Мигачи
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Мигачи
Поредната тема, където всички са света вода ненапита. Всички примерни.
Аз си го казвам, мигачи пускам все по-рядко, най-често вечер, когато светофарите не работят, тогава пускам задължително, ако има коли/хора около мен, иначе не. През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента. При престрояване същата работа, пускам ги само, ако в колоната трябва да мина от едната в другата лента, ако карам и зад мен автомобила е далече се престроявам без мигач.
Знам, че не е правилно, скоро си говорих с колега от форума на една сбирка, нахрани ме за това, а и аз се съгласих с него, просто така съм свикнал
Другото, което правя е на светофар като спра си дърпам един зъб на ръчната, да не 'аба крушките на стопа
Лек и спокоен ден!
Аз си го казвам, мигачи пускам все по-рядко, най-често вечер, когато светофарите не работят, тогава пускам задължително, ако има коли/хора около мен, иначе не. През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента. При престрояване същата работа, пускам ги само, ако в колоната трябва да мина от едната в другата лента, ако карам и зад мен автомобила е далече се престроявам без мигач.
Знам, че не е правилно, скоро си говорих с колега от форума на една сбирка, нахрани ме за това, а и аз се съгласих с него, просто така съм свикнал

Другото, което правя е на светофар като спра си дърпам един зъб на ръчната, да не 'аба крушките на стопа

Лек и спокоен ден!

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
randity написа:През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
randity написа:...ако има коли/хора около мен, иначе не. :
А не ти ли се е случвало да се окаже, че до теб има кола, която по-рано не си видял?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
M10 написа:randity написа:През деня, да речем, че на светофар съм в лента, която е САМО за наляво/надясно не пускам мигач, ясно е, че ще завивам, щом съм в тази лента.
![]()
Всички така реагират, аз пък си мисля, че от една страна съм прав

bum_bum написа:randity написа:...ако има коли/хора около мен, иначе не. :
А не ти ли се е случвало да се окаже, че до теб има кола, която по-рано не си видял?
Не те разбрах. В какъв смисъл да има кола до мен, която да не съм видял?

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Винаги пускам защото колкото и смешно да звучи понякога спасява живот. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
randity написа:
Не те разбрах. В какъв смисъл да има кола до мен, която да не съм видял?
Да. Ако кажеш "не" няма да ти повярвам.

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Не,че нещо,ама мигачите са ориентир и за пешеходците,така че си ги пускайте и като няма коли,че на местата без пешеходна пътека,където се водят като продължение на тротоара,да не качите някой на капака. 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
randity написа:Поредната тема, където всички са света вода ненапита. Всички примерни.
Знам, че не е правилно, скоро си говорих с колега от форума на една сбирка, нахрани ме за това, а и аз се съгласих с него, просто така съм свикнал![]()
Другото, което правя е на светофар като спра си дърпам един зъб на ръчната, да не 'аба крушките на стопа![]()
Лек и спокоен ден!
Горе долу еднакво караме само дето аз ръчната я дърпам да не си кривя дисковете иначе вече май станахме 5-6 човека дето си признаваме че не пускаме мигач всеки път.
Всички пътища водят към НАДИН 

- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Лично аз давам мигачи единствено в задръстванията (като предимство да ме пуснат в тяхната лента) или когато има пешеходец пред мен, който иска да мине, но в случая аз ще завивам преди него - си пускам мигач да го ориентирам. Иначе в градско и извънградско да давам мигач и да чакам дали ще ме пуснат или няма да ме пуснат, дали другият водач намаля, защото ще ме пуска или защото си мисли, че аз директно ще вляза в неговата лента, пък като види че не влизам си казва от къв зор ще те пускам, пък ще почне да ти свири - не си го представям, това са излишни неща, които си спестявам. Всичко си е до усещане и преценяване на ситуацията. Ако искам да вляза в някоя лента, или подавам ряско газ и минавам пред колата, или намалям и минавам зад нея..
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4