Нагревател/реотан/платка против замръзване на климатик...
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Нагревател/реотан/платка против замръзване на климатик...
Не знам как се нарича точно устройството. Става въпрос за нещо, като нагревател, който се монтира на външното тяло на климатика, така щото при заледяване да размразява/стопява образувалият се лед.
Преди известно време четох за такива устройства, но кой форум беше, как ставаше не помня.
Чуденките са как се нарича по принцип такова устройство и най-вече някой слагал ли си е да каже работи ли, заслужава ли си подобна джаджа?
Преди известно време четох за такива устройства, но кой форум беше, как ставаше не помня.
Чуденките са как се нарича по принцип такова устройство и най-вече някой слагал ли си е да каже работи ли, заслужава ли си подобна джаджа?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Нагревател/реотан/платка против замръзване на климатик..
Ако монтираш нещо такова, ефекта от икономията на климатика ще замине. Ако климатика не се справя в студено време, си купи някакъв друг уред за отопление, вместо да правиш тези фокуси
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Не виждам смисъл от това нещо.
За да не се размразява климатика или го ползваш за по голяма стая и той се мъчи да си направи зададената му температура или си пропуска функцията defrost понеже съм имал и такива случай.
Ако всичко си е наред трябва да си работи без проблем.
За да не се размразява климатика или го ползваш за по голяма стая и той се мъчи да си направи зададената му температура или си пропуска функцията defrost понеже съм имал и такива случай.
Ако всичко си е наред трябва да си работи без проблем.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Има доста устройства за такава работа, включително и маркуч с нагревател за изтичане на конденза от външното тяло... Просто се обърни към фирма или човек, който слага и обслужва климатици. Ако е обикновен климатик, то най-лошото време за него е точно около 0 градуса... Много влага и ниска температура = лед. Даже някои сплит системи се задъхват в този диапазон /+3, -3 градуса/.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

Biogame написа: или си пропуска функцията defrost понеже съм имал и такива случай.
Не съм специалист, но доколкото разбрах, просто не му стига дефроста. В смисъл не успява да размрази за зададеното в софтуера му време. Натрупва се все повече и повече лед. Тва миналата година, когато паднаха големите мъгли. Сега е ОК. Повече от 23 не го пускам и от 2-3 месеца не са спирани, няма грижи с отоплението. Нормални сплитове, не инвертори. Но ми се щеше да сложа нещо на самите тави да размразява при необходимост.
predel написа:Просто се обърни към фирма или човек, който слага и обслужва климатици.
Май не всички предлагат

alekangg написа:Ако климатика не се справя в студено време, си купи някакъв друг уред за отопление, вместо да правиш тези фокуси
Като например? Без малките духалки.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Каквото си избереш това ще е. Ако климатика не успява, няма как да се оправи с тези магии или дори да стане, няма да има смисъл от цялата работа. Климатика явно не е подбран правилно или просто толкова си може. Точно в това време се виждат кои стават и кои не и може да се правят изводи за бъдеща покупка. Около нас половината външни тела са си заледени редовно и само пушат и тракат..
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз миналата зима имах подобен проблем. Климатика си грее без проблеми, размразява си и по ребрата почти ням лед след като приключи цикъла по размразяване, но в долната чат - под ребрата се събира толкова много лед, че перката започва да търка в него. Беше точно по времето със големите мъгли и температури около -1 -2 -3 градуса. Определено си смогваше с отоплението машинката. Та и аз мислех за някакъв нагревател, който да стои на дъното на външото тяло и да размразява леда който остава под изпарителя.
ПС: Дженерал илектрик 12-ка от преди 7-8 години, инвертор.
ПС: Дженерал илектрик 12-ка от преди 7-8 години, инвертор.
има нагреватели, колеги.... фирмите, предлагащи климатици и монтаж могат да ви монтират такива.
принципно се слагат в кондензните вани за да предотвратят замръзването им, но не пречи да се монтира и на дъното на климатика за да предотврати натрупване на лед по него.
консумацията на тези нагреватели е около 40 вата на линеен метър.
принципно се слагат в кондензните вани за да предотвратят замръзването им, но не пречи да се монтира и на дъното на климатика за да предотврати натрупване на лед по него.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
zazomazo написа:има нагреватели, колеги.... фирмите, предлагащи климатици и монтаж могат да ви монтират такива.

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

9 мнения
• Страница 1 от 1