Измамна гумаджийница
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- sevisevi16
- Потребител
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 330d
Измамна гумаджийница
Здравейте колеги. Искам да ви информирам относно една гумаджийница, намираща се на улица св. Тома Иконописец кв.левски В, точно до билата. Казват се Tyre fix.
Вчера реших да сменя старата предна гума с друга такава, която цел ми беше да я сложа на старата джанта и да си я джиткам. Отивам пича ми я сменя всичко точно,платих му тръгвам си по-живо, по-здраво. Стигам с.Кривина и кво да видя гумата спаднала изцяло .. слагам резервната гума и отивам пак при въпросния гумаджия. Беше затворено. Отивам на следващия ден, тоест днес. Там имаше друго момче, обясних му да погледне гумата той я гледа и ми рече я виж тук кво се е заболо в гумата и викам ее случва се.. питам го кви пари ше ми вземе да я оправи и ми вика 7лв викам си ми хубаво прави я аз отивам до нас да взема пари да ти платя. Оставям му гумата, чичето беше с приятелката си :th_up :bishop във работно време и се натискаха подщи, се тая не ми пука продължавам по темата. Стигам до нас вземам пари отивам пак при чичето- всичко ок ''уш'', аз по принцип съм нов шофьор от 6 месеца и не разбирам много, но му се доверявам като си мисля че всичко е точно и я е залепил както трябва, а той беше сложил (фитил) във дупката от рапидката в гумата и си мисля, че я е проверил отново дали издиша от някъде-ок. Прибирам се аз и след 15 мин излизам и к`фо да видя гумата спаднала ... едвам се довлякох до прословутия чичковец със 5 години стаж.. мани ти... нищо не знаеш.Викам му гумата спада тоз ми се хили насреща? :dummy :beat_butt2 и вика как така и вика пак си се набол на нещо и викам му викам такъв фитил не се слага при тва на задвижващите колела ... тои вика на мен ли ше ми разправяш аз съм с стаж 5 години. Вика еи са щи покажа от къде издиша гумата сваля я и без да я проверява с вода или там както проверяват, директно ми показа от къде издиша гумата. И най-нагло ми рече ти па си е бати каръка как успя толко бързо да я спукаш тая гума и кво сега трябва да ти вземем още толко пари да ти я оправим. И аз му викам не ще си я търкалям така. Много ми е чудно как ще спукам толко бързо една и съща гума за толко кратко време??? :question :question :question
Да уточня ''чичето'' беше 25-6 годишен ром. Правете си сметка! И не се набутвайте там както аз направих. там освен да сменят зимните гуми с летни и обратното, за друго не стават! :beer :exclaim Тва е българия всеки гледа да те измами и прецака, нямам думи!
Моля темата да бъде преместена, ако е в грешен раздел.
Вчера реших да сменя старата предна гума с друга такава, която цел ми беше да я сложа на старата джанта и да си я джиткам. Отивам пича ми я сменя всичко точно,платих му тръгвам си по-живо, по-здраво. Стигам с.Кривина и кво да видя гумата спаднала изцяло .. слагам резервната гума и отивам пак при въпросния гумаджия. Беше затворено. Отивам на следващия ден, тоест днес. Там имаше друго момче, обясних му да погледне гумата той я гледа и ми рече я виж тук кво се е заболо в гумата и викам ее случва се.. питам го кви пари ше ми вземе да я оправи и ми вика 7лв викам си ми хубаво прави я аз отивам до нас да взема пари да ти платя. Оставям му гумата, чичето беше с приятелката си :th_up :bishop във работно време и се натискаха подщи, се тая не ми пука продължавам по темата. Стигам до нас вземам пари отивам пак при чичето- всичко ок ''уш'', аз по принцип съм нов шофьор от 6 месеца и не разбирам много, но му се доверявам като си мисля че всичко е точно и я е залепил както трябва, а той беше сложил (фитил) във дупката от рапидката в гумата и си мисля, че я е проверил отново дали издиша от някъде-ок. Прибирам се аз и след 15 мин излизам и к`фо да видя гумата спаднала ... едвам се довлякох до прословутия чичковец със 5 години стаж.. мани ти... нищо не знаеш.Викам му гумата спада тоз ми се хили насреща? :dummy :beat_butt2 и вика как така и вика пак си се набол на нещо и викам му викам такъв фитил не се слага при тва на задвижващите колела ... тои вика на мен ли ше ми разправяш аз съм с стаж 5 години. Вика еи са щи покажа от къде издиша гумата сваля я и без да я проверява с вода или там както проверяват, директно ми показа от къде издиша гумата. И най-нагло ми рече ти па си е бати каръка как успя толко бързо да я спукаш тая гума и кво сега трябва да ти вземем още толко пари да ти я оправим. И аз му викам не ще си я търкалям така. Много ми е чудно как ще спукам толко бързо една и съща гума за толко кратко време??? :question :question :question
Да уточня ''чичето'' беше 25-6 годишен ром. Правете си сметка! И не се набутвайте там както аз направих. там освен да сменят зимните гуми с летни и обратното, за друго не стават! :beer :exclaim Тва е българия всеки гледа да те измами и прецака, нямам думи!
Моля темата да бъде преместена, ако е в грешен раздел.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Измамна гумаджийница
Не разбрах кое е некоректното? Че се натиска с гаджето ли? А гумата спукана ли е?

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Единственото некоректно според мен е поставянето на фитил, спукана гума се ремонтира само с вътрешна лепенка или "гъба" (лепенка с фитил да запълни дупката). Напълно възможно е веднага след монтажа да си настъпил нещо друго и пак да си я спукал, но също е възможно да е видял, че си я спукал на няколко места и нарочно да е оправил само едното за да може няколко пъти да ти вземе пълния размер на ремонта. При гумаджиите сега няма работа и дерат кожи като отидеш за нещо, какво ли няма да ти измислят че не е наред с гумите само и само да ти приберат повече пари. Затова се ходи само при доверени и проверени във времето гумаджии, където знаеш че няма да те излъжат и работата ще бъде свършена качествено
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
колеги подминавайте я тази тема я има в всички форуми
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... 099&page=1
ето в ауди форума го хранеха досега това хлапе
http://audibg.com/forum/index.php?showt ... 099&page=1
ето в ауди форума го хранеха досега това хлапе
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- sevisevi16
- Потребител
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 330d
ключ, моля! 

5 мнения
• Страница 1 от 1