Казус - Данък МПС
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Re: Казус - Данък МПС
CAIIIO написа:Интересното в случая е, че тя чак след като видя платената сума каза, че не може да е това за цялата година, заради това трябва да плащам и аз...
Чл. 58. (1) Освобождават се от данък превозните средства на:
(3) При прехвърляне на собствеността на превозното средство новият собственик не заплаща данъка, ако предишният собственик го е платил за времето до края на календарната година.
От тук следва, че не трябва да го плащам пак
Колега сам си си отговорил. Но за това е трябвало да се осведомиш преди да отидеш при тях и да направиш както е написал колегата Kris.
Последно като ходих в моята община да регистрирам една кола и гледам в страницата на Столична община, МДТ, какви документи са необходими. Дори не знаех дали нотариуса ми е платил таксата за придобиване на МПС и си я платих отново в данъчното, че да не ме връщат. Пробваха се обаче да ме върнат за застрахователна стойност, която не е посочена в техния сайт, ама било пишело на вратата. Казвам "Въобще не ме интересува какво ви пише по вратите, стените и масите. Щом не го пише на сайта ви, сега регистрирате колата с документите, които съм ви донесъл, после ако желаете ще ви донеса каквото кажете". И хич не се занимаваха да питат и искат повече неща. Дори ми върнаха таксата за придобиване, защото била платена от нотариуса.
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
Леко развитие по темата
Казаха ми вариант за действие, който се изразява в подаване на жалба в прокуратурата срещу въпросния човек, който е извършил съответната измама и от там нататък те ще си действат.
Пробвах с разговор с човека, но не се получи.
Някакви съвети?
Казаха ми вариант за действие, който се изразява в подаване на жалба в прокуратурата срещу въпросния човек, който е извършил съответната измама и от там нататък те ще си действат.
Някакви съвети?
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
CAIIIO написа:Леко развитие по темата
Някакви съвети?
Пълни глупости...
Той човека не е измамил теб, че да подаваш сигнал в прокуратурата. Сигнал в прокуратурата трябва да подаде общината, която е излъгана с данъка.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Абе, само аз ли виждам на бележката, че този данък не е платен за цяла година, а до 19.05.2014г. ?? 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Данъка от известно време насам може да се плати само за половин или за цяла година. Което дори и за половин година пак си доста малко.
А нови собственик на колата дължи данък от датата на придобиване (договора, а не талона) или ако е платена от предишния собственик се предоставя квитанцията за платен пътен данък и съответно не се дължи от новия собственик до края на годината.
Та колегата си има квитанция и съответно до датата до която е платено той не дължи нищо, а това че е нереално малък данъка или че има измама това него не го касае. Да си се оправят по вътрешен ред.
А тези врели-некипели за прокурор и т.н. да ходят те да си подават жалба. Ти колега можеш да подадеш жалба в самото данъчно че не искат да ти приемат квитанцията издадена от тяхно подразделение.
А нови собственик на колата дължи данък от датата на придобиване (договора, а не талона) или ако е платена от предишния собственик се предоставя квитанцията за платен пътен данък и съответно не се дължи от новия собственик до края на годината.
Та колегата си има квитанция и съответно до датата до която е платено той не дължи нищо, а това че е нереално малък данъка или че има измама това него не го касае. Да си се оправят по вътрешен ред.
А тези врели-некипели за прокурор и т.н. да ходят те да си подават жалба. Ти колега можеш да подадеш жалба в самото данъчно че не искат да ти приемат квитанцията издадена от тяхно подразделение.
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
Kris написа:Данъка от известно време насам може да се плати само за половин или за цяла година. Което дори и за половин година пак си доста малко.
До кой да я подам тая пуста жалба, като днес с говорих с не точно началника на данъчното, ами този след него, тъй като главния го нямаше?
И той ми каза, че имало някакъв чл.20 според който доколкото разбрах те могат да си търсят разликата.
Човекът загуби толкова време да смята кое и как е изчислено, че да се получи данък 10,25 лв., а аз му носех принтиран лист как е изчислен, ама тоя не приема

Каква разлика търси, като имам бележка, че е платен за цяла година?
Nasko_ написа:Абе, само аз ли виждам на бележката, че този данък не е платен за цяла година, а до 19.05.2014г. ??
Няма как да е до този период, тъй като отстъпка се прави само при покриване на цялото задължение
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
CAIIIO написа:До кой да я подам тая пуста жалба...
Административния съд вероятно.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Щом е толкова нисък данъка възползвай се от бонуса .Плащай го в старата община където е бил плащан досега .Не мисля че това ще попречи един ден да я продаеш и прехвърлиш по същия начин . Сумата изобщо не е за пренебрегване .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Щом е толкова нисък данъка възползвай се от бонуса .Плащай го в старата община където е бил плащан досега .Не мисля че това ще попречи един ден да я продаеш и прехвърлиш по същия начин . Сумата изобщо не е за пренебрегване .
Не става. По принцип можеш да платиш във всяка община, но трябва да е рег.-ната в общината ти по адрес и съответно от нея ти налагат дължимия данък.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе нали това казвам ,плащаш от името на стария собственик и толкоз .Нали плащаш пак там където е плащано до сега .Като решиш да я продаваш връчваш му на следващия квитанциите за платения данък и толкова .Като прехвърляш никой не го интересува драган или иван е плащал ,важното е данъка да е платен .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Е нали стария собственик, ще си я отпише за да не му се водят тея данъци, защото може и да не ги плащате. А те данъчното нали знаеш че пари не връщат.
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
Вече е късно за такива далавери, тъй като съм си я регистрирал в моята община, но и да не бях не бих се вкарвал в този филм.
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
Някой със съвет 

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2