Обща поръчка на Трансмисионно масло ESSO LT 71 141 кат№ 8322
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Обща поръчка на Трансмисионно масло ESSO LT 71 141 кат№ 8322
Пиша тук понеже повече хора ще прочетат темата. Идеята ми е че ще си сменям маслото в автомата , искам да сипя маслото предписано от производителя ESSO LT 71 141 ( вече Мобил LT 71 141) при цена от над 900лв. за 20 литра от Дару кар съм принуден да търся други варианти . Звънях на официалния представител на Мобил за България и ми казаха
- имаме но само разфасовка от 20 литра ,като ми каза че там с отстъпките за частно лице и нз си какво излиза към 340лв. - 20литра.
Идеята е ясна ако някой планува скорошна смяна на масло да се разберем за обща поръчка, по долу давам списък(взет от форума ) за кой скоростни кутии е предназначено това масло.
ZF A5S 310Z (5HP-18 ) със зелена табела
ESSO LT 71 141 кат№ 83229407807
ZF A5S 325Z (5HP-19)
ZF A5S 440Z (5HP-24)
ZF A5S 560Z (5HP-30) със зелена табела
- имаме но само разфасовка от 20 литра ,като ми каза че там с отстъпките за частно лице и нз си какво излиза към 340лв. - 20литра.
Идеята е ясна ако някой планува скорошна смяна на масло да се разберем за обща поръчка, по долу давам списък(взет от форума ) за кой скоростни кутии е предназначено това масло.
ZF A5S 310Z (5HP-18 ) със зелена табела

ZF A5S 325Z (5HP-19)

ZF A5S 440Z (5HP-24)

ZF A5S 560Z (5HP-30) със зелена табела

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Обща поръчка на Трансмисионно масло ESSO LT 71 141 кат№
Ако имаш желание, може да попиташ, но не зная дали ще искат да ти отговорят- по принцип има разлика, когато един и същ продукт се произвежда от дадена фирма за общият пазар или по поръчка от друга фирма- да кажем за BMW Group. В първият случай фирмата се конкурира с една дузина други фирми и цената е определящ фактор. Във вторият, се набляга на качеството и въпреки, че всичко изглежда еднакво, фирмата възложител, може да има специфични изисквания за начина на производство, вложените материали, в случая най-вероятно и за присадките. Всички сме чували за така наречените части за първоначално вграждане, които точно поради гореописаните причини, издържат в пъти повече от резервните, закупени отнякъде при подмяната им.
Маслото, което описваш в Дару кар се продава в наливно състояние, като принципа на работа е, ако нивото е било О.К.- източваш от кутията старото, измерваш количеството му и купуваш 100-200мл отгоре, за компенсиране на загубите при пълнене на кутията.
Маслото, което описваш в Дару кар се продава в наливно състояние, като принципа на работа е, ако нивото е било О.К.- източваш от кутията старото, измерваш количеството му и купуваш 100-200мл отгоре, за компенсиране на загубите при пълнене на кутията.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Колега нещо впечатления от сменено такова масло ли имаш или по принцип го пишеш това. Даден продукт щом се идентифицира с точно определено име (марка) в случая LT 71 141 то от него се очаква да има определени качества отговарящи на спецификацията за продукта с име (марка) "еди каква си". В противен случай този продукт не би трябвало да носи тази марка. От друга гледна точка погледнато, един продукт със спецификация от преди 20 години произведен по съвременни технологии се очаква да препокрива зададените спецификации.zvetiko написа:.....
За да се получи желания ефект от сняната на маслото на автоматичната скоростна кутия ще е необходимо далеч по-голямо количество от предписаните в Аутодатата. Освен смяната на маслото в самата скоростна кутия е необходимо и да се промие цялата система - охладител, топлообменник, маслени магистрали. И всичко това да се направи от човек който знае какво прави.v_p_m написа:...
gentata написа:Колега нещо впечатления от сменено такова масло ли имаш или по принцип го пишеш това. Даден продукт щом се идентифицира с точно определено име (марка) в случая LT 71 141 то от него се очаква да има определени качества отговарящи на спецификацията за продукта с име (марка) "еди каква си". В противен случай този продукт не би трябвало да носи тази марка. От друга гледна точка погледнато, един продукт със спецификация от преди 20 години произведен по съвременни технологии се очаква да препокрива зададените спецификации.zvetiko написа:.....За да се получи желания ефект от сняната на маслото на автоматичната скоростна кутия ще е необходимо далеч по-голямо количество от предписаните в Аутодатата. Освен смяната на маслото в самата скоростна кутия е необходимо и да се промие цялата система - охладител, топлообменник, маслени магистрали. И всичко това да се направи от човек който знае какво прави.v_p_m написа:...
Няма как при положение че се поръчва оригинално масло(затова ще се купи от официалния вносител за страната) да е различно от същото нещо закупено от Дару Кар , просто ценообразуването при Дару кар и подобни е малко по особено. Например едно приателче бачкаше в представителството на порше и ми вика , при нас да дойдеш да ти сменим маслото на колата ти струва по 40-50лв. литъра а маслото на пазара стува 10-15лв. доколкото той ми обясни и аз го разбрах идеята е че те ти гарантират че смененото от тях масло е 100% оригинал и ти гарантират че нема да имаш ядове заради него .
Искам примерно аз да взема 10 литра, някой колега да вземе другите 10 и евентуално някой ако изяви желание мога да взема и за него друга туба и да му го пратя на цената на която ще ми го дадат + куриер ако е извън София. Маслото ще се купува от Официялния представител на Мобил за България (справка Гугъл за да не е реклама) , всеки може да се обади и да ги пита , на мен ми казаха за частно лице правят 20-30% отстъпка обаче не се сетих да питам ако не си частно лице как е ?
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
v_p_m написа:
В Омникар има 20% отстъпка, ако имаш SDI карта.
Доста са им завишени цените принципно, а можеш да си намериш не по-малко оригинално масло на по-ниска цена.
П.П. -Ако има по-висока отстъпка, сподели, че искам да купя 5-6 литра

