Измамни фирми/схеми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Измамни фирми/схеми

Мнение от skipper » 01 Юни 2013, 18:45

Прегледах форума и не видях такава тема. Предлагам тук да пишем фирмите/схемите за измама . Ако модераторите решат , че темата не отговаря на изискванията да я заключат или изтрият .
Почвам първи : Мой приятел се опари преди две години от тези : Интернешънъл Адвайс Енд Кънсълтинг Къмпани http://www.iaacc.eu/ http://www.jobs.bg/company/128551 Не подписвайте договори и не им изпращайте пари!
едит : Човекът е ЙОРДАН ХРИСТОВ ПАШОВ , който е добре познат на много хора . Това е негова друга фирма "Нов Век "
Сега намерих и този репортаж : http://vbox7.com/play:8cef1751
Последна промяна skipper на 03 Юни 2013, 16:09, променена общо 2 пъти
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Измамни фирми/схеми

Мнение от BMW_POWER » 03 Юни 2013, 6:28

Колега, напиши кой, къде и как те е измамил. Споменаването на една фирма нищо не значи. Ето ще ти дам пример:

1. Списание Ф1 Рейсинг България - издатели бяха Катя Михайлова и Джордже Пецу. Разбрахме се да се, че няма проблем да се абонирам и да ми изпращат списанието в Канада. Преведох парите по сметка, преведох известна сума вповече за пощенски разходи и познай колко броя получих - нито един. Оправдаваха се по скайпа, че ги били излъгали, че печатницата не знам си какво, докато накрая Пецу ми заяви в прав текст:

ТИ ЗА 100 ЛЕВА ЛИ СИ!?

След това Атанас марков стана шеф и ми каза, че нямало проблем да си получавам броевете, ама да съм се абонирал наново. Та аз луд ли съм, неполучавайки нищо за 130 лева, преведени с банков превод по сметка, да взема да им преведа още 200+ лева????

2. Фирма "Текна милениум", лице за контакт Крум Йотов - архитектура, строителство, ремонтрни дейности. Познаваме се от десетина годинини с въпросния господин. Раборили сме заедно и е нормално е да му имам доверие. Трябваше да се извърши ремонт на апартамент и аз естествено се обърнах към него. Получих оферта, имах срок около три седмици за извършване на де що има работа, цената не коментирам, но парите му изпратих на 100% веднага. Ремонтът продължи малко повече от 5 месеца, качеството е под абсолютно всякаква критика, изпозва материали, каквито дори във вторични суровини няма. Ще ви дам пример. Налепените нови тапети паднаха почти веднага, преналепи ги втори път и те отново паднаха. Накрая тъщата каза, че като го хванела отдолу, тапета си падал сякаш е само подпрян на стената. Дори не са оставали следи от лепило по старите тапети отдолу ...

3. България Еър - студени сандвичи, топла бира, говорещи ми на "ТИ" серитьорки, пардон стюардеси. А ако имате късмет да пътувате с бебе или малко дете, тогава усещането е неописуемо.

Май така става ясно, кой с какво си е имал проблем. Аз мога да продължа списъка още много, ама да не отегчаваме околните. Нека всеки си сподели опита.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 03 Юни 2013, 10:19

Много добра тема, но ще пиша само за последните случаи, че иначе 2 страници няма да ми стигнат:

1. ЕВРОИНС - ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ ЕАД © 2013
Цялото семейство имаме допълнителна здравна застраховка там и абсолютно всеки път има проблеми с изплащането на фактури (реално аз си плащам прегледи/разходите а после те на теория "ми ги възстановяват". Дори най елементарната подробност е причина за отказ. Вече съм станал специалист по набиране на документация и знам повече от самите доктори. Всичко се гледа до последната запетайка ... имам причина за отказ за липсваща дата, при условие че датата я има на печата който удрят на регистрацията....ама не била написана на ръка :bang:
Иначе като си теглят вноските, проблеми няма.. по типично български искат клиенти които само внасят. Кол центъра им е уникален - нищо не знаят, нищо не зависи от тях, нямат достъп до детайлите, само до информацията която така и така я има и в електронен вариант.

А и другото ми любимо: понеже има 14 дневен срок за набавяне на доклументите (на теория не е проблем да се пратят, те да установят липса и после да се донесе липсващия документ). в 90% от случаите решението излиза в 16:30 на 14-я ден! И после следва "ами изпуснали сте срока".

2. "България Еър"
Съгласен с мнението на колегата отгоре. Само мога да добавя
- Цените не са кой знае колко по евтини от големите превозвачи (Луфтханса примерно)
- Самолетите много често нямат гейт и кацат някъде по пистата и следва едно досадно извозване с автобуси
- Имат уникални "дараци" дето летят. С един приятел инжинерче веднъж се возихме в самолет който нямаше 2 еднакви болта по крилото! Малко ми заприлича на събран от 4-5 други самолета

3. Хотелите по черноморието
Последния хотел на който бях струваше 1300лв за 1 седмица, уж 4 звезден ... но по ужасен хотел не бях виждал. За всичко бяха излъгали - за местоположението, за паркинга, храната беше само от Лидл и преизползвана по 3 пъти, ресторант за 100 човека при 800 летуващи... не ми се продължава че и тази година предстои да ходим.

