Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро

Мнение от alekangg » 26 Май 2014, 12:43

МИТАКА1654 написа:Бе 500 не е,но в провинцията е по-добре с 800лв отколкото в Мюнхен с 800е.

Така да, но 800лв, са си направо мечта за много хора от провинцията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 26 Май 2014, 13:18

dimodi написа:
KUM4o написа:Наша позната работи почасово като чистачка, а мъжа и работи в градския транспорт в Рим, заедно си купиха кемпер за 40к евро, купиха с кеш апартамент на дъщеря си пак в Рим.

Това сега го видях. Айде спрете се вече докато нещата са още долу-горе прилични. :lol:

Добре де как може да ми кажеш, че неща от първа ръка не са верни. Ето го кемпера Изображение снимката е снимана от моя телефон. Жилището струва 24к евро, но е в един голям блок, в който непонятно за мен жилищата струват супер малко пари. Онзи ден имаше оферта за 13к евро, но беше закупен за секунди. Моля ти се неща, които ги пиша от източника не казвай, че са имислица. Не си мислете, че всичко в чужбина е така както вие сте го видяли има места и начини както и тук, някои работи да струват по-малко. Ето и линк да видиш блока https://www.google.bg/maps/@41.847159,1 ... !2e0?hl=bg
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 26 Май 2014, 13:21

dimodi написа:
KUM4o написа:Наша позната работи почасово като чистачка, а мъжа и работи в градския транспорт в Рим, заедно си купиха кемпер за 40к евро, купиха с кеш апартамент на дъщеря си пак в Рим.

Това сега го видях. Айде спрете се вече докато нещата са още долу-горе прилични. :lol:

dimodi,
Майка ми "гледа" една възрастна двойка в Кипър. Мъжът е пенсионер, чиновник е бил в министерството им на транспорта, а жена му никога не е работила. Заплатата на майка ми е 1000 ЕУРО, като от тях тя си плаща 200 ЕУРО осигуровки месечно. Живее при тях без да плаща наем, вода, ток и храна....В БГ беше 5 години безработна и без стотинка доход....

п.с. Хората са на крака и с акъла си още, но там си наемат персонал възрастните.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Май 2014, 14:47

speeder88 написа:
_galio_ написа:
speeder88 написа:... та идеята ми е че българският работник трябва да се бори и да търси своето, а не да се примири "Ам, те, поичи от 300 леа няама ми дъдът!" Като няма да ти дадат за това, което си в момента - постарай се да станеш нещо повече в бъдеще.

Е нали точно за това примиряване говорим колега.Не трябва да се примиряваш на 300-те лева , тва че ти дават 300лв не означава че не заслужаваш повече , нали тей?
И като сме тръгнали да се хвалим така , айде пък да се хвалим.
Мога да се върна на всяко работно място където съм бил само срещу един телефонен разговор.В перфектни отношения съм и с двамата работодатели за които съм работил.Днеска звъня , утре съм на работа.Даже вече си имам уговорка , на 2 юни почвам :ok:
Ей тва ми е основателна причина за да не давам да се подиграват с мене.В логистиката съм бил и аз.Имахме 5 автомобила , 3 джъмпера и един 5 тонен камион.Чиста заплата 650лв + бонуси най-често около 100 , 150лв месечно + командировачни+извънредни,разход телефон - нямам, разход транспорт до работа - нямам, общо взето аз едни 1200-300лв си ги докарвах.
И това ти го говоря за 2009-та , 2010-та ,най-голямата криза.Всичко беше замряло , нищо не работеше , ние на пук на кризата се смазвахме от бачкане, износ , внос , пътувания всичко.Рядко съм почивал събота и неделя , рядко съм се прибирал същия ден когато съм излязъл, рядко съм си спал в леглото, нали се сещаш.Кусури много имаше тая работа , ама много.Сега за тях не ми се говори,работа без кусури няма,но въпреки това изкарах 5 годинки там без да ме сбърка нищо.
Но .... имам кола - моя , направих ремонт на апартамента , купих в кеш тв за 1500лв , лаптоп за 1000лв,курсове по английски,проектиране с кад/кам ,миналата година си платих половината от сумата за бригада в САЩ(разбирай 1800лв),И отделно на тва имах и пари в джоба..Вярно , когато записах и трябваше да плащам и семестри , се отказах от доста неща,но пък си взимам и 180лв стипендия.
Та от това ниво на татък , аз тръгнах уж нагоре като се оглеждах за работа по специалността , намерих я и .... те ми казаха "не ми трябваш ходи си".
Добре нема грижи.
Обаче ми се струва че пропускаш да споменеш доста обстоятелства , които са ти позволили да се развиваш на малка заплата.
Защото не вярвам на една заплата в София да успяваш да плащаш семестри , учебници , общежитие(квартира) , транспорт , храна , дрехи и т.н.
Ако имаш кой да ти покрива разходите и малката заплата да си остава за теб , един вид да имаш условие за развитие е много по-лесно.
Не всеки може да си позволи да бачка за без пари.Защото с 250лв чисто , трябва да започна 2-ра работа която да издържа първата - ми пък да ти е*а и развитието в крайна сметка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Май 2014, 16:56

