Пенсионен Фонд "Доверие"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Re: Пенсионен Фонд "Доверие"

Мнение от Georgieff » 09 Авг 2013, 14:09

Комисията за финансов надзор има достатъчно механизми и възможност да провери купувача на ПОК „Доверие“, каза пред Bulgaria on air председателят на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване Никола Абаджиев. Според него сделката за най-голямото пенсионно-осигурително дружество все още не факт, но липсата на прозрачност и неяснотите около компанията United Capital будят притеснения.

От друга страна интересът за сделка по придобиване в сектора е показателен, че бизнесът се развива успешно, отбеляза Абаджиев и посочи за пример ING и Allianz.

Абаджиев допълни, че има трайни тенденции за подобряване на състоянието на сектора. Той се позова на изнесените преди дни данни от Комисията за финансов надзор, според които към второто тримесечие на 2013 г. средната доходност на пенсионните фондове е около 3,2% на годишна база при отрицателна преди това.

http://www.blitz.bg/news/article/215843
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Авг 2013, 14:44

Georgieff написа:От друга страна интересът за сделка по придобиване в сектора е показателен, че бизнесът се развива успешно, отбеляза Абаджиев и посочи за пример ING и Allianz.

Ние май си говорим на различни езици...
Аз никъде не твърдя, че Алианц е най-скапания фонд. Твърдя, че не е най-добрия и надежден. И обосновавам това с факта, че има българско участие в него. Естествено не ангажирам с никой с мнението си - всеки сам си преценява.
И ако изключим този, който съм избрал, аз също бих предпочел Алианц пред всеки друг като Доверие, Бъдеще, Минало, Сила, Слабост и т.н....
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от F3P » 09 Авг 2013, 14:56

средната доходност на пенсионните фондове е около 3,2% на годишна база при отрицателна преди това.

Интересно- не помня някой да ми е казвал, че фонда му има отрицателна доходност. Тоест е на загуба. Тоест са му намалели парите дето е вложил. Значи или тоя горе лъже като дърт циганин, или фондовете ни лъжат яко- за съжаление в тая държава и 2-те са възможни :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Авг 2013, 15:08

F3P написа:
средната доходност на пенсионните фондове е около 3,2% на годишна база при отрицателна преди това.

Интересно- не помня някой да ми е казвал, че фонда му има отрицателна доходност. Тоест е на загуба. Тоест са му намалели парите дето е вложил. Значи или тоя горе лъже като дърт циганин, или фондовете ни лъжат яко- за съжаление в тая държава и 2-те са възможни :banghead:

Aз доколкото знам всеки фонд има гарантирана доходност, която е около 3%. Печели или губи от инвестициите няма значение, ти получаваш гарантираната доходност.
А дали е така, кой ще ми каже... дето имаше една песен :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 09 Авг 2013, 16:52

drago_pavlov написа:
F3P написа:

Aз доколкото знам всеки фонд има гарантирана доходност, която е около 3%. Печели или губи от инвестициите няма значение, ти получаваш гарантираната доходност.
А дали е така, кой ще ми каже... дето имаше една песен :mhihi:

Ма колега, моля ти се, живеем в страната на неограничените невъзможности :mhihi: Понеже темата е за "Доверие" /нарочно в кавички/ ей ви линк да видите какво се случва http://www.infostock.bg/infostock/control/quotes/DOVUHL - 0.925 лв към дата 09,08. Бтв преди 2-3 дни бяха по 0.865, някаква машнинация са направили . Но дори и да приемем, че е 0.925, това значи , че на всяко левче, което имате там сте загубили по 65 стотинки. :lol: И после нямало как пенсионните фондове да са с отрицателна доходност :mhihi: Утре като нищо могат да станат и по 0.0000001лв, нищо не им пречи, ще има скандал 2-3 дена по медиите, малко псувни, после историята ще се забрави, пенсиите ви ще изчезнат, а хората организатори на цялата схема, ще си заформят нова пирамидка с гръмкото име "Пенсионен Фонд" :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Авг 2013, 18:36

Няма инвестиции, които вървят само нагоре... просто имат някакви резерви да покрият малки сътресения.
Това е нормално, няма измама тук, просто така работят нещата.

Има ли риск при инвестирането на моите средства?

Трябва да знаете, че при капиталовия принцип на осигуряване вие сами поемате инвестиционния риск. Той е свързан с възможността постигнатата доходност да се отклонява от очакваната. Предвиденият в закона механизъм за компенсиране на недостига до минималната доходност в УПФ и ППФ не ви гарантира положителна доходност и запазване на пълния размер на внесените средства. Пенсионното осигуряване е дългосрочна инвестиционна дейност с хоризонт от 20, 30 и дори 40 години. Това означава, че има време краткосрочните спадове на доходността да бъдат компенсирани при по-продължителния период на инвестиране на натрупваните средства.

http://www.fsc.bg/Osiguritelen-pazar-bg-145
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 10 Авг 2013, 1:29

steeN написа:Няма инвестиции, които вървят само нагоре... просто имат някакви резерви да покрият малки сътресения.
Това е нормално, няма измама тук, просто така работят нещата.

Има ли риск при инвестирането на моите средства?

Трябва да знаете, че при капиталовия принцип на осигуряване вие сами поемате инвестиционния риск. Той е свързан с възможността постигнатата доходност да се отклонява от очакваната. Предвиденият в закона механизъм за компенсиране на недостига до минималната доходност в УПФ и ППФ не ви гарантира положителна доходност и запазване на пълния размер на внесените средства. Пенсионното осигуряване е дългосрочна инвестиционна дейност с хоризонт от 20, 30 и дори 40 години. Това означава, че има време краткосрочните спадове на доходността да бъдат компенсирани при по-продължителния период на инвестиране на натрупваните средства.

http://www.fsc.bg/Osiguritelen-pazar-bg-145

Т.н. от теб "резерви" се покриват винаги от нискорисковите фондове, при които доходността е доста често под 4%! Гаранции за доходност никъде (във фондовете) няма, така, че си правете сметката!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 17 Дек 2014, 14:20

Мисля да вдигна темата, заради пушилката която се вдига тия дни и далаверката, която ще направят сегашните управляващи.
А и имам няколко въпроса някой ако знае, ще са добре дошли за всеки.
Какво стана с фонд Доверие, надявам се покупката да не се е състояла тихомълком?
кои фондове не са български? За ING прочетох, че са клон, Alianz немците имат сериозно участие > 30%, гледах и ДСК - Родина, пише че е 99,7% на ДСК АД, която е 100% от ОТП, но доколкото разбирам са си български.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Дек 2014, 20:05

Аз като слушам така от страни ми се струва важно само да останеш в частен фонд, че него може да смениш пък държавния не. Като се осигуряваш в държавен фонд "за пенсията ти гарантирала държавата" т.е. това е много по сигурно - също толкова сигурно каквото беше осигуряването преди 1997г - три години, останалото е просто стаж

Предишна

Назад към Извън Темата