4. "Технополис"
Купих си слушалки от там и като ги отворих в къщи се оказа че са супер стегнати и супер много стискат. Дори жената (която е 2 пъти по малка от мен) се оплака че са и малки като размер. При опит да ги сменя за други (дори не исках да ми връщат пари) се оказа че не може! 7 дневния период бил само за стоки купени онлайн. Тези съм ги бил разгледал в магазина и не важи въпросния период. Отговора на управителката беше "ами да ги бяхте премерили".
На моя въпрос "Ама те са запечатани. Мога ли тук в магазина да ти отворя и да ги премеря"?
Отговор "не, ако нарушите целоста на опаковката трябва да заплатите продукта"
:bang: :bang: :bang: :bang: с две думи "fuck off"

Повече там не влизам. Всичко се поръчва от интернет от Англия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 03 Юни 2013, 15:03

безсмислена тема. другата страна няма как да се защити и това типично по нашенски ще се изроди до безцелно плюене.
заключвайте я овреме!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Авг 2014, 7:06

Искам да допълня, че Г-н Пецу ми възстанови парите и проблeма е приключен.
Благодаря за вниманието!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 18 Авг 2014, 0:24

Технополис
В един от малкото случаи, когато съм си бил в БГ, ми се наложи да купя, от въпросния магазин, 3D очила.
Пробутали на баща ми телевизор, но без нито един чифт. Както и да е. Отивам, питам, казват ми какви ми трябват, плащам 100 лева и си тръгвам. Прибирам се в къщи и съответно очилата не работят с този телевизор. Връщам се (40 км) и искам смяна, защото не работят. Този пич, консултанта, малко връткаше дупето, но ги подмени. Прибирам се аз у нас и след активирането на очилата виждам, че само едното стъкло си смени цвета. И вече бесен се връщам, за пореден път, в магазина. Опитвам се културно да обясня на човека, че очилата не работят и че си искам парите обратно. Ония така :shock: . След леко повишаване на тона се появи некакъв костюмар и пита какъв е проблема. И на него обясних, че нямам намерение да им тествам стоката безплатно и че си искам парите. и Той така :shock: .
Показах му на касовата, че за 3 часа два пъти съм идвам и съм сменял стока. След половин час разправии ми върнаха парите. Най ме подразни, че същите неработещи и дефектни очила ги поставиха обратно на витрината за продажба. Може следващия клиент да не е толкова настоятелен и да му пробутат дефектна стока. За съжаление само в милата ни родина е така.
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 18 Авг 2014, 3:13

Escape написа:2. "България Еър"
Съгласен с мнението на колегата отгоре. Само мога да добавя
- Цените не са кой знае колко по евтини от големите превозвачи (Луфтханса примерно)
- Самолетите много често нямат гейт и кацат някъде по пистата и следва едно досадно извозване с автобуси
- Имат уникални "дараци" дето летят. С един приятел инжинерче веднъж се возихме в самолет който нямаше 2 еднакви болта по крилото! Малко ми заприлича на събран от 4-5 други самолета

Tи се радвай, че в Луфтханза ги правиме, че ако те си ги ремонтираха край. И се радвай, че и Ербъсите са им нови и, че боингите ги разкараха щото те каква трагедия бяха...
И като цяло се циганят за ремонти няма 2 еднакви болта щото оня идва и ти му казваш това това и това са за смяна да поръчам ли нови? и оня ти вика ми така е летяло досега и така ще лети още или Виж там направи нещо...
В България ер всичко мокро е изчистено и всичко боядисано е ново :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 18 Авг 2014, 10:00

Пътувал съм два пъти с тия мизерници и повече няма да ми се повтори... :censored:
Престъпна небрежност е да се прави икономия на машина която е на височина 7000-10000-метра... :banghead:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 18 Авг 2014, 10:32

Тоя ЙОРДАН ХРИСТОВ ПАШОВ си е измамник от сумати време, не знам защо все още не е в затвора ами продължава да прави фирми...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2014, 12:20

Още преди 5-6 години като пътувах последно с България Еър до Румъния там се видяхме с бивши колеги румънци, които по това време бяха вече в Кока-Кола и Данон и на двете компании там им е беше забранено да летят с тях. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 18 Авг 2014, 18:06

99% от обявите за работа в Чехия са схеми... не питайте от къде знам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 20 Авг 2014, 18:10

Качвам се в самолет на България Еър от Хановер товарим се от ,,ръкав,, минавайки към вратата на самолета гледам залепено логото на Армеец на корпуса и единият край на самата лепенка се вее и аз взех че я натиснах към корпуса :mhihi: обаче при натиска на ръката ми се изцапа с някаква боя ли бе какво не разбрах обаче зад мен едно немско семейство видя цялата работа и до като не кацнахме в България тия цял полет не проговориха и седяха вързани с коланите до края.От тогава има ли начин не се качвам при тези :mhihi:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Потребител
Аватар

Мнение от slippeer » 20 Дек 2014, 20:38

Този измамник ЙОРДАН ХРИСТОВ ПАШОВ от Пловдив, както е писано по - горе е голям измамник, няма ли даго вкарат в затвора вече, толкова поразии направи на хората. Мои познати отидоха чрез неговата фирма Интернешънъл адвайс енд кансълтинг къмпани да бачкат в чужбина завлече ги с сумати пари и останаха на улицата после се покриха и повече не ги намериха. Този същия е собственик и на туристическа агенция висталис както и на преводаческа агенция нов век и има репортаж за него в господари на ефира. много голям селски тарикат е и си наема хора които да му мислят договорите в негова полза обаче няколко пъти яде голям пердах заради тия шашми.
Тези моите познати не могат да си стъпят на краката от случилото се как може да вземеш парите на хората и да ги оставиш на улицата отиваш в чужбина и се оказва че там няма работа и квартира за теб както ти е обещано и за каквото си плащаш

Назад към Извън Темата