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
http://www.motorni-masla.net/index.php? ... cts_id=432
http://oilgroupbg.com/mobil-atf-lt-7114 ... D0%B0.html
http://maslo1.com/atf-lt71141
Ментета се правят на ширпотребата, това едва ли са го ментосали, защото се ползва рядко и нямат изгода. Аз преди 3-4 години си го купих от колегата Ilko Ivanov на сносна цена, смених го и все още всичко е Ок. Моята кутия е A5S 310Z (5HP18)
http://oilgroupbg.com/mobil-atf-lt-7114 ... D0%B0.html
http://maslo1.com/atf-lt71141
Ментета се правят на ширпотребата, това едва ли са го ментосали, защото се ползва рядко и нямат изгода. Аз преди 3-4 години си го купих от колегата Ilko Ivanov на сносна цена, смених го и все още всичко е Ок. Моята кутия е A5S 310Z (5HP18)
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Поинтересувайте се дали маслата няма да са с изтекъл срок на годност, защото от маса време ESSO няма никъде, не знам дали въобще се произвеждат моторни и трансмисионни масла за автомобили.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Може би това ще е полезно
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Митко Стоянов написа:Поинтересувайте се дали маслата няма да са с изтекъл срок на годност, защото от маса време ESSO няма никъде, не знам дали въобще се произвеждат моторни и трансмисионни масла за автомобили.
Дали няма по магазините незнам,но преди около месец аз лично докарах един камион масла от рафинерията на ESSO в Италия и ги разтоварих в Пловдив.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Митко Стоянов написа:Поинтересувайте се дали маслата няма да са с изтекъл срок на годност, защото от маса време ESSO няма никъде, не знам дали въобще се произвеждат моторни и трансмисионни масла за автомобили.
Там е работата... вече е Mobil 1 LT71141...
Иначе на мен от Gemini4 ми казаха, че ZF си препоръчват тяхното Lifeguard 5 за по-старите 4/5 скоростни автоматици... има го даже на официалния сайт на ZF, като информация... Lifeguard 5 е доста по-евтино от Mobil 1 LT71141. При мен беше направено доливане на 700мл именно Lifeguard 5, та ще го следя да видя дали ще имам някакви грижи в бъдеще или ще е ОК.
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Аз мога да питам и да предложа добра цена за масло на ЗФ, ако иска някой.
11 мнения
• Страница 1 от 1