 V, F 50-80 Hz 0.15A
Output/Изход - 5.0V===2.0A
Output/Изход - 5.0V===1.0A
Батерията е 3100 mAh
За някои от вас може въпросът да е глупав, но не може да разбираме от всичко

Сигурно в сетком форума ще ми отговорят също, но тук ми е "по-народно".
Последна промяна sapio на 11 Апр 2014, 12:47, променена общо 1 път
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Въпрос зарядни телефон
За една батерия е винаги по-добре да се зарежда по-бавно с по-малко ток,както е при акумулаторите зарежда се с ток 1/10 от капацитета на акумулатора, димек ако е 70 ампера требва да го зареждаш с ток 0,7А. Стига с акумулаторите.
Зарядното с 2А може да издържи по-голям товар от първото (по мощно е но това не е гаранция ,че зарежда бързо.. просто издържа на по-голям ток
)
Зарядното с 2А може да издържи по-голям товар от първото (по мощно е но това не е гаранция ,че зарежда бързо.. просто издържа на по-голям ток

Re: Въпрос зарядни телефон
hacker4eto1 написа:За една батерия е винаги по-добре да се зарежда по-бавно с по-малко ток,както е при акумулаторите зарежда се с ток 1/10 от капацитета на акумулатора, димек ако е 70 ампера требва да го зареждаш с ток 0,7А. Стига с акумулаторите.
Зарядното с 2А може да издържи по-голям товар от първото (по мощно е но това не е гаранция ,че зарежда бързо.. просто издържа на по-голям ток)
Точно, за това винаги когато мога зареждам телефона през усб-то на компа, така и батерията държи повече

3 мнения
• Страница 1 от 1