Избор на бюджетни летни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на бюджетни летни гуми

Мнение от alekangg » 11 Апр 2014, 21:21

bum_bum написа:А колко са 5 децибела? Много или малко, щото при 74 пет са много незначително число като процент.

Децибелите се изразяват в логаритмична прогресия, та 5 децибела при 70-75 децибела обхват са много! 5 децибела при 40 са много малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Апр 2014, 22:04

Т.е като взема да ди оправя скапаните водачи на джама ще имам много тиха кола.
:mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Апр 2014, 22:37

bum_bum написа:мисълта ми е, че всички тия индекси и глупости май имат значение само в някаква нормална страна с нормални пътища. Щом не е произведена в провинция Гуанджоу и името и не е Линг Лонг и Кинг Джон май няма кой знае какво значение каква точно е гумата. :dunno:

Горе долу и аз съм на това мнение. Особено за спрелите коли, които повечето караме. Разбирам да става въпрос за нещо 400-500 коня, че да не можеш да седиш на асфалта като стане малко влажно, ама иначе...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Апр 2014, 14:42

Не е задължително да е 500 коня кола, за да му трябва на човек хубава гума. Вземи например една лятна Ласа, която като завали малко и не става за каране. Съвсем обикновени хора с по 80 коня автомобили се оплакват, че е пълен провал. Тъй че съвсем реална е опасността човек да си изпати от кофти гума дори да не кара като състезател. Все пак на всеки му се е налагало да спре рязко, да завие рязко, по различни причини. И аз пак ще изкажа моята теза за цените на гумите - разликата между евтините и хубавите гуми е в такива размери, че да не вълнува толкова човек, който го е грижа за безопасността му и на неговите близки. Е... като приемем все пак, че не си дава последните пари за чифт нови гуми. Особено грешно е да се чува и постоянно "А, тя жена ми я кара колата. Не й трябват толкова хубави гуми". Стилът на шофиране на много жени изисква нива на сцепление, каквито не подозираме. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 12 Апр 2014, 15:37

Аз пък съм на мнение, че ADAC далеч не са обективни и съответно не трябва да са основен фактор при избора на гуми. Един модел в размер 205/55/16 го слагат на първо място по всички показатели, а в размер 185/65/15 го слагат примерно на 5то. Другото нещо пък което съм забелязал е да хвалят адски много дадена гума и на другата година като тръгнат да я сравнят с новия модел или друга марка(която си е платила за реклама) я изкарват пълен боклук едва ли не. Също така го има момента за плащането отгоре за едното име, за справка в момента в размер 195/65/15 най-скъпата гума(от автогуми.бг), която можеш да вземеш е michelin energy saver за над 160лв, като са й дали оценка C на мокро..
Затова аз съм на мнение, че една гума, стига да е нова и да не е китайска или от най-долния клас каквито се продават предимно в кауфланд, е добра! От там насетне, дали ще дадеш 90лв за falken/goodrich/nokian/vredestein или 105лв за continental си е въпрос на избор и никой ме може да ме убеди, че един мишелин е 2 пъти по-добър и си заслужава почти двойната цена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Апр 2014, 15:48

Еми аз исках списъка на Диана с наличните размери и най-евтината, доколкото може да се каже че гуми за 700лв на кола за 3000 е евтина беше тая Вредещайн и ги напазарувах.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Избор на бюджетни летни гуми

Мнение от steeN » 13 Апр 2014, 3:09

Dirty M5 driveR написа:...

Мисля, че точно с ласа (lassa?) карах тристаишеснайската едно време... Не помня да съм имал някакви очевидни проблеми освен май на много студено бяха много твърди. А тогава наистина карах като психопат като се замисля :) Неспазване на дистанция, късно спиране, пилежи хаха. Сега не помня от кога не съм превъртал задните гуми. Но бяха нови гуми, 14ки на 195 мм. Май са турски... сега за китайските не знам как е ситуацията :) И аз китайски неща за колата не бих си купил.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 13 Апр 2014, 11:12

steeN написа:..... И аз китайски неща за колата не бих си купил.

Значи не караш кола :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Апр 2014, 9:50

speedhokk написа:Аз пък съм на мнение, че ADAC далеч не са обективни и съответно не трябва да са основен фактор при избора на гуми. Един модел в размер 205/55/16 го слагат на първо място по всички показатели, а в размер 185/65/15 го слагат примерно на 5то. Другото нещо пък което съм забелязал е да хвалят адски много дадена гума и на другата година като тръгнат да я сравнят с новия модел или друга марка(която си е платила за реклама) я изкарват пълен боклук едва ли не.

Пропускаш момента, че двата размера са тествани на напълно различни автомобили, примерно БМВ 1 серия и ФВ поло... От това, според мен, идва и разликата в тестовете на една и съща гума в различни медии и организации. Едните тестват на БМВ, другите на ФВ, трети на Форд. Нормално е някои от параметрите в поведението на гумата да зависят от колата. Например шума - от теглото, спирачния път - от амортисьорите, склонността към аквапланинг - от настройките на окачването...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 15 Апр 2014, 14:17

Аз от опит да ви кажа не взимаите Kormoran Gamma B2 205/55/16. Чисто нови купени. Уточнявам въпреки че за мен в тема и мнения за гуми би трябвало само такива да се коментират. Пързалят се и с моита 318 съм като с 328 :lol: Такива дрифтове мога да направя че е чудо. Отделно няма начин да накараш тази гума да изпищи... Та така. За бога, братя, не купувайте :)

Аватар

Мнение от F3P » 16 Апр 2014, 9:15

speedhokk написа:...Един модел в размер 205/55/16 го слагат на първо място по всички показатели, а в размер 185/65/15 го слагат примерно на 5то. ...

И кое те учудва- разбира се, че има разлика в поведението при различните размери и е логично да са на различно място в класацията. Положението е простичко, само трябва да помислиш логично откъде идва разликата- и не, тя не е заради тестовата кола.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Апр 2014, 9:26

Китайските са само за стоене в автокъща :mhihi:

Барум,марум,Корморан,тигар и тем подобни боклуци стават,но за автомобили които предимно се карат на метан и газ и не вдигаш с тях повече от 100км/ч,няма как да очакваш сцепление,завиване и т.н.
За автомобили които се карат динамично,завива се агресивно се купуват маркови гуми и скъпи...
Няма как с гуми за 50лв да даваш времена на писта ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Апр 2014, 9:36

F3P написа:
speedhokk написа:...Един модел в размер 205/55/16 го слагат на първо място по всички показатели, а в размер 185/65/15 го слагат примерно на 5то. ...

И кое те учудва- разбира се, че има разлика в поведението при различните размери и е логично да са на различно място в класацията. Положението е простичко, само трябва да помислиш логично откъде идва разликата- и не, тя не е заради тестовата кола.

Имах предвид, че един и същ размер дават разлики, когато са на различни коли, за различните размери ясно, че не е от колата.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 16 Апр 2014, 10:52

Lenco написа:
steeN написа:..... И аз китайски неща за колата не бих си купил.

Значи не караш кола :)

Не знам какво имаш предвид. БМВ части до сега от Китай не съм виждал, честно казано, идват от източна Европа предимно. Последно някакви маркучи бяха произведени в Румъния, което може само да ме радва :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 м52б20 купе
Мечтае да кара: e46 m3 csl

Мнение от Badr Hari » 16 Апр 2014, 16:25

Здравейте, спрял съм се на goodyear excellence 205 60 15, някой има ли инфо за тях, поведение сухо-мокро и твърдостта на борда? Поздрави :yes:
BMW - The Ultimate Driving Machine

Предишна

Назад към Извън Темата