Обслужване = Простотия
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Обслужване = Простотия
_galio_ написа:AGT написа: Както и преди мен беше написано ( Пари се изработват - те не се дават ) .
Добре де, в колко фирми има премия (паричен бонус, почивен ден, стоков ваучер, каквото-и-да-е) за работниците, които и когато изкарват повече от обичайното?
Бебето го хранят когато реве. Като си мълчи не получава ядене (пиене ) .Ако ме разбираш какво искам да кажа . Това което искаме да стане в България в някой други държави е извоювано в продължение на години и по различни начини.
P.S. Има и вариант сам да си шеф на себе си ( и други хора ) .........ако ти стиска .

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
търся си артикул, намирам го - продавача е ситуиран в София
------------------------------------------------
аз: искам да си закупя *******, от София съм
може ли на място?
продавач: не, работиме само онлайн
аз: значи ще трябва да поръчам по еконт за същия град?!
майтап ли е това?
продавач: по вашата логика значи че Еконт трябва да преустановят услугата градски куриер и да махнат опцията пратки "Офис София - офис София' ???
Пратки за София - София изпълняват:
Еконт Експрес
Спииди АД
Рапидо ООД
Лео Експрес
Тип Топ куриер
и дори Български пощи...
Няма нужда да спорим за услуга, която само в София генерира милиони лв.
Приятен ден!
аз: Много добро обслужване. Браво! Да товарите хората с доставка. Поемете си доставката.
продавач: бихме я поели, но не и за продукт на стойност 20.00лв.
аз: Тогава, защо аз да я поемам и да плащам 1/4 от цената на продукта за доставка, при положение, че мога да си ги спестя?!
сигурно пак аз съм кривия...

аз: искам да си закупя *******, от София съм
може ли на място?
продавач: не, работиме само онлайн
аз: значи ще трябва да поръчам по еконт за същия град?!
майтап ли е това?
продавач: по вашата логика значи че Еконт трябва да преустановят услугата градски куриер и да махнат опцията пратки "Офис София - офис София' ???
Пратки за София - София изпълняват:
Еконт Експрес
Спииди АД
Рапидо ООД
Лео Експрес
Тип Топ куриер
и дори Български пощи...
Няма нужда да спорим за услуга, която само в София генерира милиони лв.
Приятен ден!
аз: Много добро обслужване. Браво! Да товарите хората с доставка. Поемете си доставката.

продавач: бихме я поели, но не и за продукт на стойност 20.00лв.
аз: Тогава, защо аз да я поемам и да плащам 1/4 от цената на продукта за доставка, при положение, че мога да си ги спестя?!
сигурно пак аз съм кривия...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Това е доста често срещано условие на продавачите - то затова е онлайн шоп.
- vicho
- старши ентусиаст
-
b00st написа:Това е доста често срещано условие на продавачите - то затова е онлайн шоп.
Страх ги е от нещо? Или какво? Не съм данъчен и не искам касова бележка (въпреки, че трябва).
п.с. пише, че е ситуиран в Сф, какъв е проблема да се видим

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Страх ги е заради имиджа който са създали не искат клиента при тях защото на сайта са лъскави,а ако идеш при тях ще видиш че това е един гараж или склад или апартамент и всичко е миш/маш.Много често дори това което продават много пъти от случаите не при тях,и трябва да го получат от друг търговец и за това не искат клиента да е светнат.Изобщо много лесно се продава през нета.Имам познати такива търговци и знам за какво иде реч поне при по малките.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Вичоооо, купи го от магазин бре ?!
Какво е толкова че да го няма по магазините ?!
Или понеже в магазина е 28+ лв., а онлинето ти го дава за 20 лв и доставка до офис 3 лева, и става еднакво ...
Сподели какво е да го намерим и да видим защо залиташ само по онлайн щуротии !
Какво е толкова че да го няма по магазините ?!
Или понеже в магазина е 28+ лв., а онлинето ти го дава за 20 лв и доставка до офис 3 лева, и става еднакво ...
Сподели какво е да го намерим и да видим защо залиташ само по онлайн щуротии !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- vicho
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:...
Взех го от друг онлайн магазин за повече пари, защото бяха любезни, изчерпателни и бързи! Темата не е за мен, а за държанието на хората.
п.с. все пак благодаря за предложената помощ

