При откраднат лаптоп...
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
При откраднат лаптоп...
При покупка на нов лаптоп какви данни (номера) биха могли да се запишат, че ако се наложи да се издирва чрез полицията те да бъдат в полза ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Re: При откраднат лаптоп...
Серийния номер. Хубаво е и мак адреса, макар че той лесно се сменя
Не Мы такие, Жизнь такая
Start => Run.. => пишеш "cmd"
В излезналия команден прозорец пишеш "ipconfig /all" и натискаш Enter.
Търсиш Physical Address на Local Area Connection. Това е MAC адреса на LAN картата ти.
По него може да се издири, но само, ако не е сменен. На някои модели лаптопи не може да се сменя, доколкото знам.
В излезналия команден прозорец пишеш "ipconfig /all" и натискаш Enter.
Търсиш Physical Address на Local Area Connection. Това е MAC адреса на LAN картата ти.
По него може да се издири, но само, ако не е сменен. На някои модели лаптопи не може да се сменя, доколкото знам.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
noname123 написа: На някои модели лаптопи не може да се сменя, доколкото знам.

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
всичко на един лаптоп може да бъде променено. мак адреси, биос серийни номера...
затова го маркираш някъде само ти да си знаеш и в полицията го пишеш като отличителен знак.
и разбира се гледаш да не го оставяш никъде- особено в превозни средства...
затова го маркираш някъде само ти да си знаеш и в полицията го пишеш като отличителен знак.
и разбира се гледаш да не го оставяш никъде- особено в превозни средства...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SpArCo_o
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: X5 M , McLaren F1
Наскоро имах тези главоболия влезнаха в нас в Пловдив докато бяхме с приятели навън някой претараши апартамента едно от взетите неща беше лаптоп (взет наскоро нов с документи и гаранция) 2 - 3 седмици след случая случайно в продавалник попадам на същия лаптоп поглеждам само една драскотина на горния панел до емблемата, а аз го пазих много дадох го на приятел за 2-3 дена и ми го върна одраскан точно до емблемата другото е че повечето бяха Делл Инспирон i5, а този беше i7 с допълнителна външна видео карта бях сигурен, че е моя накарах приятел да звънне оказа се,че човека от Пазарджик има заложна къща нямал кутий или каквито и да било документи копчетата залепвали около QWEASD абе беше си моя лаптоп казах на полицайте те го видяха казаха ще ти звъннем до 4-5 дни и ще ти го върнем отишли и след 2 дена ми званят момче несъвпадат серийните номера не е твоя лаптоп, а съм сигурен че беше моя той серийния е една лепенка дето се сменя и ме е яд, че не отидох аз да си го взема на полицайте неможе да се разчита
пази си го и със здраве 

Без риск няма тръпка !
SpArCo_o написа:Наскоро имах тези главоболия влезнаха в нас в Пловдив докато бяхме с приятели навън някой претараши апартамента едно от взетите неща беше лаптоп (взет наскоро нов с документи и гаранция) 2 - 3 седмици след случая случайно в продавалник попадам на същия лаптоп поглеждам само една драскотина на горния панел до емблемата, а аз го пазих много дадох го на приятел за 2-3 дена и ми го върна одраскан точно до емблемата другото е че повечето бяха Делл Инспирон i5, а този беше i7 с допълнителна външна видео карта бях сигурен, че е моя накарах приятел да звънне оказа се,че човека от Пазарджик има заложна къща нямал кутий или каквито и да било документи копчетата залепвали около QWEASD абе беше си моя лаптоп казах на полицайте те го видяха казаха ще ти звъннем до 4-5 дни и ще ти го върнем отишли и след 2 дена ми званят момче несъвпадат серийните номера не е твоя лаптоп, а съм сигурен че беше моя той серийния е една лепенка дето се сменя и ме е яд, че не отидох аз да си го взема на полицайте неможе да се разчитапази си го и със здраве
Тя лепенката лесно се сменя, ама като пуснеш един Everest и ще си излезе оригиналния му номер

Не Мы такие, Жизнь такая
stefanoff написа:Тя лепенката лесно се сменя, ама като пуснеш един Everest и ще си излезе оригиналния му номер
който може да се "пренабие" със системно/сервизно приложение. повечето "големи" фирми - хп, ибм, дел имат такива приложения които ако се потърсят се намират и от "неоторизирани" лица...
всичко може да бъде сменено... затова само физически белег ако искаш да си го познаеш евентуално
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:stefanoff написа:Тя лепенката лесно се сменя, ама като пуснеш един Everest и ще си излезе оригиналния му номер
който може да се "пренабие" със системно/сервизно приложение. повечето "големи" фирми - хп, ибм, дел имат такива приложения които ако се потърсят се намират и от "неоторизирани" лица...
всичко може да бъде сменено... затова само физически белег ако искаш да си го познаеш евентуално
Така е прав си, но крадеца тип наркоман в абстиненция му стига акъла до там да смени лепенката. Дори по-скоро си мисля, че лепенката са я сменили от заложната къща , с цел да не се овътрят

Не Мы такие, Жизнь такая
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
alx написа:stefanoff написа:всичко може да бъде сменено... затова само физически белег ако искаш да си го познаеш евентуално
Обаче само да си го познаеш! От там нататък - това нищо не значи! Евентуално човека да си го открадне от крадеца.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
10 мнения
• Страница 1 от 1