Пътна полиция Пловдив заснема от 500 м. с нови Сони камери
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Пътна полиция Пловдив заснема от 500 м. с нови Сони каме
В момента имат право да снимат с мобилни камери, като спират и съставят АКТ на място или получавате покана да се явите в КАТ за да ви съставят АКТ. Единствено не могат да издават ел. фиш на база от мобилна камера, но след обнародване в Държавен вестник на приетите предложения за изменение на ЗДвП, вече ще могат.
Обърнете внимание какво е записано в новосъздадената т. 8 "обозначава чрез пътни знаци или оповестяват в средства за масово осведомяване или на електронна страница на МВР участъка от пътя, на който се осъществява контрол по спазване на правилата за движение чрез автоматизирани мобилни и стационарни технически средства или системи."
С това или излиза, че може и без знак, ако са оповестили точките за контрол на другите изброени места.
Обърнете внимание какво е записано в новосъздадената т. 8 "обозначава чрез пътни знаци или оповестяват в средства за масово осведомяване или на електронна страница на МВР участъка от пътя, на който се осъществява контрол по спазване на правилата за движение чрез автоматизирани мобилни и стационарни технически средства или системи."
С това или излиза, че може и без знак, ако са оповестили точките за контрол на другите изброени места.
Имам въпрос - могат ли вече да спират за проверка при положение, че беше само една патрулка с двама полицаи и един цивилен, без конуси и микрофони. Проста проверка, както преди. Бях с една приятелка и не ми се правеха циркове. За да знам за друг път реших да попитам вас.
Това става в Габрово като се връщах от Шипка точно навлизане
Това става в Габрово като се връщах от Шипка точно навлизане
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Има заповед - стр.1 стр.2 на подалият оставка вътрешен министър Веселин Вучков, която принципно е в противоречие със закона. Колко ще се спазва след оставката му ...
Когато има противоречие в правните актове се взима предвид, този който е с по висока степен в йерархията. В тази връзка, ако сега някой служител реши да осъществи пътен контрол по реда на ЗДвП, а вие решите да обжалвате на основание издадената заповед на вътрешния министър, нямате шансове в съда.
Когато има противоречие в правните актове се взима предвид, този който е с по висока степен в йерархията. В тази връзка, ако сега някой служител реши да осъществи пътен контрол по реда на ЗДвП, а вие решите да обжалвате на основание издадената заповед на вътрешния министър, нямате шансове в съда.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Имат право да те спират, просто в последно време се разглезихме и почнахме да търсим под вола теле защо и кой има право да спира и какви въпроси да задава.
А това че трябвало да се означи къде има камери е също толкова нелепо, мобилните камери са за това да се местят и да се правят изненадващи проверки, с цел превантивни мерки за безопасност на пътя.
Поставяне на подобни табелки е като предупреждението от идващите насреща шофьори с премигване на фаровете (чудя се, дали сме станали по-отговорни и не толериращи нарушителите на пътя , като често ми се случва никой да не ми премигва, а да има "засада" на пътя с радар...или вече сме минали на по-високо ниво на мръсотия и кефа някой да го гепат
)
А това че трябвало да се означи къде има камери е също толкова нелепо, мобилните камери са за това да се местят и да се правят изненадващи проверки, с цел превантивни мерки за безопасност на пътя.
Поставяне на подобни табелки е като предупреждението от идващите насреща шофьори с премигване на фаровете (чудя се, дали сме станали по-отговорни и не толериращи нарушителите на пътя , като често ми се случва никой да не ми премигва, а да има "засада" на пътя с радар...или вече сме минали на по-високо ниво на мръсотия и кефа някой да го гепат

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Е.Димитров написа:Демирев написа:http://www.technomarket.bg/products/09141310/sony-hdr-pj620b
![]()
Имам същата камера, много съм доволен че има и проектор.
По темата
Нека да имат камери и всичко необходимо, но като гледам, катаджиите просто не си вършат работата, или я вършат избирателно.
Примери много, много често се вижда следната ситуация, Т образно кръстовище и 3 ленти, като едната лента е само за ляв завой, след левият завой стоят полицаи и не спират нито един, дето дори от най-дясна лента завива на ляво (към тях), като разбира се обърква цялото движение, както и често не се спират по-луксозни големи автомобили.
Има и друго интересно нещо, на нито една полицейска кола не съм видял винетка, стикер за преглед или гражданска отговорност...
Aз пък обратното наблюдение имам .. като съм с по-новата кола ме сипат постоянно ей така за спорта.. с по-старите или миниванчето не ми обръщат внимание ако ще да говоря по телефона .. да не ми светят фаровете или там квото друго съм прегрешил... Просто си подбират кой може да им даде 10лв ..
Вчера ме изпревари един на забранено без един фар, а отзад не светеше нищо освен стоповете. Е полицайте ме спряха щото бях с ф15-ката що карам с левите гуми на осовата непрекъсната линия ... Защото в дясно не бяха изчистили ама тва няма значение...
За гражданските е щото имат групова такава на всички коли и нямат стикери.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Sharo написа: Просто си подбират кой може да им даде 10лв ..
То с джанти и окачване на Е46 не можеш да ги подминеш, камо ли с F15

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
черно бНв ... 2000 евро ... с ляти жанти ... ако ще си говорим за фолклори ...
Сериозно... нови стари коли ... не съм видял да има разлика в спирането. Ся, ако спрат на светофара БМВ/Мерцедес и други коли ... и аз да бях кука щях да спра БМВ/Мерцедес-а вместо някое Рено/Фиат/Ситроен/Дачия... говорим без нарушения ами за почерпка.
Сериозно... нови стари коли ... не съм видял да има разлика в спирането. Ся, ако спрат на светофара БМВ/Мерцедес и други коли ... и аз да бях кука щях да спра БМВ/Мерцедес-а вместо някое Рено/Фиат/Ситроен/Дачия... говорим без нарушения ами за почерпка.
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3