Голяма беда..Изгубен ключ!
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- chenchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е53
- Мечтае да кара: E39 M5...
Голяма беда..Изгубен ключ!
Колеги,миналата нощ съм изтърсил някъде ключа на едната кола (Форд Ка 98ма)..
Проблема е,че беше единствен.
Успях да отворя колата(да не ви разправам как
),но уви-нямаше ги и вътре..
Сега какви са ми опциите..?
Гледах ключарите искат минимум 80 лв за нов,без транспондер,а моя мисля,че имаше..
Друг вариант за който си мислех е да купя от някое на части ключалки и стартер
Поздрави!

Успях да отворя колата(да не ви разправам как

Сега какви са ми опциите..?
Гледах ключарите искат минимум 80 лв за нов,без транспондер,а моя мисля,че имаше..
Друг вариант за който си мислех е да купя от някое на части ключалки и стартер

Поздрави!

Re: Голяма беда..Изгубен ключ!
Вземи нов ключ, по-евтино ще ти излезе от смяна на ключалки, брави, компютри, труд и т.н.
И обикновената заготовка за ключ (като този който ти трябва) беше около 30лв, и траспондер ще стъпиш около 100лв.
Ако искаш заготовката с дистанционното, пак ще ти се върже към 150-180лв и пак си на сметка, според мен
И обикновената заготовка за ключ (като този който ти трябва) беше около 30лв, и траспондер ще стъпиш около 100лв.
Ако искаш заготовката с дистанционното, пак ще ти се върже към 150-180лв и пак си на сметка, според мен
Колега, за 20 лв. мога да ти дам обикновен ключ + транспондер (чип) за твоя Ford...
! Разбира се, става дума за чисто нови, за теб остава да си намериш кой да ти нареже ключа и да ти програмира чипа.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Не вярвам да е повече от 100 -120лв за тази кола, звънни в Мото Пфое Люлин на резервни части и питай за нов ключ, само си приготви ВИН-а да го издиктуваш.
- chenchev
- кандидат ентусиаст
-
От Варна съм попринцип.. А да ви питам ако взема новия патрон със клемореда направо дали ще запали? 

Не би трябвало, нали нещо трябва да прочете данните през антената от чипа (транспондера). Или казано по БМВ-ски трябва ти и EWS-а, само с ключ и клеморед не става. Но нали е Форд може и да стане. 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Звънни във Варненското Мото-Пфое и виж каква цена ще ти кажат + програмирането. Не се занимавай с глупости, иди там да ти е мирна главата.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Ако имаш предвид да вземеш ключ от друга кола заедно с контактния патрон - не, няма да запали! Този ключ ще бъде с чип програмиран за друга кола и няма как имобилайзерът на твоя Ford да си "говори" с този ключ. По принцип много от чиповете от тези години могат да се препрограмират, но дори и така, няма как да се мине без програматор. Другият вариант, вече са ти го дали - с големия талон в Мото Пфое и получаваш нов готов ключ за Ka-то...
!

- chenchev
- кандидат ентусиаст
-
xm_net написа:Ако имаш предвид да вземеш ключ от друга кола заедно с контактния патрон - не, няма да запали! Този ключ ще бъде с чип програмиран за друга кола и няма как имобилайзерът на твоя Ford да си "говори" с този ключ. По принцип много от чиповете от тези години могат да се препрограмират, но дори и така, няма как да се мине без програматор. Другият вариант, вече са ти го дали - с големия талон в Мото Пфое и получаваш нов готов ключ за Ka-то...!
Ясно..Интересното е,че колата е със афтърмаркет аларма и като дадеш на контакт,цъкаш копчето на дистанционното,изключва се една лампичка и тогава палиш..
- chenchev
- кандидат ентусиаст
-
Някой да знае добър ключар във Варна? 

10 мнения
• Страница 1 от 1