Призовка от КАТ ?
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- raceface
- Потребител
-
- Кара: 318is
Re: Призовка от КАТ ?
И аз да питам нещо....пуснах си документи за подновяване на книжката, но отидох след месец в районното за получаване и ми казаха, че имам неплатен фиш от 100лв и книжката ми е задържана в КАТ. Трябвало да отида до там да си платя фиша. Фишът мисля, че от мобилна камера, защото си спомням, че декември месец 2013г май ме снимаха от една патрулка. Старата ми книжка изтича след няма и месец а към днешна дата не съм получавал нищо по пощата от КАТ. Как ще е най-добре да процедирам?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
goshevv написа:Колега, електронният фиш не е акт

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Nasko_ написа:goshevv написа:Колега, електронният фиш не е акт
Аз къде съм написал, че е???
Не беше към теб написаното

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз пък получих днес писмо от НАП за неплатен фиш за 30 лева от 3 юни 2010г. - тоест отпреди четири пълни години...да съм платил фиша в седем дневен срок иначе завеждали изпълнително дело за скапаните тридесет лева
уж имаше абсолютна давност за актове и фишове 36 месеца ама дръжки! И след 4 години си ги търсят.

уж имаше абсолютна давност за актове и фишове 36 месеца ама дръжки! И след 4 години си ги търсят.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Демирев написа:Аз пък получих днес писмо от НАП за неплатен фиш за 30 лева от 3 юни 2010г. - тоест отпреди четири пълни години...да съм платил фиша в седем дневен срок иначе завеждали изпълнително дело за скапаните тридесет лева![]()
Аз това в няколко теми се опитах да го обясня!
Абсолютната давност е за глобата към КАТ, тя е по ЗАНН и вече е изтекла! КАТ обаче имат определен от закона срок, в който да образуват изпълнително производство вече по ДОПК, за неплатения ти фиш и задължението се прехвърля към НАП. Така вече ти си чист в КАТ, но отново ще си платиш задължението. Към НАП давността е 5 години, абсолютната е 10 години!
Според чл.82 ал.3-4 от ЗАНН, независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1. Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила. :wink:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Колеги тука прочетох много различни мнения и честно да ви кажа не разбрах,трябва ли да отида до КАТ или да не ходя
Едни казват,не ходи,нищо няма да стане,други ходи..... 

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Нищо не си прочел, виж пак.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
баси само аз ли си мисля, че щом органите на реда в една страна те привикват за нещо трябва да се явиш, щото после си имат механизми те да те докарат
Щом са ти пратили снимки, все едно имаш съставен акт вече...

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма да пиша подробности и опит, но отиди и си оправи нещата в зародиш, не слушай тарикатски изказвания. Дори да ти вземат книжката, ще е за кратко (не виждам защо обаче като си под 30км/ч). Ако не отидеш, може и да се размине, но може и да се оплетеш в такива административни кълчища, че да ти излезе много скъпо. Държавата затяга все повече примката, така че по-добре сега со кротце со благо да минеш по най-тънкото наказание, отколкото да те шамарят с максимални глоби, защото си тарикат. А законът им дава голямо поле за изява.
Never mistake motion for action...
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Получих два фиша (снимки) и двете при ограничение 80,аз съм минал на едната със 107,а другата със 105,при това на една и съща камера.Към единия фиш имаше прикрепена призовка,ето я и нея:

Като цяло това е всичко,което получих?!Вече дано стане по ясно

Като цяло това е всичко,което получих?!Вече дано стане по ясно

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
три страници глупости, за да си зададеш правилно въпроса...
член 60 е тегав, член 271 е пределно ясен, ти си преценяваш...
ако някой е конкретно призоваван по този член, може и да ти помогне
само да ти кажа, че за отнемане за 1 месец на книжката и 50лв глоба, са ме търсили в 7,30 сутринта у дома, а не с писма
... даже са влизали да проверят думите на жена ми че не съм си вкъщи, а в командировка

член 60 е тегав, член 271 е пределно ясен, ти си преценяваш...
ако някой е конкретно призоваван по този член, може и да ти помогне

само да ти кажа, че за отнемане за 1 месец на книжката и 50лв глоба, са ме търсили в 7,30 сутринта у дома, а не с писма

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Владо написа:само да ти кажа, че за отнемане за 1 месец на книжката и 50лв глоба, са ме търсили в 7,30 сутринта у дома, а не с писма... даже са влизали да проверят думите на жена ми че не съм си вкъщи, а в командировка
![]()
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3