Рент а кар питанка (КЛЮЧ)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Рент а кар питанка (КЛЮЧ)

Мнение от c7aH4eB » 13 Сеп 2014, 6:57

Върти ми се тука в главата нещо на мен и едно приятелче, за отдаване на коли под наем (потърсих в търсачката и другаде обаче не намерих точно каквото търся ако има друга тема, ще помоля по-късно да се изтрие тази). Та въпроса ми е следния примерно имам две, три коли, пиша си обява или лепя един а4 лист на колата дава се под наем, звъни ми някой разбираме се на място с договор, който примерно имам напечатан нещо от рода на Аз еди кой си отстъпвам автомобил еди кой си, на няква си цена за период и уверявам, че автомобила е изряден, а долуподписаният наемач се съгласява да върне автомобила, както го е взел т.е. мога ли да давам рент-а-кар един вид на пазарлак/доверие, без фирма и ще имам ли проблеми, предполагам да някакви, или ще трябва фирма, касови апарати и всичкото прочие, макар че примерно предупреждавам, че немога да издавам фактури и така? :dunno:
То вярно пък, че ако ставаше толкос лесно всеки щеше неговата, на леля си, на калеко си колата да ги дава под наем ама да си питам аз :dummy:
Последна промяна c7aH4eB на 14 Сеп 2014, 23:52, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Рент а кар питанка

Мнение от barty » 13 Сеп 2014, 7:37

Без фирма не става, най -малкото сериозните клиенти са фирми. Отделно ще те надушат от НАП и.....
Друг въпрос са застраховките, особено при ПТП.

Трябва да решиш кои са ти таргет, тъй като сериозните клиенти търсят нови коли.
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 13 Сеп 2014, 11:39

Това в Европа е доста разпространено и си е съвсем легално. За тука обаче не съм много сигурен, че ще стане. Най-малкото, некой ще ти вземе колата и няма да ти е върне, ходи го търси после :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 14 Сеп 2014, 23:52

stefanoff написа:Това в Европа е доста разпространено и си е съвсем легално. За тука обаче не съм много сигурен, че ще стане. Най-малкото, некой ще ти вземе колата и няма да ти е върне, ходи го търси после :mhihi:

Е нали ще пишем по едно егн, нещо колкото и аз да се пазя от такова невръщане. Ясно май няма да стане точно, както го мисля или трябва с по-деликатни клиенти само :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Рент а кар питанка (КЛЮЧ)

Мнение от Kris » 15 Сеп 2014, 10:35

Колегите са прави, че трябва фирма. За да може ако някой не ти я върне да покажеш договора на застрахователите и да не се занимаваш с глупости да ги ментиш как ти бил познат и т.н., защото ще те надушат и няма да ти платят (най-малкото) и 1/3 от фирмата "уйде у ряката".

Назад към Извън Темата