Местене на климатик от една стая в друга ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Местене на климатик от една стая в друга ?

Мнение от Stefan Caromov » 21 Авг 2014, 10:15

Колеги, някой има ли познат, който може да извърши услугата демонтаж от една стая, монтаж в друга и преглед с евентуално допълнаве на фреона?
Чета из нета, ама нещо тия хора, за нищо ги нямат тия цени.... искат по 220-250 лева? Става въпрос за София.
Имаше едно момче, което ви каза 150 лева всичко ( без удължаване на тръба ), ама му изгубих телефона
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Местене на климатик от една стая в друга ?

Мнение от zazomazo » 21 Авг 2014, 19:52

Мдаа....когато даваш пари винаги ти се струват много, а когато взимаш-малко...

200 лева за демонтаж-монтаж е напълно нормална цена.
бих ти препоръчал и да се подменят тръбите с нови, най-малкото изолацията им е станала на гъз с времето.
също така бих ти препоръчал да се направи и профилактика /в зависимост от състоянието на климатика/ ама това ще ти оскъпи процедурата допълнително...
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Авг 2014, 21:37

200лв са уникално много пари за тия олигофрени, които даже не ти връзват гаранционния климатик според инструкциите.
Та, като ти се струва и на теб много, из нета има теми, как се събира фреона във външното тяло, местиш си ги, как ти се иска и търсиш някой познат, познат на познат в извън работно време да ти върже само тръбите и допълни с фреон.
Струваше ми 50лв, но сам си висях от 5-я етаж с външното тяло :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 21 Авг 2014, 23:27

Зависи от "олигофрените" но 200 лв. си е нормално :mhihi: .
Не винаги е толкова просто както изглежда и не винаги могат да се ползват старите тръби...,
а пък тоз неолигофрен , дето в извън работно време, с служебния инструмент, вакум помпа и тн. за 50 лв. ще върже / " съчлени " :mhihi: / тръбите,
може да се окаже последния му опит да работи "на частно в частното"...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 22 Авг 2014, 14:39

А защо не се обърнеш към хората, които са ти го поставяли едно време като си го купувал, все пак трябва да ти дадат по преференциална цена. :dunno:

п.п.: кое му е нормалното в моя град пък и за другаде като съм гледал оферти цените за стандартен монтаж/демонтаж и тн варират м/у 120-150 лв, в София уш конкуренций пък :roll:
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Мнение от Stefan Caromov » 22 Авг 2014, 15:12

Съвсем не помня нито координати, нито фирма. Беше преди седем години .
Тук колега ми даде телефон на техник, който ще сварши работата на разумна цена, ще се обърна към него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Авг 2014, 15:52

c7aH4eB написа:...

п.п.: кое му е нормалното в моя град пък и за другаде като съм гледал оферти цените за стандартен монтаж/демонтаж и тн варират м/у 120-150 лв, в София уш конкуренций пък :roll:

а замисляш ли се колко е наема на офис 50 м2 /примерно/ в твоя град и колко е в Сф?
също се замисли колко е заплатата на монтажник и специалист хладилна/климатична техника в твоя град и колко в Сф...
колко са транспортните разходи в град с 15 000 население и колко в такъв с 1,5 милиона?

единствения вариант е някой да извърти частно преместването, със служебната кола, фирмени инструменти и материали в извънработно време...ама въпросния монтажник рискува работното си място за едни 50 кинта...

както и да е, явно колегата си е осигурил човек :yes:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Авг 2014, 18:03

sa_hellrot написа:.......

Може и аз да не съм се изразил правилно.
В къщи, два нови, Самсумг и Панасоник, две различни фирми, никой не ползва вакум помпа. В службата завъртяха 11 бр. с най-ниска оферта 150лв/бр, и помен от помпа и дори мерене и допълване, след седмица останаха само два работещи.
Аз на такива "майстори" няма да дам 200лв, че и да чистя, подмазвам и оправям маркучи след тях.
Дано съм станал по-ясен, момчето мина и само пусна фреона и допълни, 50лв му дадох без да е искал, вършеше услуга на приятел.
И, като цяло е безсмислено да дадеш 200лв за 10 годишен климати, за местене, като за още толкова може да намериш нов, с безплатен монтаж.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 23 Авг 2014, 12:03

Е, то за такива - ясно. Аз говоря за качествен монтаж, с нови тръби, кабели, дренаж, вакууми и т.н.
А знаеш ли , че в гаранционните карти на вносителите ,за Мидеа примерно, има условие да не променяш дължината и вида на захранващия кабел? А оригиналния кабел обикновенно е около 1,0 - 1,2 метра. Това ако го спазиш при монтажа, за да важи гаранцията, дали няма да е грозно да виси разклонителя по средата на стената.. Тъпо, ама има фирми които така монтират - хем икономисват време и кабел , хем такова е изискването за да важи гаранцията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Авг 2014, 12:24

Голяма работа ще да са тези майстори, които не използват вакум помпи!
То и за това цената е такава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Авг 2014, 21:00

Аз вземам 100лв за такава работа , с валидна гаранция до оставащия срок . Обаче има един проблем - на около 430 км съм от София :mhihi:
Помпата не е проблем за климатика .Много по голям проблем е самия монтажник ,дали си върши съвестно работата и коректноста на фирмата .Това е първостепенно а не дали сложил помпа или не.
Колегата ако иска мога да препоръчам фирма за София но цените са си за коментар с тях .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 24 Авг 2014, 22:12

Колега, на мен това ми го правиха преди няколко години от вилата един климатик трябваше да се премести в апартамента.
Ползвах услугите на едни момчета които преди това ми бяха монтирали един друг климатик и ми хареса как работеха.
Хареса ми че работят чисто, имат си всички необходими инструменти и на края не забравят да си ползват вакуум помпата.
Уловката е че не работят с всички марки - при мен преместваха една мидеа и са ми монтирали хитачи, но си спомням, че имаше някакви марки с които не работели.

Ако искаш ето ти номера - 0895 779 108 търсиш Марио.

Назад към Извън Темата