Питане за Texas Holdem?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Питане за Texas Holdem?

Мнение от doomy525 » 16 Сеп 2014, 1:25

Ми светни ни де..да не мислиш, че съм умрял за тоя покер старс :lol: Тея дни мисля да направя депозит от 100 евро и да играя наистина сериозен турнир..аз по другия начин се убедих, че с 10-20 долара да вкараш не става. :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Сеп 2014, 1:33

За повечето ти трябва VPN :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Аз играя кеш в betsafe, но не отвсякъде успявам да се лог-на с моето си IP :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 16 Сеп 2014, 2:25

TNT написа:С АА и КК са изключително специфични случаите, в които се фолд-ват префлоп. С АА и КК гледаш да ги вкараш ол-ин префлоп. Естествено, ако има кой да ти ги изплати.

Така е, но в онлайн играта аз съм се убедил, че е по вероятно да ти даде флоп 9 2 2 ти да си с 92 отколкото АК. При АА ясно, че е голям % да ти даде асо на флопа, но А К доста често изгаряш..или АJ/AQ/A10 (като при последното само в една боя го играя) :confused: Много пъти ми се е случвало и с AA и AK/AQ/AJ или QJ/QK/Q10, KQ/KJ/K10 да съм и оня отсреща с 2-ка да му даде на флопа 2 и на ривъра 2.. :dunno: По-голяма вероятност да ти даде има също да направиш стрейт от J10 отколкото по-горните изброени :kuku:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Сеп 2014, 10:22

Филмираш се :mhihi: И естествено, че с JT имаш по-голям шанс за стрейт от AK :lol: :lol: :lol: Това, че ти изплащаш на рибите постоянно монстър ръце (и аз го правя често), не означава, че като влизаш с 92 и ще флоп-ваш трипсове :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Сеп 2014, 13:23

doomy525 написа:в онлайн играта аз съм се убедил, че е по вероятно да ти даде флоп 9 2 2 ти да си с 92 отколкото АК. При АА ясно, че е голям % да ти даде асо на флопа, но А К доста често изгаряш..или АJ/AQ/A10 (като при последното само в една боя го играя) :confused: Много пъти ми се е случвало и с AA и AK/AQ/AJ или QJ/QK/Q10, KQ/KJ/K10 да съм и оня отсреща с 2-ка да му даде на флопа 2 и на ривъра 2.. :dunno: По-голяма вероятност да ти даде има също да направиш стрейт от J10 отколкото по-горните изброени :kuku:

п.с - не се смятам за сериозен покер играч, даже напротив..но точно и заради това играя - обичам я тая игра, но в онлайн покера си е..даже не е късмет..ми не знам как да го кажа и аз :lol: на живо си е на живо.

Няколко неща мисля си схванал погрешно, нищо и ние сме били там :)

- който има фундамента на онлайн покера, може да стане добър играч "на живо", но обратното е доста трудно, това го казва Daniel Negreanu :) До късмет е ако играеш картите, а не хората ;)
Всички получават карти от един енджин просто някои знаят как да отиграят, няма смисъл да го настройват софтуера щото правят милиарди, ако ги хванат не само им спират залата, а отиват доживотно в затвора. Не казвам че няма бад бийт, има, той е част от играта и важи за всички, просто се замисли колко онлайн покер играчи са направили огромни суми и продължават да правят, ако е късмет ще спечелят 2-3 турнира месечно, не 20, 30 или 50 турнира.

- АК/АQ имат и друг прякор в турнирните игри, 'проклятието на AK" :mhihi: много хора ги надценяват и мислят че държат AA/KK.
55 префлоп срещу AK са 51%/49%, докато АА срещу 55 е 80%/20%, дори 92 срещу АК имат 32%/68%
Влизането им алл ин префлоп е чисто бинго, шанса да се падне А на флопа, е точно толкова голям колкото и 2 ;) Затова не малко турнирни играчи или не ги играят, или са мнооого внимателни с тях.
За другите е още по-зле: AJ е сериен убиец на чиповете ти :mhihi: QT/QJ/KJ/KT по правило се играят само на последни позиции или ако си чип лидер.