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Купувал съм онлайн стока ,която при получаване от офис на еконт случайно виждам адреса на подателя и това е съседна улица на 200 метра от еконта . Такъв търговец няма извинение защото умишлено се крие или пък ако не се крие може да спести на клиентите си транспортните разходи.Не го прави съответно има причина аз лично не го приемам това за нормално.Това не са само пари а отношение към клиента което не коства много.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
_galio_ написа:AGT написа: Както и преди мен беше написано ( Пари се изработват - те не се дават ) .
Добре де, в колко фирми има премия (паричен бонус, почивен ден, стоков ваучер, каквото-и-да-е) за работниците, които и когато изкарват повече от обичайното?
Понеже примерно майка ми преди два месеца започна нова работа, оборотът се вдигна три пъти спрямо предните месеци, от което единственият ефект, е ... ами никакъв. Имам приятел, който за 6-7 години разработи верига заложни къщи, като имаха само един офис когато започна и я остави с по един офис във всички областни градове. Към края получаваше по-малка премия от новозапочналите. Последен пример - работя в голяма корпорация, където се стигна дотам, че единственият начин да повишиш заплатата на подчинен е да го уволниш и назначиш наново - понеже заплатите не се индексират, а новите започват с по-висока заплата.
Колко са фирмите в България с адекватна политика към персонала си?
От посочените фирми горе в постовете никой не споделя какви са предлаганите условия. Иначе е много смешно, да, адмирации.
Точно поради тази простотия в България, дето не се индексират заплатите, си сменям работата през 2-3 години, това е единствения начин, явно да си изпросиш увеличение. И са ми много странни някакви хора, които работят по 20 години в една фирма и накрая се оказва, че аз като новоназначен там, започвам с по-голяма заплата от тяхната

Разбира се цялата тази върталежка на кадри, няма как да не влия на качеството на обслужване и въобще негативно на цялата компания, но пък като цяла съм се обедил, че тука тая държава служи просто за една врътка на пари от големите компании, помежду тях се появяват и разни по малки, които оцеляват по няколко години и хлопват кепенца. Та затова е и като цяло тази история с заплатите и "цененето" на персонала

Не Мы такие, Жизнь такая
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Една прясна случка.
Снощи (петък) си браузя аз и си търся едни халогенчета.
Намирам такива, които ме устройват и съответно си ги поръчвам.
Днес ми се обажда един господин и ми заявява, че това всъщност не била реалната цена.
И почнаха едни пазарлъци ...
Програмистите били сбъркали, така че реалната цена дори била 26 лв и то за брой
Освен това имал само десен, но ако другата седмица получил стока можел да се опита да ми ги окоплектова.
И да ми ги даде за цена близка до тази..... ама без стойките
Аз му заявих, че това не е мой проблем и би било редно да си получа това което съм поръчал, в пълен комплект както е на снимката и на описаната от сайта цена, а от тука нататъка вече да си се оправя с програмистите. Смотолеви ми нещо по телефона и разговора приключи.
Прилагам шот, където може да се види адреса на магазина и това което съм си харесал.
Щото аз ясно виждам, че пише на 2 места "комплект" и в цената не е упонемато, че е за брой примерно ...

Снощи (петък) си браузя аз и си търся едни халогенчета.
Намирам такива, които ме устройват и съответно си ги поръчвам.
Днес ми се обажда един господин и ми заявява, че това всъщност не била реалната цена.
И почнаха едни пазарлъци ...
Програмистите били сбъркали, така че реалната цена дори била 26 лв и то за брой

Освен това имал само десен, но ако другата седмица получил стока можел да се опита да ми ги окоплектова.
И да ми ги даде за цена близка до тази..... ама без стойките

Аз му заявих, че това не е мой проблем и би било редно да си получа това което съм поръчал, в пълен комплект както е на снимката и на описаната от сайта цена, а от тука нататъка вече да си се оправя с програмистите. Смотолеви ми нещо по телефона и разговора приключи.
Прилагам шот, където може да се види адреса на магазина и това което съм си харесал.
Щото аз ясно виждам, че пише на 2 места "комплект" и в цената не е упонемато, че е за брой примерно ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
stefanoff написа:Точно поради тази простотия в България, дето не се индексират заплатите, си сменям работата през 2-3 години, това е единствения начин, явно да си изпросиш увеличение. И са ми много странни някакви хора, които работят по 20 години в една фирма и накрая се оказва, че аз като новоназначен там, започвам с по-голяма заплата от тяхнатаПросто тактиката е, да си изпросиш голяма заплата в началото, защото така или иначе инфлацията ще я изяде след 2-3 години, пък шанса да ти я вдигнат е много малък, клонящ към нула.
А пробвал ли си да поискаш увеличение?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5