Избор за механичен чосовник "skeleton"
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Избор за механичен чосовник "skeleton"
Здравейте пускам тема и тук понеже знам че има хора разбиращи от часовници. Търся си механичен автомат и гледам 2-3 модела обаче нямам никаква информация относно задвижванията им.
-Това е основния претендент , но освен краткото описание не знам абсолютно нищо за него. Интересува ме механизма китайски ли е понеже пише Китай отзад и от евтините китайци ли е или от по добрите
http://www.fossil.com/webapp/wcs/stores ... ath=ME3054
-Тази серия също ме грабна : http://orientwatchusa.com/collections/m ... c/db08001w
+ Ориент (доказана марка)
+ изчистен дизайн
+ ниска цена - в момента ги има в Амазон от 110-140$ с доставка
- не точно скелет
- попринцип исках с метална верижка , но ще го преживея някакси
Тези са с много добър дизайн но предполагам са с евтин китайски механизъм което обезмисля покупката но все пак ако някой може да каже нещо:
http://www.amazon.com/Stuhrling-Origina ... Q8Y3BS9SQ0
http://www.amazon.com/Akribos-XXIV-AK49 ... 4&sr=1-211
-Това е основния претендент , но освен краткото описание не знам абсолютно нищо за него. Интересува ме механизма китайски ли е понеже пише Китай отзад и от евтините китайци ли е или от по добрите

-Тази серия също ме грабна : http://orientwatchusa.com/collections/m ... c/db08001w
+ Ориент (доказана марка)
+ изчистен дизайн
+ ниска цена - в момента ги има в Амазон от 110-140$ с доставка
- не точно скелет
- попринцип исках с метална верижка , но ще го преживея някакси
Тези са с много добър дизайн но предполагам са с евтин китайски механизъм което обезмисля покупката но все пак ако някой може да каже нещо:
http://www.amazon.com/Stuhrling-Origina ... Q8Y3BS9SQ0
http://www.amazon.com/Akribos-XXIV-AK49 ... 4&sr=1-211
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Избор за механичен чосовник "skeleton"
Нося Fossil от 3 години и съм доволен. Моя е от "модерните" с дебела кожена каишка и т.н. В момента така както ги представяш бих заложил на Orient-a. Естествено зависи и в каква среда движиш, с какво се занимаваш и т.н., къде ще го носиш. Та за Fossil-a мога да кажа, че е добър, не избързва не забавя, издържа на намокряния, стъклото му обаче мисля е леко меко, защото на моя имам няколко надрасквания.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
И часовниците като колите, марка и традиции е по-добре, не че няма и изключения. От изброените за мен класацияте е : 1) Ориента, 2 Стухринга - май са Хонг Конгски и на 3 то Фосила - води се американски и на тях най им не вярвам, Акрибоса е много източен. Ако аз трябваше да избирам от тези, бих взел който най ми харесва. 

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Тоя Щюрлинг с това 83% намаление не изглежда зле, но едва ли е чак кой знае какво 

Only dead fish follow the stream...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За евтин и що годе качествен механизъм, ориент нямат конкуренция, вече дали ти харесва, ти ще решиш.
Има десетки марки часовници с китайски и азиатски механизми, на някой даже пишат swiss made, а вътре китаец. Aко ти хареса някой такъв много, няма да е страшна беда да си го вземеш. За 100-на долара, се предполага, че няма да го носиш 10 години и да го препродаваш след това.
Има десетки марки часовници с китайски и азиатски механизми, на някой даже пишат swiss made, а вътре китаец. Aко ти хареса някой такъв много, няма да е страшна беда да си го вземеш. За 100-на долара, се предполага, че няма да го носиш 10 години и да го препродаваш след това.
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Колега, преди време си сменях батерията на Candino-то и тогава часовникарят ми каза, че едни от най-добрите часовници в ниския ценови клас са Cortebert. Както и всички останали и те вече не се произвеждат в Швейцария, но качеството било на нивото на скъпите Candino, Certina и подобни, докато цените им са в рамките на цитираните от теб или малко по-високи - за 300 лева се намира страхотен модел и екземпляр.
Не мога да ти препоръчам в момента, тъй като моят засега е железен, но можеш да ги погледнеш, тъй като са много, много по-добри от посочените от теб, а цените са идентични. Поне така ми каза професионалистът - едно от най-квалитетните ателиета за часовници в Пловдив. Аз нямам претенции да разбирам от тези неща.
Не мога да ти препоръчам в момента, тъй като моят засега е железен, но можеш да ги погледнеш, тъй като са много, много по-добри от посочените от теб, а цените са идентични. Поне така ми каза професионалистът - едно от най-квалитетните ателиета за часовници в Пловдив. Аз нямам претенции да разбирам от тези неща.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Valve-tronic написа:Колега, преди време си сменях батерията на Candino-то и тогава часовникарят ми каза, че едни от най-добрите часовници в ниския ценови клас са Cortebert. Както и всички останали и те вече не се произвеждат в Швейцария, но качеството било на нивото на скъпите Candino, Certina и подобни, докато цените им са в рамките на цитираните от теб или малко по-високи - за 300 лева се намира страхотен модел и екземпляр.
Страшен специалист е този часовникар!! Както при майсторите на коли, един от друг по-големи капацитети има..
Тази марка е чисто китайска, каква е била преди 50 или 100 години е друг въпрос.
Толкова са нагли, че пишат на часовниците си swiss mOde, вместо swiss made, не че, ако пише последното е гаранция за нещо.
С две думи, не е нещо повече от другите евтини китайци.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Толкова са нагли, че пишат на часовниците си swiss mOde, вместо ...
Да така е ,нещо като "чосовник" вместо часовник ?!