- Ако си tight играч ще чакаш правилните карти и като видиш AK влизаш алл ин префлоп и като те вземат с 92 се сдухваш, щот си чакал 2 часа тия ръце.. докато аз и с 34 съм изтласквал опоненти, които имат J на флопа, но ги карам да си мислят че съм ударил Q.. това е истинският холдем, не да играеш картите, играл съм ги и бях убеден на 100% че покера е тото.

Сега съм на 1000% убеден че е умение :) Да можеш да разчетеш не само слабостите на опонентите, а начина им на играене, много ясно че някой който има високо WTSD (вижда ривъва всеки път) няма смисъл да го блъфираш. Идеята на loose-agressive стила е да си замаскираш картите чрез бетове и рейзове (в граници), щото някой който има 7 префлоп рейз и 5 VPIP е ясно като бял ден какви карти играят.. и тия играчи разчитат единствено на картите, математически мн ясно че няма как да получаваш само АА/КК и съответно да завършиш 1-ви.

Има и много много други подробности и ситуации срещу различни играчи, но последният ми абзац е синтезирана ифнормация за над 3г игра от дъжд на вятър и прочитане на няколко книги. Нямам време да играя, работя по 6 дена, но миналата неделя изкарах 2к и съм сигурен че ако играя tight никога не бих успял. Всеки може да "играе" tight, да седи и да чака да му се паднат карти, научете lag, като бетнеш на флопа и да се чудят сега АА ли държиш или 2,7 :mhihi: В началото като играех tight, доста интересна тръпка е да ти фолднат асатата, като си рейзвал само топ карти, мънинко да разбират от покер и с 1 око ви разчитат.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 16 Сеп 2014, 13:52

Напълно съм съгласен с по-горе написаното :yes: Това за бингото ме развесели :lol: щото си е така, но има доста хора, които като ги видят АА или АК и бият ол ин и като ги вземат с 9 2 или 4J и почват "тоз как може да влезе на тея карти, баси смотаняка, нищо не разбира от покер" и т.н. Иначе умението да блъфираш, както каза да си мислят дали имаш АА или 2 и 7, е наистина най-важното и готиното (тръпката :lol: ) от цялата игра. :bchug:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 16 Сеп 2014, 20:52

На сериозен турнир това никога няма да го направя..много пъти съм фолдвал АА или КК и то ако някой не рейзне много преди флоп..ако е нормална цифрата или чекнат се пускам на флопа да видя какво има :lol:

Няма такива обстоятелства във покера,че да фолдна АА ПФ, а и не само аз де, просто това е ръка която доминира абсолютно всички останали и математически погледнато сме винаги напред в ръката, и фолда не е оправдан по никакъв начин. Относно АК/AQ/AJ това са ръце които флипват срещу всеки по малък чифт, AQ съм фолдвал страшно често пре, а за АК там много си зависи от структурата на турнира, бай ина, нивото на играчите, размера на стаковите, позиция, динамика и т.н.

п.с. Снощи Митко Данчев пак ги размаза и прибра 100к от хай ролера на вкууп сериите.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Сеп 2014, 0:10

и аз AA не фолдвам префлоп никога, АА срещу КК е 81% / 19% ;)
ако на флопа са 2 еднакви карти от TT нагоре вече се хврълят

който иска да цъка холдем хубаво е да се ръководи от теорията на математически вероятностите.. например някой който има КК срещу АА в 4 от 5 случаи ще губи.Като имаш QQ пак ще губиш 81% от времето срещу KK и така продължава.. затва при 3-бет и 4-бет, всичко под KK се хвърля, освен ако не си шорт стак.

