Питане за Texas Holdem?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Питане за Texas Holdem?
Ми светни ни де..да не мислиш, че съм умрял за тоя покер старс
Тея дни мисля да направя депозит от 100 евро и да играя наистина сериозен турнир..аз по другия начин се убедих, че с 10-20 долара да вкараш не става. 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За повечето ти трябва VPN
Аз играя кеш в betsafe, но не отвсякъде успявам да се лог-на с моето си IP 

TNT написа:С АА и КК са изключително специфични случаите, в които се фолд-ват префлоп. С АА и КК гледаш да ги вкараш ол-ин префлоп. Естествено, ако има кой да ти ги изплати.
Така е, но в онлайн играта аз съм се убедил, че е по вероятно да ти даде флоп 9 2 2 ти да си с 92 отколкото АК. При АА ясно, че е голям % да ти даде асо на флопа, но А К доста често изгаряш..или АJ/AQ/A10 (като при последното само в една боя го играя)

- TNT
- младши ентусиаст
-
Филмираш се
И естествено, че с JT имаш по-голям шанс за стрейт от AK
Това, че ти изплащаш на рибите постоянно монстър ръце (и аз го правя често), не означава, че като влизаш с 92 и ще флоп-ваш трипсове 

doomy525 написа:в онлайн играта аз съм се убедил, че е по вероятно да ти даде флоп 9 2 2 ти да си с 92 отколкото АК. При АА ясно, че е голям % да ти даде асо на флопа, но А К доста често изгаряш..или АJ/AQ/A10 (като при последното само в една боя го играя)Много пъти ми се е случвало и с AA и AK/AQ/AJ или QJ/QK/Q10, KQ/KJ/K10 да съм и оня отсреща с 2-ка да му даде на флопа 2 и на ривъра 2..
По-голяма вероятност да ти даде има също да направиш стрейт от J10 отколкото по-горните изброени
п.с - не се смятам за сериозен покер играч, даже напротив..но точно и заради това играя - обичам я тая игра, но в онлайн покера си е..даже не е късмет..ми не знам как да го кажа и азна живо си е на живо.
Няколко неща мисля си схванал погрешно, нищо и ние сме били там

- който има фундамента на онлайн покера, може да стане добър играч "на живо", но обратното е доста трудно, това го казва Daniel Negreanu

Всички получават карти от един енджин просто някои знаят как да отиграят, няма смисъл да го настройват софтуера щото правят милиарди, ако ги хванат не само им спират залата, а отиват доживотно в затвора. Не казвам че няма бад бийт, има, той е част от играта и важи за всички, просто се замисли колко онлайн покер играчи са направили огромни суми и продължават да правят, ако е късмет ще спечелят 2-3 турнира месечно, не 20, 30 или 50 турнира.
- АК/АQ имат и друг прякор в турнирните игри, 'проклятието на AK"

55 префлоп срещу AK са 51%/49%, докато АА срещу 55 е 80%/20%, дори 92 срещу АК имат 32%/68%
Влизането им алл ин префлоп е чисто бинго, шанса да се падне А на флопа, е точно толкова голям колкото и 2

За другите е още по-зле: AJ е сериен убиец на чиповете ти

- Ако си tight играч ще чакаш правилните карти и като видиш AK влизаш алл ин префлоп и като те вземат с 92 се сдухваш, щот си чакал 2 часа тия ръце.. докато аз и с 34 съм изтласквал опоненти, които имат J на флопа, но ги карам да си мислят че съм ударил Q.. това е истинският холдем, не да играеш картите, играл съм ги и бях убеден на 100% че покера е тото.
Сега съм на 1000% убеден че е умение

Има и много много други подробности и ситуации срещу различни играчи, но последният ми абзац е синтезирана ифнормация за над 3г игра от дъжд на вятър и прочитане на няколко книги. Нямам време да играя, работя по 6 дена, но миналата неделя изкарах 2к и съм сигурен че ако играя tight никога не бих успял. Всеки може да "играе" tight, да седи и да чака да му се паднат карти, научете lag, като бетнеш на флопа и да се чудят сега АА ли държиш или 2,7

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Напълно съм съгласен с по-горе написаното
Това за бингото ме развесели
щото си е така, но има доста хора, които като ги видят АА или АК и бият ол ин и като ги вземат с 9 2 или 4J и почват "тоз как може да влезе на тея карти, баси смотаняка, нищо не разбира от покер" и т.н. Иначе умението да блъфираш, както каза да си мислят дали имаш АА или 2 и 7, е наистина най-важното и готиното (тръпката
) от цялата игра. 

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
На сериозен турнир това никога няма да го направя..много пъти съм фолдвал АА или КК и то ако някой не рейзне много преди флоп..ако е нормална цифрата или чекнат се пускам на флопа да видя какво има
Няма такива обстоятелства във покера,че да фолдна АА ПФ, а и не само аз де, просто това е ръка която доминира абсолютно всички останали и математически погледнато сме винаги напред в ръката, и фолда не е оправдан по никакъв начин. Относно АК/AQ/AJ това са ръце които флипват срещу всеки по малък чифт, AQ съм фолдвал страшно често пре, а за АК там много си зависи от структурата на турнира, бай ина, нивото на играчите, размера на стаковите, позиция, динамика и т.н.
п.с. Снощи Митко Данчев пак ги размаза и прибра 100к от хай ролера на вкууп сериите.
и аз AA не фолдвам префлоп никога, АА срещу КК е 81% / 19%
ако на флопа са 2 еднакви карти от TT нагоре вече се хврълят
който иска да цъка холдем хубаво е да се ръководи от теорията на математически вероятностите.. например някой който има КК срещу АА в 4 от 5 случаи ще губи.Като имаш QQ пак ще губиш 81% от времето срещу KK и така продължава.. затва при 3-бет и 4-бет, всичко под KK се хвърля, освен ако не си шорт стак.
иначе АК както и да го гледаш, префлоп си е бинго, математеиката никога не лъже 22 срещу АК 47% / 52 %
Equilab е задължителна за начинаещите, както и ICM трейнерa, има ги в pokerstrategy
п.с колко ви е ROI ? и колко трябва да бъде за оценка 6+
мойто на 1$ 45 ман e 21%, не мога да намеря сумарно за всички турнири, ма там ще съм едноцифрено число

ако на флопа са 2 еднакви карти от TT нагоре вече се хврълят
който иска да цъка холдем хубаво е да се ръководи от теорията на математически вероятностите.. например някой който има КК срещу АА в 4 от 5 случаи ще губи.Като имаш QQ пак ще губиш 81% от времето срещу KK и така продължава.. затва при 3-бет и 4-бет, всичко под KK се хвърля, освен ако не си шорт стак.
иначе АК както и да го гледаш, префлоп си е бинго, математеиката никога не лъже 22 срещу АК 47% / 52 %
Equilab е задължителна за начинаещите, както и ICM трейнерa, има ги в pokerstrategy
п.с колко ви е ROI ? и колко трябва да бъде за оценка 6+

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
На мен сумарното ми е толкова за тази година. В най-силния ми месец е 382%
, но тогава са само 180 човека, без онея извратении с по 15-35к играчи 
Ако прекалено често се хвърляш на 3бет... нали знаеш, че всеки втори с HEM ще ти 3бет-ва всеки 2 ръце

Ако прекалено често се хвърляш на 3бет... нали знаеш, че всеки втори с HEM ще ти 3бет-ва всеки 2 ръце

хахаха верно ли 382%, нинджа си
а как го виждаж сумарно roi? , аз го виждам разделено на различните турнири
И за 3-та бета, ако можеш да обясниш че тука съм пропуснал тоя урок
какво се гледа ако някой те краде, tot steal? tot 3 bet?
или да нямам високо fold to 3bet и съответно някой който има високо fold to 3bet го пушваме по-често?

а как го виждаж сумарно roi? , аз го виждам разделено на различните турнири

И за 3-та бета, ако можеш да обясниш че тука съм пропуснал тоя урок

или да нямам високо fold to 3bet и съответно някой който има високо fold to 3bet го пушваме по-често?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Сумарно... пуснах си от началото на годината, после видях март
Аз с hem1 играя. Fold to 3bet. От там имам pop-ups от коя позиция колко фолд-ва, когато е в позиция, когато не е в позиция... Сега като играя кеш по микро нивата има такива с фолд на 3бет над 80% и на тях им 3бет-вам всеки 2 карти. Ташак е, когато някоя риба от блиндовете направи колд-кол-3бет, а аз държа 72о
П.П. За турнири си гледай месеци назад резултати... иначе не са много "истински". Нито ROI, нито "in the money", нито "$/hr"

Аз с hem1 играя. Fold to 3bet. От там имам pop-ups от коя позиция колко фолд-ва, когато е в позиция, когато не е в позиция... Сега като играя кеш по микро нивата има такива с фолд на 3бет над 80% и на тях им 3бет-вам всеки 2 карти. Ташак е, когато някоя риба от блиндовете направи колд-кол-3бет, а аз държа 72о

П.П. За турнири си гледай месеци назад резултати... иначе не са много "истински". Нито ROI, нито "in the money", нито "$/hr"

Последна промяна TNT на 18 Сеп 2014, 15:29, променена общо 1 път

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
да нямам високо fold to 3bet и съответно някой който има високо fold to 3bet го пушваме по-често?
Точно това е. Fold to steal е когато си фолдвал от SB, BB, при рейз с цел опит за кражба на блиндовете от позиции-SB, BTN, CO(за тази позиция не съм много сигурен дали се водеше статистика). Steal е процента успешни опити на определен играч да открадне блиндовете с рейз от позициите по горе.
DiMIcha84 написа:
Точно това е. Fold to steal е когато си фолдвал от SB, BB, при рейз с цел опит за кражба на блиндовете от позиции-SB, BTN, CO(за тази позиция не съм много сигурен дали се водеше статистика). Steal е процента успешни опити на определен играч да открадне блиндовете с рейз от позициите по горе.
fold to 3 bet ми е 0

TNT написа: Сега като играя кеш по микро нивата има такива с фолд на 3бет над 80% и на тях им 3бет-вам всеки 2 карти. Ташак е, когато някоя риба от блиндовете направи колд-кол-3бет, а аз държа 72о
А по-зле има, към края на 1 турнир реших да се правя на гранд-мастер и с 49 бетвам до ривъра и онзи колна , а бях чип лидера

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
fold to 3 bet ми е 0но fold to steal ми е 80%, явно това ми е слабата част.. като гледам някой поне с 30% steal май ще тряя да го 4-бетвам.
Значи или си като мене не обичаш да фолдваш

само от knockout-и избих входа..мисля да ги събирам до края на турнира
врътките са преди флоп 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

75 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5