Мнение, за ML63AMG /2006-2009/
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мнение, за ML63AMG /2006-2009/
Мерси за мненията колеги.Докато умуваме тук какво е добре,снощи са ми откраднали огледалата на Х5. Не знам какво да кажа,нямам думи....имам патрони и то доста но де тоя късмет да ги видя..

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
vicho написа:ако ще газифицираш - х5
ако ще караш на бензин - мл
Един приятел имаше МЛ АМГ бяха вкарали два бр. от щатите единия на него а другия на баща му, само знам че цената беше значително по евтина от тукашните, а и екстрите

Вървежа и звукът са

След време го продаде и новия собсвтвеник му сложи МЕТАН

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
stambo_81dg написа:vicho написа:ако ще газифицираш - х5
Един приятел имаше МЛ АМГ бяха вкарали два бр. от щатите единия на него а другия на баща му, само знам че цената беше значително по евтина от тукашните, а и екстрите![]()
Вървежа и звукът са![]()
![]()
![]()
![]()
След време го продаде и новия собсвтвеник му сложи МЕТАН![]()
Ама разбира се, защо да дава по 100лв/100км, като метана е на далавера / а Вера дали е дала

Комбинация AMG - метан = мечта

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
barty написа:stambo_81dg написа:vicho написа:ако ще газифицираш - х5
Един приятел имаше МЛ АМГ бяха вкарали два бр. от щатите единия на него а другия на баща му, само знам че цената беше значително по евтина от тукашните, а и екстрите![]()
Вървежа и звукът са![]()
![]()
![]()
![]()
Ама разбира се, защо да дава по 100лв/100км, като метана е на далавера / а Вера дали е дала/.
има няколко метанстанции и зарежда с метан града
обикновено ако едно возило като ново стъпва на същите пари като конкуренцията, но на старо е значително по-евтино от същите конкуренти- си има причина. няма случайни неща като пазара определя цената.
в случая проблема е че 6.2 мотора е прекрасен като работи, но е недоизкусурен и дава серизни механични проблеми. затова и всичките амг-та с м156 мотора като натрупат малко километри са евтини и.. проблематични.. особено ако не са били подържани редовно и качествено.
м156 мотора е първия мотор всъщност които амг са си го разработили самички и.. понеже са състезатели са взели някои решения удачни за състезателен мотор, но не за такъв за масова употреба (агресивност на разпределителните валове, височина на повдигане на клапаните, особености на контактната повърхност между валове и клапани и материали използвани там)
гугъл m156 lawsuit и чети...
аз такъв мотор не бих си купил освен ако не мога да сваля капаците на клапаните и погледна разпределителните валове и не дам отработено масло на лаборатория да ми каже какво има в него
в случая проблема е че 6.2 мотора е прекрасен като работи, но е недоизкусурен и дава серизни механични проблеми. затова и всичките амг-та с м156 мотора като натрупат малко километри са евтини и.. проблематични.. особено ако не са били подържани редовно и качествено.
м156 мотора е първия мотор всъщност които амг са си го разработили самички и.. понеже са състезатели са взели някои решения удачни за състезателен мотор, но не за такъв за масова употреба (агресивност на разпределителните валове, височина на повдигане на клапаните, особености на контактната повърхност между валове и клапани и материали използвани там)
гугъл m156 lawsuit и чети...
аз такъв мотор не бих си купил освен ако не мога да сваля капаците на клапаните и погледна разпределителните валове и не дам отработено масло на лаборатория да ми каже какво има в него
Последна промяна alx на 14 Апр 2014, 18:34, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
stambo_81dg написа:barty написа:stambo_81dg написа:vicho написа:ако ще газифицираш - х5
Вървежа и звукът са![]()
![]()
![]()
![]()
Ама разбира се, защо да дава по 100лв/100км, като метана е на далавера / а Вера дали е дала/.
има няколко метанстанции и зарежда с метан града
На такава кола поддръжката е толкова скъпа, че ако се замисляш за сметката на бензиностанцията най-вероятно не е за тебе

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Първо колега, Armani, ти съчувствам за огледалата. Дано им изсъхнат ръцете и умрат сперматозоидите завинаги заради тях. Такива копеленца не трябва да остават крадливи наследници и деструктивно поколение в тази държава.
Второ правя евала на колегите, които обясняват такива ценни неща, и то по компетентен начин, базиран на опит и знание, за допуските при VAG марките и реалните проблеми при М156 двигателя. Ето така форумът става ценен наистина и оправдава целта си.
Трето, както няколко колеги казаха по-горе, огледай се за нещо японско - лично аз ти обръщам сериозно внимание на Lexus - имат достойни 4х4 модели с огромни бензинови двигатели. А при тях луксът е гарантиран.
Когато си търсех моята кола и тази на жена ми, направих нещото, което правя винаги, когато търся кола на мен или много близък. Обиколих сервизи на близки или магазини за авточасти на такива хора. Всеки ми каза напоследък да бягам от немското и да заложа на японско. Двама от собствениците на сервизи караха даже Honda, та и поради тази, и не само разбира се, причина на жена ми взехме Accord VII бензин автомат - еми нямам думи, а винаги не само съм я подценявал тази кола, а дори не съм й обръщал внимание.
Все пак обаче съм такъв умрял фен на немското автомобилостроене, че само търсех преобладаващо положителни отзиви за някоя немска кола в бюджета ми, и така стигнах до 204-ката. :D
Но пак казвам, че вземеш ли японска кола от добра марка, в никакъв случай няма да съжаляваш от гледна точка на надеждността. Nissan са с вариаторни автоматици, което на мен не ми харесва, а и обвързването им с Renault ги опропастява все повече. При Infiniti нещата стоят различно, а и там се ползва доброто ноу хау на МБ. Honda нямат толкова голям, мощен и луксозен джип, но при Toyota / Lexus има по какво да се загледаш.
Второ правя евала на колегите, които обясняват такива ценни неща, и то по компетентен начин, базиран на опит и знание, за допуските при VAG марките и реалните проблеми при М156 двигателя. Ето така форумът става ценен наистина и оправдава целта си.
Трето, както няколко колеги казаха по-горе, огледай се за нещо японско - лично аз ти обръщам сериозно внимание на Lexus - имат достойни 4х4 модели с огромни бензинови двигатели. А при тях луксът е гарантиран.
Когато си търсех моята кола и тази на жена ми, направих нещото, което правя винаги, когато търся кола на мен или много близък. Обиколих сервизи на близки или магазини за авточасти на такива хора. Всеки ми каза напоследък да бягам от немското и да заложа на японско. Двама от собствениците на сервизи караха даже Honda, та и поради тази, и не само разбира се, причина на жена ми взехме Accord VII бензин автомат - еми нямам думи, а винаги не само съм я подценявал тази кола, а дори не съм й обръщал внимание.
Все пак обаче съм такъв умрял фен на немското автомобилостроене, че само търсех преобладаващо положителни отзиви за някоя немска кола в бюджета ми, и така стигнах до 204-ката. :D
Но пак казвам, че вземеш ли японска кола от добра марка, в никакъв случай няма да съжаляваш от гледна точка на надеждността. Nissan са с вариаторни автоматици, което на мен не ми харесва, а и обвързването им с Renault ги опропастява все повече. При Infiniti нещата стоят различно, а и там се ползва доброто ноу хау на МБ. Honda нямат толкова голям, мощен и луксозен джип, но при Toyota / Lexus има по какво да се загледаш.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3