Въпрос за кола на търг

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Въпрос за кола на търг

Мнение от ивайло81 » 23 Апр 2014, 17:59

Ще участвам за кола която е взета от банка и е пусната на търг от съдия-изпълнител. Изпълнителя ми каза, че не е взела големият талон. Възможно ли е, това да е спънка. Търгът е във вторник, притеснявам се да не да го спечеля и да не мога да я прехвърля. Изпълнителя казва, че всичко наред, но като не съм запознат имам едно на ум.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Въпрос за кола на търг

Мнение от randity » 23 Апр 2014, 19:53

Тя колата дефактно е на банката. Демек ако я спечелиш на търг ще ти дадат и големия талон със сигурност :yes:

Успех и да се похвалиш!
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 23 Апр 2014, 20:31

Няма проблем. Банките така си пазят техните интереси, защото има някои недобросъвестни ЧСИ.

А ще участваш за кола или за BMW? :winky:

Както каза колегата, да се похвалиш. :D
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 23 Апр 2014, 20:44

Минах през този филм с първата ми кола. Щом колата е запорирана, значи е собственост на съдията изпълнител. При мен първо тръга беше закрит или там както се казва. По-точно пишеш колко даваш за колата над една определена от съдията цена, слагаш в плик документа и в дена на търга се отварят пликовете и тогава вече може да наддаваш в момента, като стъпката е някакви проценти от цената на колата. Ако спечелиш, след търга отнема около седмица да ти обработят документите и колата си става твоя. Не минаваш през нотариус понеже съдията го играе такъв. Ама това, че талона не е в съдията ми изглежда съмнително.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 24 Апр 2014, 8:29

Сега ще питам пак, но когато ходих преди 2 седмици ми казаха, че не е взела големият талон. Това ми го каза банкера. Вчера пратих човек да пита, всичко било наред, обаче пак не видял талона. Не можем и да разберем колко кубика е. Става въпрос да Пежо 206 за жената. Пуснато е на ниска цена. Както каза колегата с плик и после можеш да наддаваш с 10% стъпка. Глупава работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 24 Апр 2014, 16:22

Aз не бих рискувал пък не знам. Досега колкото и подобни коли на търг да съм гледал всичките си бяха с пълни данни, а голяма част направо с по 1 снимка на големия талон да си гледаш каквото те интересува. Тва талон няма, кубиците не се знаят...не знам, съмнително ми е на мен :dunno: Я направо провери тук и ако я няма пАли с 200 от тва пежо - http://sales.bcpea.org/
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 24 Апр 2014, 17:45

А всъщност как се процедира при тези търгове? Да речем, че съм си харесал кола от горния сайт и искам да играя в търг за нея. Обяснете моля, понеже не съм запознат, а ми е интересно.

Поздрави! :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 24 Апр 2014, 18:39

В сайта го има Пежото, там го видях. Процедурата е следната, виждаш какво се продава, четеш кой е съдия-изпълнителя. Отиваш при него и виждаш всички документи за колата примерно. После отиваш на оглед, после е нужно да внасяш 10 % от началната цена по сметка на изпълнителя. Оттам ако е скрит търг, пишеш в плик цената която би платил и внасяш предложението в съда като се завежда с входящ номер. После отиваш на деня на търга, отварят пликовете и който е писал най-висока цена печели. Естествено си имат и вратичка, на място можеш да качваш сумата, като стъпката е 10% от първоначалната цена.

Назад към Извън Темата