Микробус 5-6.5 кубика..
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: Микробус 5-6.5 кубика..
Bavarcho написа:E34 написа:Стига с тия спринтери бе, тва мета дюзи за добър ден!
чак па толкова...
две цди-та има на части два обаждания имам за дюзи.
и не е като да са златни 120тина лева броя се намират
Бе не е болката в парите колко струват, зора е че се не вадат и често барабар с капака на парчета излизат...ей тва е. Голем проблем са, ако се кара предимно с бг нафта. Истинския и корав спринтер е до 2000г. ма те са скъпи и на по 100 милиона километра.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
E34 написа:Bavarcho написа:E34 написа:Стига с тия спринтери бе, тва мета дюзи за добър ден!
чак па толкова...
две цди-та има на части два обаждания имам за дюзи.
и не е като да са златни 120тина лева броя се намират
Бе не е болката в парите колко струват, зора е че се не вадат и често барабар с капака на парчета излизат...ей тва е. Голем проблем са, ако се кара предимно с бг нафта. Истинския и корав спринтер е до 2000г. ма те са скъпи и на по 100 милиона километра.
И това не ми се е случвало, а съм вадил дюзи на ЦДИ-та всякакви, последно на една Ц класа 202 от последната дюза беше духало толкова че отгоре буксата на дюзата беше разтопена (смятай за какъв нагар говорим) с обратния чук и малко спрей смазка си излезна не особено трудно.
Виж подгревни свещи на ЦДИ не сменям

- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Между другото имам същото наблюдение за ЦДИ Спринтерите.Бачках в една млечна борса и имахме 3 фейслифтови с 313 ЦДИ-та(вървят като кола
) и едно 2.9 от първите преди фейса,всичките хладилни.Две от ЦДИ-тата (бяха с минусови агрегати на фургоните) постоянно им беше лошо-дюзи за норматив,течове отвсякъде,единия и главата му прайха че губеше антифриз.Третия беше с падащ борд и незнам що не правеше кой знае кви проблеми,с изключение на липсата на парно и бавното загряване.Внос са от Швейцария и са карани близо 3 години с БГ нафта.А стария преди фейса беше брутално прасе-само той си знае километрите.Не беше с фургон,а цял също с плюсов хладилен агрегат,това пътя до София си го знаеше наизуст.Караха го винаги претоварен и то много.Каран е с БГ нафта 12 години!!!Накрая изгасна една студена зимна вечер около Търново и имаше изненада

Сега е с друг мотор и продължава боя ежедневно,без да създава кой знае какви проблеми

Сега е с друг мотор и продължава боя ежедневно,без да създава кой знае какви проблеми

Всички проблеми,които избройхте на ЦДИ-то се появяват след 300-400хил.км каране.Това,че в БГ се вкарват на по 500-600хил.км,и че повечето хората вярват на километража от 180хил.км. е друг въпрос.Това,че има и Транзити на по 800хил. неозначава,че са ги изминали без ремонти.Мой роднини покриват автобусна линия и имат само ЦДИ-та на по 400 и нагоре хил.км без да са отваряли двигател.Всичко зависи на какъв бус ще попаднеш.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
То направо да си го купиш някой с блокирал мотор за малко пари и един пълен ремонт..
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
продава се един след ремонт на малко пари 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Та ето така с тези CDI
,e и аз имам какво да кажа ама няма смисъл
.Към човека с темата ,ако мога да ти дам съвет и държиш на Спринтер само 313 до някъде става а старото 212 е вечно
.Аз обаче не бих си взел Sprinter освен ако не ми трябва хладилен,ако е за обувките вземай Транзит 100/300 2.0 няма да сгрешиш само стартерите им гният понеже са отпред/отдолу но пък ги има китайски които карат по три години на 200лв.Успех с избора

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Пак чета тема "Митове и легенди"
Ето малко безпристрастно мнение...
Като всяко нещо втора употреба най-важното е на какво ще попаднеш,или какъв ще ти е късмета!
Аз лично съм сменил три буса лични!
Спринтер 312 1998г.
Спрентер 213сди 2001г.
Виваро 1.9дци 2003г.
Да ти кажа ли от кой съм най-доволен и от кой най-недоволен????
Най-недоволен съм от "легендарния" 312ка 2.9турбо дизел харчи като луд,гори масло и т.н.
причината да съм недоволен,че го купих от България,регистриран да ми е евтино,и скапан от експлоатация в наши условия.
Щото всички се бием в гърдите как си обслужваме колите и като си купя от тук все страдам
Другите два си ги купих от Австрия и няма такива бусове!
СДИ-то като го взех всички почнаха --- леле ти си луд тва е баси кенефа,дюзи,тва онова!
Аз отговарям на всички:
БАте аз тва знам от каде съм го взел и за какво става дума!
Вие в тая държава за България говоря не сте виждали Спрентер ЦДИ на 195000км! Е аз такъв си купих със сервизни книги и вся и всьо!
минах му 50 000км без да пипна един винт!!! Дадох го на едни от Силистра - след два месеца ми звъняха да ми кажат ,че не могат да повярват кво са си купили...говорим за БУС не за каруца! С осем джанти вътре....и т.н. и т.н. Разход с платформа и кола върху нея 7л на 100км за 50 000км дали съм го засичал???
Купен от фирма Gabor на теб трябва да ти говори нещо
Виварото е с Рено двигател ДЦИ... 100к.с. 6скорости разход сам 6/100км с платформа и кола 8/100км.
Много удобен за каране,заради предното по не маневрен от Спринтера,но с по удобна седалка според мен.
Вози като кола. Двигателя се обслужва все едно Рено Меган за същите пари....
Имам приятел монтьор той казва като видиш надпис dci бягай далеч и не се обръщай! Послушах го...
Минах му стандартните 10 000км и го пратих в Гърция
п.с. ФОРД Транзит и там всичко е късмет...
Аз пътувах с мой приятел дълго време с Транзит стар 1999г 2.5тд куче неземно,ама форд. Нямам друго мнение...
п.с.2 Като чуя някой да ми хвали 2.9ка че минала 800000км тръпки ме побиват. Особено ги съжалявам тия
фенове с Е290ТД все ми звънят да го взема на бартер! Викам аз такъв Спринтер съм имал не ща.
За обувките Вземи Виваро ,но квото и да вземеш не от тук!
п.с.3 Имам към 30 чифта дамски нови ,пиши да ги дам на едро,да ме отървеш....

