Новите глоби за превишена скорост.
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
па ако карам е46/90 е39/60 е38/65/66 е31
що да не дам 50 лв.
не 2, ами 20-се пъти!
и точно ТИ не ми говори за приличие с твойте 200-ста (щот та знам, че нямаш ъкъл и си карал както казваш
) средна до Плевен

що да не дам 50 лв.

не 2, ами 20-се пъти!
и точно ТИ не ми говори за приличие с твойте 200-ста (щот та знам, че нямаш ъкъл и си карал както казваш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
absix написа:Е, тогава вече няма накъде.
В Австралия няма бягане на магистралата, щото 'Щрак - щрак' и после честитка, нали? 110 ли беше, 120 ли... ограничението. Ебаси.
Ми зависи тука лимита е 110..може да се избяга защото полицията няма право да те преследва ако караш с над 160, но има адски много трафик камери на пътя и ако нямаш нещо много много бързо си загазил

вичо написа: па ако карам е46/90 е39/60 е38/65/66 е31
що да не дам 50 лв.
не 2, ами 20-се пъти!
и точно ТИ не ми говори за приличие с твойте 200-ста (щот та знам, че нямаш ъкъл и си карал както казваш ) средна до Плевен
Вичо, не казвам, че карам бавно...Но мислълта ми беше друга...Не си мисли, че като караш е60 или е90 си фраш с пари и 200лв не те бъркат...защото не е баш така

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
GaD написа:Още по лесен е проблема с детекторите, прават ги незаконни и готово
нали си го вграждам в плафона с едно копче долу за вкл/изключване и съм готов, да не би да ме разглобяват на всяко спиране?
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Абе незнаете какво е да са големи глобите и да не можеш да бутнеш някой лев, досега 1 път са ме спирали и олекнах 75$ и ся да видиме дали превишавам. Още ми тежат тия 75$ 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
и все пак не е нормално - на минимална заплата 160 и средна колко, 350-400? - да има глоби тип 200 до 500 лева за превишена скорост (над 50 отгоре май беше)
да не сравнявам другите - не си спомням как бешем но в Германия примерно, ако там трябваше да отговарят на нашит е'нови' съотношения глоба/заплата, за скорост трябваше да съм чул нещо от сорта на до 4 000 евро - има ли такава глоба ?! май не. И карат ли ненормално там или спират 200 метра преди зебра и те чакат ако ще да танцуваш на платното? - да.
Лекс - в Щатите има ли глоби за скорост от сорта на 4-5 хиляди долара? малко ме съмнява - но светни ме
няма да ни оправят много много тези (ненормално-високи некоректни) глоби ми се струва, но да видиме. Особено пък за 21км/ч отгоре 1 месец без книжка.. едно е при 40 да си с 61 (50% отгоре!) из квартални улички където изскачат деца, друго е 130 да си 151 (16% отгоре) - но както винаги уж правиме нещо колкото да се отчете активност
да не сравнявам другите - не си спомням как бешем но в Германия примерно, ако там трябваше да отговарят на нашит е'нови' съотношения глоба/заплата, за скорост трябваше да съм чул нещо от сорта на до 4 000 евро - има ли такава глоба ?! май не. И карат ли ненормално там или спират 200 метра преди зебра и те чакат ако ще да танцуваш на платното? - да.
Лекс - в Щатите има ли глоби за скорост от сорта на 4-5 хиляди долара? малко ме съмнява - но светни ме

няма да ни оправят много много тези (ненормално-високи некоректни) глоби ми се струва, но да видиме. Особено пък за 21км/ч отгоре 1 месец без книжка.. едно е при 40 да си с 61 (50% отгоре!) из квартални улички където изскачат деца, друго е 130 да си 151 (16% отгоре) - но както винаги уж правиме нещо колкото да се отчете активност

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Явно сме стигнали до оня момент, да ни възпитават като малки деца - със сурови методи. Едно дете, колкото и да му викаш "недей пипа печката, че ще се опариш", то не мирясва, докато не барне. И като се опари, му минава мерака да пипа. Реве, боли го, но вече знае.
Веднъж, преди много години, пътувам на стоп. Пича кара бързичко. Спират го ченгета. Оня отлита с некви кинти (бавят го преди това), качва се и газззз, че го е яд . И няма и километър - хоп още едни ченгета - аре пак сурвакницата, аре още загуба на време. Пак се качва, кипи му от вътре, псува, но кара кротко.
Та такива ми ти работи със суровите мерки. Като не се научихме со кротце и со благо, сега с каиша по гъзеца.
Веднъж, преди много години, пътувам на стоп. Пича кара бързичко. Спират го ченгета. Оня отлита с некви кинти (бавят го преди това), качва се и газззз, че го е яд . И няма и километър - хоп още едни ченгета - аре пак сурвакницата, аре още загуба на време. Пак се качва, кипи му от вътре, псува, но кара кротко.
Та такива ми ти работи със суровите мерки. Като не се научихме со кротце и со благо, сега с каиша по гъзеца.
It's not who You are, it's who You know...
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
LeX написа:аз кат се прибера ше си карам с хамериканската книжка пък те да ми пишат актове на нея
те такива като тебе най-много им се радват ... Е, верно точки няма да ти взимат, ама затова пък ще цакаш директно на пътя, както е в ЕС!

по темата:
напълно съм ЗА такива глоби! Но и събираемостта да им се подобри, както и ще стане с влизането в ЕС.

Големите наказания в ГЕР се изчиляват спрямо заплатата на виновния. Така че хич не са малки и болят много и дълго ... говоря от собствен горчив опит!!!
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3