Binev_OuT написа:
speeder88 написа:
_galio_ написа:
speeder88 написа:... та идеята ми е че българският работник трябва да се бори и да търси своето, а не да се примири "Ам, те, поичи от 300 леа няама ми дъдът!" Като няма да ти дадат за това, което си в момента - постарай се да станеш нещо повече в бъдеще.

Е нали точно за това примиряване говорим колега.Не трябва да се примиряваш на 300-те лева , тва че ти дават 300лв не означава че не заслужаваш повече , нали тей?
И като сме тръгнали да се хвалим така , айде пък да се хвалим.
Мога да се върна на всяко работно място където съм бил само срещу един телефонен разговор.В перфектни отношения съм и с двамата работодатели за които съм работил.Днеска звъня , утре съм на работа.Даже вече си имам уговорка , на 2 юни почвам :ok:
Ей тва ми е основателна причина за да не давам да се подиграват с мене.

Точно това имам и аз предвид! Работника да е ОК с работодателя! Защо си в добри отношения - защото си бил доволен от бачкането и чорбаджията е бил доволен от бачкането ти! Намерил си по-добра и по-високо платена работа и сте се разделили с приятелски отношения! Еми в такъв случай на човек му е кеф да бачка! Понякога се сцепвам от бачкане през деня, телефони, мейли, срещи, знам че дори съм предобрил, ама ми е кеф! Густо ми е! Излизам на кръчмичка вечера, ей така за мене си или си сипвам една ракийка, уиски, биричка квото ми дойде, щото знам че съм оправдал очакванията! Такива хора ми харесват! Като види много работа не да пита: "Леле, кога ли ше свършим!?", а да запретне ръкави и да каже: "Почваме ли!?".
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 26 Май 2014, 16:59

Изображение

:bowdown:

Точно тука идва разликата, че има доста "работодатели" където и да си сцепваш гъза и да ти е густо на себе си - пак ще получиш 450-500 лева. А когато има работодатели като по-горе и като знаеш, че колкото повече бачкаш и допринасяш за "цъфтежа" на фирмата - толкова по-голяма заплата ще вземеш. А те са доста по-малъкм процент!
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Май 2014, 17:06

Процеса е двустранен! Това е ясно, но като човечето не моказва мотивация 'ич никой няма да го забележи. Другата страна на медала е, че се докарахме до такова положение, че се примиряваме с ниска заплата, само и само да не стоим без работа и работодателите го използват масово. Освен това всеки иска да работи на 300% печалба и да избие още на първата година, та картинката става пълна. Вярно е, че риска и парата си е тяхна, ама някои се оливат. Имам приятел-познат, който е голям работодател има си фрее кеш, обмисляше да си вземе F13, заговорихме се нещо и си вика, абе я кво ше занимавам да ме гледат и да си викат - "Тоя па - взел си кола за 200 бона", ше си карам Пежото, та има и работодатели, които мислят по различен начин.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Предишна

Назад към Извън Темата