Такса входящ валутен превод - банки
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Такса входящ валутен превод - банки
intention написа:TNT написа:П.П. Липсата на такси само от ЕС ли е или от цял свят при ПИБ?
За извън ЕС не важи
Пример Норвегия не е в ЕС и си има такса!
Не е вярно. От където и да ти пращат пари по сметка във Fibank, ако сумата е до 10 000 евро, няма такса.
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
дори и да няма такса,банката пак си взема нейното най малкото ако превода е в евро,а сметката по която влизат парите е в лева.А в конкретния случай с ПИБ...техния курс купува на еврото е един от най кофтите. Не,че това ми пречи да съм им клиент де 

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Явно съм бил в ГОЛЯМА заблуда отностно Пощенска банка
погледнете за какво става дума "При извършената проверка се установи, че от началото на годината имате получени 4 броя валутни преводи, на 3 от които не е събрана такса, поради технически проблем.
Съгласно тарифата на банката за физически лица – т. ІV.1. – таксата за входящ валутен превод е 0.10 % EUR/USD min 10, max 100.
В тази връзка сметката Ви ще бъде задължена с още 30 евро – комисионни за входящ валутен превод, съгл. Тарифата."
Някой може ли да ми обясни от къде са тези 30 евро комисионна или по 10 евро на превод.... разбрах от къде е ...просто за суми под 10 000 евро таксата е 10евро,а за суми нагоре се смяна по 0.10%....що за ненормална работа
пращам от Гърция и ми вземат 0.80 цента за суми до 12.500 евро,а нашите смот****и по 10 евро на ВХОДЯЩ,направо съм бесен.Ще се сменя банката това е недопустимо,моля дайте предложения за спестовни сметки на банки без такива безумни такси,аз междувременно ще разгледам всички оферти на които банки се сетя.
п.с. Гледам доста се хвали ПИБ,но тя не е ли съмнителна,да не в един момент да стане като КТБ-то?Доколкото знам е бг банка...

Съгласно тарифата на банката за физически лица – т. ІV.1. – таксата за входящ валутен превод е 0.10 % EUR/USD min 10, max 100.
В тази връзка сметката Ви ще бъде задължена с още 30 евро – комисионни за входящ валутен превод, съгл. Тарифата."
Някой може ли да ми обясни от къде са тези 30 евро комисионна или по 10 евро на превод.... разбрах от къде е ...просто за суми под 10 000 евро таксата е 10евро,а за суми нагоре се смяна по 0.10%....що за ненормална работа

п.с. Гледам доста се хвали ПИБ,но тя не е ли съмнителна,да не в един момент да стане като КТБ-то?Доколкото знам е бг банка...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
sean-john написа:Явно съм бил в ГОЛЯМА заблуда отностно Пощенска банка![]()
погледнете за какво става дума "При извършената проверка се установи, че от началото на годината имате получени 4 броя валутни преводи, на 3 от които не е събрана такса, поради технически проблем.
Някой може ли да ми обясни от къде са тези 30 евро комисионна или по 10 евро на превод.... разбрах от къде е ...просто за суми под 10 000 евро таксата е 10евро,а за суми нагоре се смяна по 0.10%....що за ненормална работапращам от Гърция и ми вземат 0.80 цента за суми до 12.500 евро,а нашите смот****и по 10 евро на ВХОДЯЩ,направо съм бесен.Ще се сменя банката това е недопустимо,моля дайте предложения за спестовни сметки на банки без такива безумни такси,аз междувременно ще разгледам всички оферти на които банки се сетя.
Валутните преводи в БГ се таксувата гадно , всичките . От Гърция като ти пращат се разберете да е от банка която е групата на собственика на банката в БГ . Лихвите по всички банки са супер надолу заради тва че изведнъж излязоха милиарди от две банки и се очаква още доста да излязат.
ПИБ е нестабилна най-вече заради това че клиентите и са нестабилни и са готови всеки момент да си издърпат парите и по тоя начин да я блокират.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Навсякъде е това. Аз съм решил проблема с още една сметка в евро. За 1,50лв/месец нямо проблем.

- sean-john
- ентусиаст
-
Аз забравих да се доуточня,а именно,че гръцката ми банка е Eurobank (майка на нашата Пощенска) и в Пощенска си отворих сметка точно,защото е дъщерна и не очаквах такива неща, също така сметката ми е в евро и пак ме цакат с яките такси...Всичко за което се сетих го направих с цел да няма такива такси (даже не съм предполагал,че е възможно за входящи преводи такива изцепки).
- TNT
- младши ентусиаст
-
Т.е. имаш еврова сметка в Пощенска банка и като пращаш евро в нея пак те цакат? Така ли ?

- sean-john
- ентусиаст
-
Точно така!В момента водя кореспонденция с тях по Емайл,но резултат много ясно няма да има,то какво ли и да очакваш...
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3