Възвратно-предпазните клапани на бойлерите...?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Възвратно-предпазните клапани на бойлерите...?

Мнение от taratora » 22 Апр 2014, 22:08

БойлерОт ми е монтиран по горе долу те този начин:

Изображение

Предполагам тва се нарича свързане с меки връзки? Aко нищо не сработи и тръгне да гърми ще се пръснат ли първо тези меки връзки или...?

От тва второто с черното нещо на него си ми тече вода редовно. Трябва ли по някакъв допълнителен начин да го "продухвам" и как точно?

Бойлера ми е на точно една година. Теси, като марка. Работеше денонощно. Но след като чух за този гърмеж го изключих :dunno: и мисля да го пускам при нужда, което не ме устройва много, ама кво да се прави. То тва денонощно работене оказва ли влияние някакво за евентуален гърмеж или да си го пускам?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Апр 2014, 22:51

Не се филмирай толкова ;)
Тва е клапана - или се натиска или дурпа за да пусне налягане ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 22 Апр 2014, 23:37

Chapai написа:Във връзка с http://www.haskovo.net/news/155308/Boyler-sruti-apartament-varhu-stopanina-mu да попитам: Възвратно-предпазният клапан ще свършили достатъчно работа ?

Колеги незнам дали виждате,но на първата снимка далечните стени не са покрити с нищо :shock: (нито плочки,нито тапети,нито латекс НИЩО) седи си ГОЛ БЕТОН!Дали е истина това или поредната антиреклама в хубавата ни родина :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97, Е36 320i touring
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: techno violet metallic

Мнение от a bmw driver » 23 Апр 2014, 7:39

И аз си мисля, че меката връзка е един вид "бушон" и би трябвало да избие първо тя. Би трябвало :mhihi: .
Със спирателния кран на студената вода се застраховам на 100%. Просто бойлера става една голяма тенджера, загряваща вода. Да, занимавка е преди да легнем някой да затваря крана, и да отваря този на горещата вода на батерията, но пък ни е спокойно.
До колегата taratora": капе ти защото клапанчето сработва на 8-10бара налягане, а когато водата започне да ври ги подминава.

Хубав ден
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Апр 2014, 9:01

Все пак,всеки който има понятие от физика ще ви каже че диаметъра на тръбата ,която води към меките връзки,не е гаранция че самите меки връзки ще се пръснат при даден проблем.
За тест ви давам следният експеримент:
Имате налягане да кажем 2 атмосфери на автомобилна гума (нали сме все пак такъв форум и ми се струва удачно да дам това за пример),та колкото по-голям е отвора,толкова по-трудно ще удържите това налягане.
Давам за пример отвор ,колкото месестата част на ръката (пак в духа на форума-колкото емблемата на БМВ на волана),слагате там ръката в опит да запушите изтичане на 2 атмосфери -трудно,почти невъзможно.
Сега сложете 3 атмосфери и сложете палеца върху винтил на гума-никакъв проблем да запушите теча.
Така е и с армираните меки връзки-има дори и формула за това.
По въпроса за изпускателният винтил.
Продухва се в една кофа ,няколко пъти се отпушва,понеже е направен да се отваря при Х параметри като налягане,понякога почва да тече този винтил от омекване на пружинката вътре или по-голямо налягане на водата в водопроводната система-ограничава се с намаляване на силата на водата от крановете.
Не съм водопроводчик,ама много четох на тези теми ,след като почна клапана да ми тече :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Апр 2014, 9:07

Меките връзки си протичат и без да има преналягане :mhihi:
Така, че ще си гръмнат като нищо, преди бойлера даже и да се е напънал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97, Е36 320i touring
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: techno violet metallic

Мнение от a bmw driver » 23 Апр 2014, 11:08

Меките връзка протичат, щот са много качествени :mhihi: . Особено тази на горещата вода, уплътненията заминават доста бързо.
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 23 Апр 2014, 11:42

И аз да питам нещо. Гледам на снимката горе а и на живо съм преглеждал доста от тия клапани. На някой НЯМА такава ръчка/кранче да го отвориш и да "продухваш" щом трябва периодично. Там какво правим? Моят е такъв. 1-2 пъти е прокапвал за 1 година от както го имам.