иначе АК както и да го гледаш, префлоп си е бинго, математеиката никога не лъже 22 срещу АК 47% / 52 %
Equilab е задължителна за начинаещите, както и ICM трейнерa, има ги в pokerstrategy

п.с колко ви е ROI ? и колко трябва да бъде за оценка 6+ :lol: мойто на 1$ 45 ман e 21%, не мога да намеря сумарно за всички турнири, ма там ще съм едноцифрено число
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Сеп 2014, 13:47

На мен сумарното ми е толкова за тази година. В най-силния ми месец е 382% 8) , но тогава са само 180 човека, без онея извратении с по 15-35к играчи :lol:

Ако прекалено често се хвърляш на 3бет... нали знаеш, че всеки втори с HEM ще ти 3бет-ва всеки 2 ръце :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Сеп 2014, 15:01

хахаха верно ли 382%, нинджа си :yes:

а как го виждаж сумарно roi? , аз го виждам разделено на различните турнири :)

И за 3-та бета, ако можеш да обясниш че тука съм пропуснал тоя урок :) какво се гледа ако някой те краде, tot steal? tot 3 bet?

или да нямам високо fold to 3bet и съответно някой който има високо fold to 3bet го пушваме по-често?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Сеп 2014, 15:26

Сумарно... пуснах си от началото на годината, после видях март :mhihi:

Аз с hem1 играя. Fold to 3bet. От там имам pop-ups от коя позиция колко фолд-ва, когато е в позиция, когато не е в позиция... Сега като играя кеш по микро нивата има такива с фолд на 3бет над 80% и на тях им 3бет-вам всеки 2 карти. Ташак е, когато някоя риба от блиндовете направи колд-кол-3бет, а аз държа 72о :mhihi:

П.П. За турнири си гледай месеци назад резултати... иначе не са много "истински". Нито ROI, нито "in the money", нито "$/hr" :yes:
Последна промяна TNT на 18 Сеп 2014, 15:29, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DiMIcha84 » 18 Сеп 2014, 15:28

да нямам високо fold to 3bet и съответно някой който има високо fold to 3bet го пушваме по-често?

Точно това е. Fold to steal е когато си фолдвал от SB, BB, при рейз с цел опит за кражба на блиндовете от позиции-SB, BTN, CO(за тази позиция не съм много сигурен дали се водеше статистика). Steal е процента успешни опити на определен играч да открадне блиндовете с рейз от позициите по горе.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Сеп 2014, 16:07

DiMIcha84 написа:
Точно това е. Fold to steal е когато си фолдвал от SB, BB, при рейз с цел опит за кражба на блиндовете от позиции-SB, BTN, CO(за тази позиция не съм много сигурен дали се водеше статистика). Steal е процента успешни опити на определен играч да открадне блиндовете с рейз от позициите по горе.

fold to 3 bet ми е 0 :mhihi: но fold to steal ми е 80%, явно това ми е слабата част.. като гледам някой поне с 30% steal май ще тряя да го 4-бетвам.

TNT написа: Сега като играя кеш по микро нивата има такива с фолд на 3бет над 80% и на тях им 3бет-вам всеки 2 карти. Ташак е, когато някоя риба от блиндовете направи колд-кол-3бет, а аз държа 72о :mhihi:

А по-зле има, към края на 1 турнир реших да се правя на гранд-мастер и с 49 бетвам до ривъра и онзи колна , а бях чип лидера :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DiMIcha84 » 18 Сеп 2014, 17:37

fold to 3 bet ми е 0 :mhihi: но fold to steal ми е 80%, явно това ми е слабата част.. като гледам някой поне с 30% steal май ще тряя да го 4-бетвам.

Значи или си като мене не обичаш да фолдваш :mhihi: или си мега гига хипер нита дето винаги има карта като отвори и го 3бетнат :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 23 Сеп 2014, 1:26

само от knockout-и избих входа..мисля да ги събирам до края на турнира :mhihi: врътките са преди флоп :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата