Проблем с покупка в ebay.co.uk

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Проблем с покупка в ebay.co.uk

Мнение от ивайло81 » 01 Окт 2014, 11:50

Поръчах артикул който не пристигна. Всъщност не пристигна на адреса в Англия, а в техният клон. Обаче го пратих на човек, който щеше да ми го донесе до България. И той всъщност не може да го вземе от техният офис тъй като е на мое име. Върнах пратката през куриерската фирма(имах тракинг номер). Подведоха ме, че 45 дена след като е пратена мога да изисквам парите. А дефакто е 30 дена, следователно изтървах срока в който пейпал гарантира връщането на парите. Продавача е много несериозен, изпрати артикула 2 седмици след плащането, отговаря 1-2 дена след като съм му писал, коментарите от други клиенти са подобни. Бавна доставка но всичко наред. Каза, че ще ми върне парите, но тъй като съм изтървал срока предполагам може и да не ми ги върне. Какво следва? Отворил съм requests, и още чакам отговор от него. Има ли друг начин, длъжен ли е да ми върне парите. Не съм много запознат.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: Проблем с покупка в ebay.co.uk

Мнение от sean-john » 01 Окт 2014, 17:12

През Ebay имаш 30 дни от датата на която е доставен в офиса,а не от датата на поръчка.Мисля,че този период от време ти върши работа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 01 Окт 2014, 20:06

30 дена от когато е пратена стоката. И покупката е през пейпал. То си ми пише, че съм изтървал срока. Макар, че аз виждам кога е пратена стоката в сайта на куриерската служба. Продавача е попълнил кога приблизително ще е доставен артикула. Може би оттогава се броят дните. Той го прати, не искаше да ме излъжи. Просто куриера не го е доставил на адреса и всичко се обърка. А сега ме бави и с връщането на парите... Мислех да му пусна един отрицателен феедбак и да им тегля една майна на парите. Ама реших да попитам и тук дали има нещо което не знам.

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Окт 2014, 20:17

Аз тия неща съм ги изтървал. През пей пал не беше ли 45 дни след плащането? Само веднъж съм се занимавал, отрязаха ме, обаче после получих парите си два пъти /предполагам грешка на продавача/
Последна промяна © на 02 Окт 2014, 7:06, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 01 Окт 2014, 20:46

Покупката ти е през пей-пал,от сайта Ebay.co.uk?Ако е така всичко остава,ето разбито какво имах в предвид.В обявата на артикула ако е било посочено,че изпращането ще настъпи 1-3 дни (примерно) след плащане,а дефакто е изпратен след 10-13 дни (както си посочил) може да се възползваш от това.

If an item was shipped much later than promised, eBay considers it “not as described” от тук отваряш "case" за което имаш 30 дни ОТ датата на реалната доставка или на крайната дата "If your item hasn’t arrived or isn’t as described, you can contact the seller by opening a case in the Resolution Center within 30 days of your actual or latest estimated delivery date."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 01 Окт 2014, 21:54

Will usually dispatch within 2 working days of receiving cleared payment. Беше пратена след приблизително 2 седмици(след плащането). Обаче сега гледам в куриерската служба е дадено само връщането на стоката. Преди да се върне пишеше кога е пратена. В пейпал, когато отворих днес диспут за неполучена стока си пишеше ясно, че съм изтървал 30-дневният срок за гарантирано връщане на парите. В същото време пише и това за гарантираното връщане- You’ll need to contact the seller within 30 days of the actual delivery date, or the estimated delivery date if an item hasn’t arrived. Тази дата коя ще е, пратката беше в офиса на куриера поне 10 дена. Направихме поне 3 заявки за redelivery на същият адрес. Така и не става. Впоследствие им писах един емайл ще ми пратят ли пратката на същият адрес или да си я връщат на подателя. И на другият ден беше със статус връщане на подател. Пише Not collected by addressee - return to sender. Returned to sender - incorrect address. Пратката пише, че тоя я е взел. Аз му пиша емайл кога ще си получа парите-отговора беше когато ми върнат пратката! И аз- ами ти си я получил? Къде е проблема? И дотам повече не ми е писал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 02 Окт 2014, 6:25

Тази дата е датата когато е получена от теб или е пристигнала в офиса (или приблизителната,нали под артикула винаги пише в какъв период от време ще бъде доставена стоката) щом стоката има тракинг номер,според мен отвори "case" в Ebay с причина,че isn’t as described (впредвид закъснялата дата на пращане) и Ebay ще си проследят нещата,ще намерят и кога е пусната в офиса на куриера,както и кога е трябвало да бъде пусната и мисля,че нещата ще се оправят.Това е варианта,защото само чрез обикновенно връщане (нали стоката вече не ти трябва или си размислил и си искаш парите) тук нещата незнам как ще свършат,но щом имаш за какво да се хванеш (закъснялото изпращане) предполагам това е по добрия вариант.Успех!

п.с.Нали осъзнаваш,че в случаят и ти си некоректен в известна степен :mhihi:

Назад към Извън Темата