Такса входящ валутен превод - банки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Такса входящ валутен превод - банки

Мнение от TNT » 31 Авг 2014, 13:51

Благодаря. За малко да сменям банката :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 31 Авг 2014, 19:37

intention написа:
TNT написа:П.П. Липсата на такси само от ЕС ли е или от цял свят при ПИБ?

За извън ЕС не важи
Пример Норвегия не е в ЕС и си има такса!

Не е вярно. От където и да ти пращат пари по сметка във Fibank, ако сумата е до 10 000 евро, няма такса.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 31 Авг 2014, 21:58

дори и да няма такса,банката пак си взема нейното най малкото ако превода е в евро,а сметката по която влизат парите е в лева.А в конкретния случай с ПИБ...техния курс купува на еврото е един от най кофтите. Не,че това ми пречи да съм им клиент де :mrgreen:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 18 Сеп 2014, 17:24

Явно съм бил в ГОЛЯМА заблуда отностно Пощенска банка :censored: :banghead: погледнете за какво става дума "При извършената проверка се установи, че от началото на годината имате получени 4 броя валутни преводи, на 3 от които не е събрана такса, поради технически проблем.

Съгласно тарифата на банката за физически лица – т. ІV.1. – таксата за входящ валутен превод е 0.10 % EUR/USD min 10, max 100.

В тази връзка сметката Ви ще бъде задължена с още 30 евро – комисионни за входящ валутен превод, съгл. Тарифата."

Някой може ли да ми обясни от къде са тези 30 евро комисионна или по 10 евро на превод.... разбрах от къде е ...просто за суми под 10 000 евро таксата е 10евро,а за суми нагоре се смяна по 0.10%....що за ненормална работа :ranting: пращам от Гърция и ми вземат 0.80 цента за суми до 12.500 евро,а нашите смот****и по 10 евро на ВХОДЯЩ,направо съм бесен.Ще се сменя банката това е недопустимо,моля дайте предложения за спестовни сметки на банки без такива безумни такси,аз междувременно ще разгледам всички оферти на които банки се сетя.

п.с. Гледам доста се хвали ПИБ,но тя не е ли съмнителна,да не в един момент да стане като КТБ-то?Доколкото знам е бг банка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2014, 19:15

sean-john написа:Явно съм бил в ГОЛЯМА заблуда отностно Пощенска банка :censored: :banghead: погледнете за какво става дума "При извършената проверка се установи, че от началото на годината имате получени 4 броя валутни преводи, на 3 от които не е събрана такса, поради технически проблем.

Съгласно тарифата на банката за физически лица – т. ІV.1. – таксата за входящ валутен превод е 0.10 % EUR/USD min 10, max 100.

В тази връзка сметката Ви ще бъде задължена с още 30 евро – комисионни за входящ валутен превод, съгл. Тарифата."

Някой може ли да ми обясни от къде са тези 30 евро комисионна или по 10 евро на превод.... разбрах от къде е ...просто за суми под 10 000 евро таксата е 10евро,а за суми нагоре се смяна по 0.10%....що за ненормална работа :ranting: пращам от Гърция и ми вземат 0.80 цента за суми до 12.500 евро,а нашите смот****и по 10 евро на ВХОДЯЩ,направо съм бесен.Ще се сменя банката това е недопустимо,моля дайте предложения за спестовни сметки на банки без такива безумни такси,аз междувременно ще разгледам всички оферти на които банки се сетя.

п.с. Гледам доста се хвали ПИБ,но тя не е ли съмнителна,да не в един момент да стане като КТБ-то?Доколкото знам е бг банка...

Валутните преводи в БГ се таксувата гадно , всичките . От Гърция като ти пращат се разберете да е от банка която е групата на собственика на банката в БГ . Лихвите по всички банки са супер надолу заради тва че изведнъж излязоха милиарди от две банки и се очаква още доста да излязат.
ПИБ е нестабилна най-вече заради това че клиентите и са нестабилни и са готови всеки момент да си издърпат парите и по тоя начин да я блокират.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Сеп 2014, 19:31

Навсякъде е това. Аз съм решил проблема с още една сметка в евро. За 1,50лв/месец нямо проблем.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 18 Сеп 2014, 20:09

Аз забравих да се доуточня,а именно,че гръцката ми банка е Eurobank (майка на нашата Пощенска) и в Пощенска си отворих сметка точно,защото е дъщерна и не очаквах такива неща, също така сметката ми е в евро и пак ме цакат с яките такси...Всичко за което се сетих го направих с цел да няма такива такси (даже не съм предполагал,че е възможно за входящи преводи такива изцепки).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Сеп 2014, 20:12

Т.е. имаш еврова сметка в Пощенска банка и като пращаш евро в нея пак те цакат? Така ли ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 18 Сеп 2014, 20:14

Точно така!В момента водя кореспонденция с тях по Емайл,но резултат много ясно няма да има,то какво ли и да очакваш...

Предишна

Назад към Извън Темата