Заточване на керамичен нож

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Заточване на керамичен нож

Мнение от Cyberloner » 03 Фев 2015, 9:52

Имам един керамичен нож на 5-6 години е вече и като му загледах острието се е нащърбил бая и вече не е така остър.
Пробвах с някакви точила дето имам у нас(абразивни камъни, брустове и т.н.) обаче керамиката на острието е по-твърда от тях и няма ефект. Преди време бях гледал в технополис едно ел. точило за такива ножове на Kyocera, ама не ми се даваха 250 кинта за него.

Въпросът ми е - някой да знае къде мога да го занеса да го наточат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Заточване на керамичен нож

Мнение от ивчо » 03 Фев 2015, 10:52

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 04 Фев 2015, 11:34

ивчо написа:http://knivesbg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=6422

Точно с точило като на HackoBoy1979 се пробвах, защото и аз я прочетох тая тема - ефект 0.
Или моето точило е нещо криво или ножовете са различни.

Точно този, който се опитвам да наточа си го взех от първата ми командировка в германия през 2010 и си има сантиментална стойност. Няма някаква марка коректна, само малко японски символи....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 07 Фев 2015, 18:57

Днес бях в технополис - имаха на Kyocera електрическо точило за керамични ножове - 2 модела - 100лв и 150лв. Нещо не ми се връзва да го купувам, предвид, че ще наточа един нож един път на 5 години....

Случайно някой да има такова точило и да му се занимва да ми наточи ножа, пък ще почерпя :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 07 Фев 2015, 19:31

Пробвай да пишеш на колегата Zagy. Той си купува ножове през ден :lol: .Може да ти помогне със заточването.

Назад към Извън Темата