Смяна на постоянен адрес в друг град - пререгистрация?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Смяна на постоянен адрес в друг град - пререгистрация?

Мнение от shaby » 01 Дек 2014, 20:02

Здравейте колеги,

Темата е коментирана на много места, но така и не може да се намери еднозначен отговор на въпроса, а именно:

Сменям адреса си примерно от Пловдив в София, при което сменям лична карта и шофьорска книжка. Въпроса е трябва ли да сменям регистрационните номера на автомобила? Някъде казват, че трябва да се сменят талоните и номерата, на други места пък се твърди, че нищо не е задължително да се сменя... Писах и до началника на КАТ - върнаха ми такъв отговор, че по-добре да не бяха отговаряли - нищо не се разбира :)

Предстои ми пътуване в чужбина и се притеснявам да не се заядат на границата.

Моля за мнение по въпроса ако някой се е сблъсквал с тази ситуация.

Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Смяна на постоянен адрес в друг град - пререгистрация?

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2014, 20:38

Карай и си барай фара. Няма кой да те притеснява на границата за такива глупости. Може да смениш и само ЛК ако си на зор. Може и нищо да не сменяш. От задължително до трябва има голяма разлика. Все пак сме в абсурдистан.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 01 Дек 2014, 20:44

По-скоро смяната е нужна за да се преориентират плащания на данъци и такси.

Аз живея в София от няколко години, но съм от Бургас коли и лични карти са ми с Бургаския адрес, актове и разни други писма от администрацията всичко отива в Бургас.
Данъците се формират на база общината в Бургас( за повечето области са различни данъците за автомобилите като размер)

Но при пътуване в чужбина не би трябвало да се заядат стиа колата да е на твое име , аз съм излизал с чужд автомобил за който дори не съм имал на момента пълномощно ( на братовчедка ми но тя е след сватбата е с различна фамилия и по закон трябва пълномощно).
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 02 Дек 2014, 9:15

Няма проблем да си караш така. Като те глобят, акта ще ти отива по постоянен адрес, който е по лична карта. При електронните фишове се прави служебно справка за постоянния адрес по лична карта. Данъците ще си плащаш към общината, в която е регистриран автомобила.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Мнение от shaby » 02 Дек 2014, 14:04

Благодаря за отговорите!

Притеснението ми е породено от това, че ЛК и шофьорската книжка вече са ми със софийския адрес, а регистрацията на колата е РВ. Мисля си дали това няма да предизвика заяждане по границите (Българската граница най-вече :) )

Назад към Извън Темата