Наказание за шофиране без книжка?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Колега,преди 2години ми взеха книгата за 2месеца.
Карам,спират ме.Обяснявам,че съм си забравил документите и те питат за ЕГН-то да направят справка в централата,преди това ме питат за трите имена,адрес,аз казвам имената ЕГН-то и адреса на един мой приятел.При справката от централата казват имената и адреса на лицето и че има книжка,няма от къде да се види снимка че не съм аз всичко е ОКИ,единствено могат да ти пишат АКТ че не носиш документи-няма контролни точки,тогава глобата беше 10лв.сега не знам как стоят нещата,за в София незнам дали ще ти свърши работа,но на път за морето.....мисля че ще се получи освен ако не си в нарушение или не ги хванеш изнервени.
Карам,спират ме.Обяснявам,че съм си забравил документите и те питат за ЕГН-то да направят справка в централата,преди това ме питат за трите имена,адрес,аз казвам имената ЕГН-то и адреса на един мой приятел.При справката от централата казват имената и адреса на лицето и че има книжка,няма от къде да се види снимка че не съм аз всичко е ОКИ,единствено могат да ти пишат АКТ че не носиш документи-няма контролни точки,тогава глобата беше 10лв.сега не знам как стоят нещата,за в София незнам дали ще ти свърши работа,но на път за морето.....мисля че ще се получи освен ако не си в нарушение или не ги хванеш изнервени.

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Re: Наказание за шофиране без книжка?
Здравейте,темата е стара но засъжаление известно време ще ме вълнува и мен
Няма как да спра да карам защото от това ми зависи работата... Та някой от колегите назад да каже разбра ли се в крайна сметка какви са санкциите ако те хванат без книжка
А това с забравените документи,или егн адрес и имена на приятел върви ли? Поздрави!

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Re:
Dozo написа:Мисля,че има право на 2 опита.След това няма прошка.
Правилният отговор, питал съм в КАТ есента

- icodimitrov1
- Потребител
-
Здравейте, колеги. И аз искам нещо по темата да питам.
За глобата от 100-300лв. стана ясно. Но като те спрат и видят, че си с отнета книжка, напишат ти акта и ще те пуснат ли да продължиш. Примерно от София си отишъл в Бургас. Трябва ли да викаш приятел да ти кара колата...
Отделно трябва всеки да знае, че с отнета книжка няма гражданска няма каско.
За глобата от 100-300лв. стана ясно. Но като те спрат и видят, че си с отнета книжка, напишат ти акта и ще те пуснат ли да продължиш. Примерно от София си отишъл в Бургас. Трябва ли да викаш приятел да ти кара колата...
Отделно трябва всеки да знае, че с отнета книжка няма гражданска няма каско.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
100-300 лв. е първия път като те хванат. После глобата стига до 1000 лв. Не те пускат да караш, звъниш на някого да дойде да те прибере.
Изземват я, после в КАТ може да ти съставят акт за административно нарушение, защото не си я върнал. На мен не ми съставиха.
spower написа:a някакви санкции ще има ли или просто ще ми съставят протокол за иземване ?
Изземват я, после в КАТ може да ти съставят акт за административно нарушение, защото не си я върнал. На мен не ми съставиха.
Never mistake motion for action...
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3