Като всяко нещо втора употреба най-важното е на какво ще попаднеш,или какъв ще ти е късмета!
Спринтер 312 1998г.
Спрентер 213сди 2001г.
Виваро 1.9дци 2003г.
Най-недоволен съм от "легендарния" 312ка 2.9турбо дизел харчи като луд,гори масло и т.н.
причината да съм недоволен,че го купих от България,регистриран да ми е евтино,и скапан от експлоатация в наши условия.
Щото всички се бием в гърдите как си обслужваме колите и като си купя от тук все страдам

СДИ-то като го взех всички почнаха --- леле ти си луд тва е баси кенефа,дюзи,тва онова!
Аз отговарям на всички:
Вие в тая държава за България говоря не сте виждали Спрентер ЦДИ на 195000км! Е аз такъв си купих със сервизни книги и вся и всьо!
минах му 50 000км без да пипна един винт!!! Дадох го на едни от Силистра - след два месеца ми звъняха да ми кажат ,че не могат да повярват кво са си купили...говорим за БУС не за каруца! С осем джанти вътре....и т.н. и т.н. Разход с платформа и кола върху нея 7л на 100км за 50 000км дали съм го засичал???
Купен от фирма Gabor на теб трябва да ти говори нещо

Виварото е с Рено двигател ДЦИ... 100к.с. 6скорости разход сам 6/100км с платформа и кола 8/100км.
Много удобен за каране,заради предното по не маневрен от Спринтера,но с по удобна седалка според мен.
Имам приятел монтьор той казва като видиш надпис dci бягай далеч и не се обръщай! Послушах го...
Минах му стандартните 10 000км и го пратих в Гърция

Аз пътувах с мой приятел дълго време с Транзит стар 1999г 2.5тд куче неземно,ама форд. Нямам друго мнение...
п.с.2 Като чуя някой да ми хвали 2.9ка че минала 800000км тръпки ме побиват. Особено ги съжалявам тия
фенове с Е290ТД все ми звънят да го взема на бартер! Викам аз такъв Спринтер съм имал не ща.

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
И аз да кажа,че много важно да не е от БГ.Не,че и в Германия няма боклуци,но с точната цифра можеш да си вземеш бус един път.Моят е Мерцедес 308Д от 90г. и повече колеги знаят,че Спринтера нищо не струва,като здравина пред него.Купих го от немските пощи 98г.,като имаше избор в едно хале от 20 на вид еднакви буса.На 8г. бус с незнайни километри в пощите(беше върнат километража) кара и до ден днешен без отваряне на мотора за абсолютно нищо въпреки навъртяните от мен 300хил.км.Бусчето беше подържано много добре от немците и от мен и всичко му 6.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Е, буса вече е факт. В крайна сметка днес го взех от Карлово - 2006 набор Форд Транзит къс, 2.0 tdci 125T330 на предно. Върви очудващо добре, на първа като влезе в бууст и си запалва гумата
215/75/16

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Колега имам го същият само дето е 100/300 с предното този Форд е бегачка да знаеш
.Добър избор вземи му едни нови зимни гуми и нямаш спиране.Ако има начин хвани някой докато не си го изцапал да му мине една ръка отдолу с антикор .Кара се като лека кола с верига е,слагай хубаво масло и смело
Добър избор

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
Vanqu1sh написа:Деба първоначално си помислих че някой ще прави бус с мотор 6,5![]()
![]()
Не 6,5 но и такива има ;-) http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=71txrf
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
madpetio написа:Пак чета тема "Митове и легенди"![]()
![]()
![]()
Спринтер 312 1998г.
Спрентер 213сди 2001г.
Виваро 1.9дци 2003г.
Щото всички се бием в гърдите как си обслужваме колите и като си купя от тук все страдам![]()
Аз отговарям на всички:
Купен от фирма Gabor на теб трябва да ти говори нещо![]()
Минах му стандартните 10 000км и го пратих в Гърция![]()
фенове с Е290ТД все ми звънят да го взема на бартер! Викам аз такъв Спринтер съм имал не ща.![]()
аре стига глупости,аз имах спринтер 2005 година беше на 350 хиляди мили.Сега скоро взехме спринтер 2009 година пак англииски на 300 хиляди мили.Някои си купува бус и си го държи и си пише само в сервизната книжка.

- ръб
- младши ентусиаст
-
Тоя дето го взехме по километраж е на 130 000, а сервизната му книжка последно попълнена в края на 2012 е на 200 000 
Поне чистачките и акумулаторите са му Ford, барем излезе някой добър.

Поне чистачките и акумулаторите са му Ford, барем излезе някой добър.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Смятай кви залухави са продавачите 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2