Париж-Забележителности

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Париж-Забележителности

Мнение от Е.Димитров » 23 Май 2014, 14:17

Gqbriel написа:
Е.Димитров написа:
BMW_POWER написа:Колега, навсякъде е пълно с боклуци. Особенно в големите туристически градове. Нямаш идея какво е във Венеция ...
Дай повече подробности, цени, снимки. Темата може да е полезна за някого, който лятото, есента или догодина ще тръгне натам. По-лесно е да се прочете готова информация, отколкото нови теми и стара информация.

Е,миналата година бях във Венеция,не беше чак толкова,поне фасове нямаше навсякъде,това ми направи първо силно впечатление за Париж.
Утре подробно ще опиша цени на всичко,от кацането на летището в Бове ,транспорт до Париж,цени на метрото,автобуси,заведения и тн.

Фасове има,но сутрин в 7 (и малко,по-рано) Шанз елизе и улиците около арката се мият със сапун :mhihi:

Може разбира се ,но към 11часа около арката положението е същото и в никакъв случай не бих спорил с някого,говоря за лични впечатления,аз съм пушач и съм изпушил за 3 дена около кутия цигари,обаче виждах жени,бели французойки,как върви,пуши и после изтрелва фаса на улицата,а деца,водени от родителите си,които я мъж или жена в дрехи за отиване на работа,влачи детето,онова ръфа нещо и пуска хартията/целуфана на земята,както и да е,няма да наблягам на тая част от Париж.
Така,за пътуването-подробно ще написа статия,но тук само ще наблегна на подробностите:
Метрото ходи на всякъде,цаката му е да хванеш посоката към която искаш да отидеш,примерно,живееш в хотел да кажем в северната част,искаш да посетиш Триумфалната Арка,на всякъде има карти на метрото,взимаш карта,установяваш къде си (Примерно Плейс ди Клиши) ,а ти трябва посока която е към арката,виждаш че може да се качиш на М13,обаче трябва да смениш с М1,нищо по-лесно,хващаш М13 посока М1,като на всякъде е написано крайната спирка в твоята посока,качвайки се на М13,гледаш спирките до прекачването на М1,слизаш на необходимата спирка и следиш табелите М1 с указаната последна спирка в твоята посока,без много врътки се оказваш на перона на твоят влак,а после търсиш табели "Сортие",което означава да се сортираш на изхода.
Билети за метрото са 1,7 евро,но ако си купиш от автомат 10 билета,излизат 1,4 евро билета,с един билет може да се возиш на всички линии в метрото,прекачваници и тн в зона 1-тоест централен Париж,където са забележителностите.
Ресторантите са скъпички за нашият стандарт,но има и по-евтини в уличките,едно хапване нормално излиза около 15-20 евро на човек,като добавиш и биричка+5 евро,цигарите са скъпи,но това са нещата които трябва да си новите от България.
Айфеловата кула може да посетите пеша от Триумфалната арка,има не големи опашки за изкачването и,цените са около 15 евро да се качите до горе на човек,носете си вода в раничката,че една малка бутилка е 3 евро в района на кулата,може от там ба хванете едни открити автобуси-препоръчително е,те ви разхождат из цял париж и струват около 38 евро на човек за ден,препоръчително е да хванете и корабче по Сена,струва около 15 евро,може цял ден да се возите на корабчето,без да слизате.
Хубаво е да посетите и Кулата вечерно време,осветена е много добре,сувенирите дето ще ги купите,ги купете до кулата от едни тъмнокожи продавачи,като цената която ще платите е 1 евро за 5 кулички,ако ви искат повече си е "обир" и се направете че се отказвате,веднага смъкват цената.
Има едни с тетрадки дето обикалят и ще ви заговарят-тея не са интересни,ще ви искат пара,там им говорете само на български :)
Ако ще се водите от традициите да закачите катинар на един мост,вземете си катинара от България,че там най-келявите катинари започват от 3 евро.
Триумфалната арка има едно страхотно кръгово движение и ако искате да ви дават по телевизията ,тръгнете да го пресичате пеша,убеден съм че ако имате съратник който снима това чудо,ще изкарате куп пари за правата,на кратко-пълна лудница!
Може да се качите на Триумфалната арка срещу 9 евро мисля и да видите Париж от високо,в тона на горното за кръговото,в момента и поставят изолация ( :) ) и може да се дегизирате като работник и да се качите по стълбите на скелето.
Може да пазарувате от супермаркетите вода,че там е най-тънко,както биричка,сокове и други работи,дето ще ги пиете и в стаята и по хилядите тревни площи и паркове.
Това е за сега за което се сещам :bchug:

Предишна

Назад към Извън Темата