При откраднат лаптоп...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

При откраднат лаптоп...

Мнение от Chapai » 29 Юли 2014, 18:57

При покупка на нов лаптоп какви данни (номера) биха могли да се запишат, че ако се наложи да се издирва чрез полицията те да бъдат в полза ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Потребител
Аватар

Re: При откраднат лаптоп...

Мнение от stefanoff » 29 Юли 2014, 19:07

Серийния номер. Хубаво е и мак адреса, макар че той лесно се сменя
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар

Мнение от noname123 » 29 Юли 2014, 19:14

Start => Run.. => пишеш "cmd"
В излезналия команден прозорец пишеш "ipconfig /all" и натискаш Enter.
Търсиш Physical Address на Local Area Connection. Това е MAC адреса на LAN картата ти.

По него може да се издири, но само, ако не е сменен. На някои модели лаптопи не може да се сменя, доколкото знам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 29 Юли 2014, 19:26

noname123 написа: На някои модели лаптопи не може да се сменя, доколкото знам.

:ahah: :ahah: :ahah: Всичко може да се сменя ;) Всичко може да се смени и мак на лан карта и на wifi, и на bluetooth, и Imei на всякакви устройства :winky:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Юли 2014, 19:36

всичко на един лаптоп може да бъде променено. мак адреси, биос серийни номера...

затова го маркираш някъде само ти да си знаеш и в полицията го пишеш като отличителен знак.

и разбира се гледаш да не го оставяш никъде- особено в превозни средства...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: X5 M , McLaren F1

Мнение от SpArCo_o » 29 Юли 2014, 22:29

Наскоро имах тези главоболия влезнаха в нас в Пловдив докато бяхме с приятели навън някой претараши апартамента едно от взетите неща беше лаптоп (взет наскоро нов с документи и гаранция) 2 - 3 седмици след случая случайно в продавалник попадам на същия лаптоп поглеждам само една драскотина на горния панел до емблемата, а аз го пазих много дадох го на приятел за 2-3 дена и ми го върна одраскан точно до емблемата другото е че повечето бяха Делл Инспирон i5, а този беше i7 с допълнителна външна видео карта бях сигурен, че е моя накарах приятел да звънне оказа се,че човека от Пазарджик има заложна къща нямал кутий или каквито и да било документи копчетата залепвали около QWEASD абе беше си моя лаптоп казах на полицайте те го видяха казаха ще ти звъннем до 4-5 дни и ще ти го върнем отишли и след 2 дена ми званят момче несъвпадат серийните номера не е твоя лаптоп, а съм сигурен че беше моя той серийния е една лепенка дето се сменя и ме е яд, че не отидох аз да си го взема на полицайте неможе да се разчита :bang: пази си го и със здраве :yes:
Без риск няма тръпка !

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 29 Юли 2014, 22:39

SpArCo_o написа:Наскоро имах тези главоболия влезнаха в нас в Пловдив докато бяхме с приятели навън някой претараши апартамента едно от взетите неща беше лаптоп (взет наскоро нов с документи и гаранция) 2 - 3 седмици след случая случайно в продавалник попадам на същия лаптоп поглеждам само една драскотина на горния панел до емблемата, а аз го пазих много дадох го на приятел за 2-3 дена и ми го върна одраскан точно до емблемата другото е че повечето бяха Делл Инспирон i5, а този беше i7 с допълнителна външна видео карта бях сигурен, че е моя накарах приятел да звънне оказа се,че човека от Пазарджик има заложна къща нямал кутий или каквито и да било документи копчетата залепвали около QWEASD абе беше си моя лаптоп казах на полицайте те го видяха казаха ще ти звъннем до 4-5 дни и ще ти го върнем отишли и след 2 дена ми званят момче несъвпадат серийните номера не е твоя лаптоп, а съм сигурен че беше моя той серийния е една лепенка дето се сменя и ме е яд, че не отидох аз да си го взема на полицайте неможе да се разчита :bang: пази си го и със здраве :yes:

Тя лепенката лесно се сменя, ама като пуснеш един Everest и ще си излезе оригиналния му номер ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Юли 2014, 4:58

stefanoff написа:Тя лепенката лесно се сменя, ама като пуснеш един Everest и ще си излезе оригиналния му номер ;)

който може да се "пренабие" със системно/сервизно приложение. повечето "големи" фирми - хп, ибм, дел имат такива приложения които ако се потърсят се намират и от "неоторизирани" лица...

всичко може да бъде сменено... затова само физически белег ако искаш да си го познаеш евентуално
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 30 Юли 2014, 7:47

alx написа:
stefanoff написа:Тя лепенката лесно се сменя, ама като пуснеш един Everest и ще си излезе оригиналния му номер ;)

който може да се "пренабие" със системно/сервизно приложение. повечето "големи" фирми - хп, ибм, дел имат такива приложения които ако се потърсят се намират и от "неоторизирани" лица...

всичко може да бъде сменено... затова само физически белег ако искаш да си го познаеш евентуално

Така е прав си, но крадеца тип наркоман в абстиненция му стига акъла до там да смени лепенката. Дори по-скоро си мисля, че лепенката са я сменили от заложната къща , с цел да не се овътрят ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 30 Юли 2014, 8:47

alx написа:
stefanoff написа:всичко може да бъде сменено... затова само физически белег ако искаш да си го познаеш евентуално

Обаче само да си го познаеш! От там нататък - това нищо не значи! Евентуално човека да си го открадне от крадеца. :mhihi:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Назад към Извън Темата