пътуване до Априлци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

пътуване до Априлци

Мнение от Cyberloner » 19 Ное 2014, 19:15

Очертава ми се скоро едно пътуване до там и се чудя дали да мина по магистралата или по подбалланската? Някой да сподели кой път е по-хубав?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: пътуване до Априлци

Мнение от Kroki » 19 Ное 2014, 19:18

Значи, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО по магистралата и от там, слизаш на отбивката за априлци. Пътя е чисто нов, на 1 година. С много готини гледки и т.н. Няма да сбъркаш :)
пс: Ако ти се разкарва още няколко км, слезни на отбивката на Троян и се върни назад до Казачево и от там за Априлци. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 20 Ное 2014, 11:51

И двата пътя са хубави. Разстоянието е почти еднакво.
През магистралата ще имаш предимство със скоростта, респективно времето, ако няма задръстване на ремонтите по Витиня. След това е малко натоварено, в зависимост от часовия интервал. Има къде да се спре, да се яде, пие кафе и т.н.
През подбалканския ще имаш приятни гледки, преход през Беклемето, което за мен винаги е повод за добро настроение, но не поради причината, която повечето ще си помислят. В Троян има табели за Априлци... тук там, но няма как да се объркаш. В краен случай гледай къде пише Севлиево - всички табели са за пътя през селата.

Ако ти е първо ходене, мини през магистралата. Във Дебнево, за където спомена колегата, има табела. В краен случай ще излезеш преди Троян, но ако пътя стане толкова тесен, че с огледалата обираш храстите, значи си подминал отбивката :lol:

И да не забравяме, че най-хубавото нещо на Априлци е, че е близо до Гумощник :angel:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 20 Ное 2014, 16:27

sapio написа:И да не забравяме, че най-хубавото нещо на Априлци е, че е близо до Гумощник :angel:

Аре стига бре :shock: , там дядо ми е построил вила преди 20 години и до преди няколко години се седеше по цяло лято. В коя махала си? Аз съм на главния път, преди центъра. Една оранжева входна врата отдясно и къщата е на високо.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 20 Ное 2014, 18:42

Хаха, аз го написах на майтап, защото никой не е чувал това, а то ...

Така както го обясняваш трябва да сме съвсем на близо. Ще ти пиша на лични, да не стане наплив от желаещи да го посетят :lol:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 20 Ное 2014, 18:57

Няма да е лошо, все пак имаме 3 или 4-ма загинали на Титаник и 1 оцелял. Както и паметник в тяхна чест. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Ное 2014, 10:02

sapio написа:Хаха, аз го написах на майтап, защото никой не е чувал това, а то ...

Така както го обясняваш трябва да сме съвсем на близо. Ще ти пиша на лични, да не стане наплив от желаещи да го посетят :lol:

Да бе,баш никой да не е слушал за Гумущник,даже от Троян , като изпуснах рейса с един приятел по нощите ходехме пеша до въпросното село ...и всичко това заради пустия алкохол и разврат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 22 Ное 2014, 19:56

Алкохол може и да сте намерили, но за разврата няма да питам, защото не съм сигурен дали искам да знам отговора :o.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Ное 2014, 12:12

sapio написа:Алкохол може и да сте намерили, но за разврата няма да питам, защото не съм сигурен дали искам да знам отговора :o.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Ако е към мен , все пак става въпрос преди доста години, лятото, по това време дори имаше едно преди гумущник,Орешака мисля че беше ,та там ставало най-забавната "дискотека"...
Но това бе в миналото,предполагам че горните две села,заедно с целият окръг е вече мъртвило

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 23 Ное 2014, 19:45

Да, колега Димитров, към теб беше, в рамките на шегата :) Но Орешака си е като квартал на Троян. Имаше дискотеки, девойки, местни батки, въобще някакъв живот. В комбинация с приходящите "играчи" от близките села картината приличаше на шедьовър на Салвадор Дали - яко мазало :). Докато в Гумощник пиене винаги е имало, но за разврата или просто за свалки, отдавна е било с кой каквото си доведе. :)

Имаше големи веселби преди много години. За щастие или не, Гумощник се превръща в нелоша дестинация за почивка на по-улегнали хора. Много виладжии се пренесоха там да живеят. Красиво и спокойно е. Недостатък, според посетителите, е липсата на места за настаняване в селото. Като цяло няма какво да се прави - забележителностите се разглеждат за по-малко от ден.

За мен лично, Априлци също е странна дестинация за почивка, но пък на доста хора знам, че им е харесало.
Изображение

Назад към Извън Темата