Sent from the черешата
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Апр 2014, 11:45

Е.Димитров написа:Все пак,всеки който има понятие от физика ще ви каже че диаметъра на тръбата ,която води към меките връзки,не е гаранция че самите меки връзки ще се пръснат при даден проблем.
Имате налягане да кажем 2 атмосфери на автомобилна гума (нали сме все пак такъв форум и ми се струва удачно да дам това за пример),та колкото по-голям е отвора,толкова по-трудно ще удържите това налягане.
Давам за пример отвор ,колкото месестата част на ръката (пак в духа на форума-колкото емблемата на БМВ на волана),слагате там ръката в опит да запушите изтичане на 2 атмосфери -трудно,почти невъзможно.
Сега сложете 3 атмосфери и сложете палеца върху винтил на гума-никакъв проблем да запушите теча.

Нещо омеша налягане, площ, сила...
Примера е доста неадекватен.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Апр 2014, 13:10

drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:Все пак,всеки който има понятие от физика ще ви каже че диаметъра на тръбата ,която води към меките връзки,не е гаранция че самите меки връзки ще се пръснат при даден проблем.

Нещо омеша налягане, площ, сила...
Примера е доста неадекватен.

Възможно примера да не е точен,но съм приравнил умишлено понятията за да се разбере смисъла.
Ето ти пример-имаш водопровод 100 мм с налягане 6 бара на водата,силата която ще приложиш на отвор 100мм е 10 пъти по-голяма,ако тези 100 мм тръба завършват на 1мм отвор и се опиташ да го запушиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Апр 2014, 14:37

b00st написа:
dany7 написа:Най-сигурно е бойлера да се свърже с меки връзки. И 10 защити да има и да не сработят, меките връзки ще се спукат.. ;)

Точно така.

Не ви препоръчвам меките връзки. Вътре е просто тънък гумен маркуч, отвън има метална шармовка. Случвало ми се е да връзката на студената вода да се спука просто така, от самосебе си. Отключваш входната врата и чуваш как във банята шурти водата - доста е стресиращо.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Апр 2014, 14:46

Много се филмрате с тия бойлери. Това че на някой смотаняк дето му го е поправял комшията и не е имал пари да си подмени защитите, не значи че всички бойлери са едва ли не потенциални бомби. Клапанът е конструиран така, че да изпусне налягане в случай на отказ на останалите защити. Осем години изкарва без обслужване, проверено е. Имам три бойлера Теси и нарочно съм си правил експерименти с клапаните. Все пак производителя се е застраховал с това отваряне през няколко месеца.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Апр 2014, 14:51

Borymeckata написа:Не ви препоръчвам меките връзки. Вътре е просто тънък гумен маркуч, отвън има метална шармовка. Случвало ми се е да връзката на студената вода да се спука просто така, от самосебе си. Отключваш входната врата и чуваш как във банята шурти водата - доста е стресиращо.

И при мен се е случвало със студената. Все пак би било по-стресиращо да падне стената :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 23 Апр 2014, 15:54

frizzante написа:И аз да питам нещо. Гледам на снимката горе а и на живо съм преглеждал доста от тия клапани. На някой НЯМА такава ръчка/кранче да го отвориш и да "продухваш" щом трябва периодично. Там какво правим? Моят е такъв. 1-2 пъти е прокапвал за 1 година от както го имам.

Sent from the черешата

Аз снощи се загледах и се оказа, че го нямам тва черното. Само отвора да си тече свободно. Та и на мен ми е чудно как да му правя "продухване" :dunno:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Апр 2014, 16:33

Borymeckata написа:
b00st написа:
dany7 написа:Най-сигурно е бойлера да се свърже с меки връзки. И 10 защити да има и да не сработят, меките връзки ще се спукат.. ;)

Точно така.

Не ви препоръчвам меките връзки. Вътре е просто тънък гумен маркуч, отвън има метална шармовка. Случвало ми се е да връзката на студената вода да се спука просто така, от самосебе си. Отключваш входната врата и чуваш как във банята шурти водата - доста е стресиращо.

Ти ако си мислиш, че pvc тръбите не се пукат...просто се случва по-рядко. Затова слагаш ъглови кранове преди меките връзки на стената, като заминаваш някъде връткаш и спиш спокоен.
Аз съм в София и бойлера се ползва като бекъп, но дори и да не беше така за мен е най-удачния и сигурен вариант. По-добре да бършеш вода, отколкото да събираш отломки в крайна сметка.

Предишна

Назад към Извън Темата