Относно китайските часовници ...Китай е най големия производител на часовници в света . Доста от познатите марки поръчват в Китай част или целия механизъм ,корпуси и т.н.
За съжаление до българския пазар достигат масово най нисък клас часовници китайско производство брандирани или не но винаги с ниско качество на механизмите.Имат и качествени неща но са си скъпи .
За да се ориентира човек в огромното количество от механизми произведени в 3те основни големи производителя в Китай е нужно доста задълбочено познаване на производството им .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Valve-tronic написа:Колега, преди време си сменях батерията на Candino-то и тогава часовникарят ми каза, че едни от най-добрите часовници в ниския ценови клас са Cortebert. Както и всички останали и те вече не се произвеждат в Швейцария, но качеството било на нивото на скъпите Candino, Certina и подобни, докато цените им са в рамките на цитираните от теб или малко по-високи - за 300 лева се намира страхотен модел и екземпляр.
Да не помислиш, че се заяждам, но ми е интересно кой е тоя квалитетен часовникар, дето класифицира Кандино и Сертина за скъпи? Един такъв прехвален като му дадох да смени батерия на един часовник вика: "Брей, тва не е лош часовник, знам ги аз, струват сигрно към ХХХлв." А часовникът струваше 5 пъти повече

- tonito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба си да му прави мекици
за цена и качество...ориент:)
не са скъпа марка,няма да е като омега,но пък според възможностите..
а за кандино,че била скъпа марка...
но за цената са си добри..но пък не носи тръпка че носиш нещо ексклузивно и за познавачи:)
почети малко в стрелки.инфо..часовникарски сайт,и аз като теб не знаех нищо,но сега нося това ,което ме радва:) макар и на цена която е на стойност на един автомобил.
не са скъпа марка,няма да е като омега,но пък според възможностите..
а за кандино,че била скъпа марка...

но за цената са си добри..но пък не носи тръпка че носиш нещо ексклузивно и за познавачи:)
почети малко в стрелки.инфо..часовникарски сайт,и аз като теб не знаех нищо,но сега нося това ,което ме радва:) макар и на цена която е на стойност на един автомобил.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Кандино механика няма за 110 долара !
Това първо и второ кварцовите модели са едни от най добрите в бюджетния клас . Миота механизъм сапфир кристал и титанов корпус с титанова верижка 300-400лв
Просто няма друга марка да предлага това на пазара .
Че не е гъзария не е ,но си струва всеки лев .
Китайски "скелетон" механики с лопата да ги ринеш , ако имате излишни 150-200лв това е добър начин да ги похарчите.
Това първо и второ кварцовите модели са едни от най добрите в бюджетния клас . Миота механизъм сапфир кристал и титанов корпус с титанова верижка 300-400лв
Просто няма друга марка да предлага това на пазара .
Че не е гъзария не е ,но си струва всеки лев .
Китайски "скелетон" механики с лопата да ги ринеш , ако имате излишни 150-200лв това е добър начин да ги похарчите.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Дайте предложение за някакъв автоматик или механичен бюджета е 400$ ще се купува от САЩ , като отново изискването е да е скелет или в краен случаи отворено сърце .
Имам още 2 -3 въпроса от обща култура
-всички ли автоматици могат да се навиват на ръка ако пожелаеш ?
-относно фосила и ориента проблем ли ще е да се намери и сложи метална верижка, примерно в цвят златна роза за фосила ?
Имам още 2 -3 въпроса от обща култура
-всички ли автоматици могат да се навиват на ръка ако пожелаеш ?
-относно фосила и ориента проблем ли ще е да се намери и сложи метална верижка, примерно в цвят златна роза за фосила ?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не всички автоматици се навиват на ръка, също не всички имат хак, това е спирането на секундната стрелка за точно сверяване.
Относно идеи, не мога да помогна, не съм заглеждал скелетоните никога, но за 400долара, все ще намериш нещо.
Относно идеи, не мога да помогна, не съм заглеждал скелетоните никога, но за 400долара, все ще намериш нещо.
13 мнения
• Страница 1 от 1