Категория "А" къде в София ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Категория "А" къде в София ?

Мнение от Haddess » 26 Мар 2015, 12:58

Здравейте, колеги върти ми се една идея да си купя пистов мотор.Но тъй ката съм голям пенсионер :mhihi:, искам първо да изкарам книжа.Можете ли да ме насочите, къде в София има коректен инструктор, които ще ме научи на нещо, без изцепките като при фирмите с ваучери уж без пари но си плащаш всичко.Цени,часове и мнения ще са ми от полза.Благодаря много предварително!

:bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Re: Категория "А" къде в София ?

Мнение от Phil » 26 Мар 2015, 15:26

Колега, имаше едни, който са в Хладилника и много ги хвалят. Ако не те мързи можеш да си намериш координати в тая тема: http://www.motoforum.bg/index.php/topic,39370.0.html

Където и да ги изкараш няма да се научиш да караш, повярвай ми. Има 21 часа кормуване уж, но 90% от тях ще ги изкараш на полигона в правене на 8-ци :mhihi:

Аз лично изкарах курса точно с ваучер от нета за 300лв и си платих само тях + 60-те за изпита.

Обучението ми беше общо взето - ето това е мотор, качвай се...1-ва е надолу, останалите нагоре :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 26 Мар 2015, 18:12

Андрей или Мони на Хладилника.
Най-често тези инструктори препоръчват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 26 Мар 2015, 20:14

http://www.rosen85.com/

Аз ги карах тук и съм доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 26 Мар 2015, 20:30

Phil написа:Колега, имаше едни, който са в Хладилника и много ги хвалят. Ако не те мързи можеш да си намериш координати в тая тема: http://www.motoforum.bg/index.php/topic,39370.0.html

Където и да ги изкараш няма да се научиш да караш, повярвай ми. Има 21 часа кормуване уж, но 90% от тях ще ги изкараш на полигона в правене на 8-ци :mhihi:

Аз лично изкарах курса точно с ваучер от нета за 300лв и си платих само тях + 60-те за изпита.

Обучението ми беше общо взето - ето това е мотор, качвай се...1-ва е надолу, останалите нагоре :mhihi:

Да Хладилника е добър вариант да се научиш да стоиш върху мотора и да изкараш категория. Оттам нататък ако си сериозен към това да се научиш да караш правилно особено пистов - пишеш Keith Code в гугъл и четеш всичко дето е написал.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 26 Мар 2015, 22:38

Не е само четене за Keith Code колега. Два пъти годишно на Дракон има California Superbike School.
Ако някой иска да се научи кара - това е мястото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 26 Мар 2015, 23:45

А за първи мотор, нещо да кажете или ако не е мястото да отворя друга тема?
Примерно, Hornet 600....има ли смисъл да е 2007+г, или като за начало 98 е ок, или като цяло кой мотор е добре?
:roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 27 Мар 2015, 0:03

Зависи от бюджета ти колега. Ако няма да ти е проблем да ремонтираш по-новия Хорнет вземи него. Трябва да ти е ясно, че рано или късно ще паднеш и ще трябва да го правиш :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Мар 2015, 0:15

Те и другите тва ми казват :mhihi: ...
Като цяло, моторджийте кават, че horneta е точния мотор..., но са се хора с бая стаж и след 30 мин обяснения, вече е малък и се почват спорове между тях си...та мислъта ми беше, кой е най-подходящ за начинаещ?
(убеждават ме, че хорнет 600 98-2002 е най-добре)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 27 Мар 2015, 0:33

Мен ако питаш въобще няма да ти е малък...Все пак е 100 коня на 170 кила...Понавървява, повярвай ми :)
Аз се качих на 600 кубиков веднага след като взех А и още не ми е омръзнал...трети сезон ще ми е този живот и здраве

П.П. И според мен тоя Хорнет е добър за 1-вИ. Не че съм някакъв капацитет де :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Мар 2015, 0:39

Подкрепям за Хорнета - добър първи мотор е, освен това е и удобен. щото ако си едричък и се качих на цбр 600 с екипа изглеждаш като на детска играчка и комфорта е подобен.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 27 Мар 2015, 1:06

За Хладилника и аз знам добри неща, въпреки, че едно аверче 3 пъти го забравят, че е идвал миналата седмица и го посрещат отначало :)) Иначе всичко беше перфектно, без засечка на изпита.
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 27 Мар 2015, 9:44

Аз А категорията си я карах на село, че да ми е по-спокойно по пътя на изпита. Мислех да карам на Хладилника, защото живея наблизо, обаче това което ме отказа е, че там прилича на панаир по цял ден. Пълно е с народ, а доколкото знам са трима инструктори. И тъй като аз на мотор (условно) се бях качвал два пъти, исках все пак някой да ми седи на главата, а не както казва колегата "Ей това е мотор, качвай се и почвай". Друг е въпросът, че откакто изкарах книжката не съм се качвал на мотор, но това ще го мисля като се сдобия с такъв. Мога да ида на опреснителен :)

Относно какъв да бъде първия мотор, аз си бях харесал Хорнет или Бандит. Нещо от този род, да си бръмча из околията, а не да се състезавам. То и с моите умения какво ти състезание де, но това е друго. Курсът го изкарах на Сузуки СВ650 и ми допадна много, но има лоши отзиви за задната седалка, която едва ли ще се ползва, но все пак. Също така има вибрации от двигателя при по-висока скорост, защото бил V-образен. Това поне прочетох, да не мислите, че сам съм го установил от два часа каране :)
Все си мисля че един по-голям скутер ще ми е по-удобен, но някак не ме влече точно това.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 27 Мар 2015, 19:11

MatriX_Fucked написа:За Хладилника и аз знам добри неща, въпреки, че едно аверче 3 пъти го забравят, че е идвал миналата седмица и го посрещат отначало :)) Иначе всичко беше перфектно, без засечка на изпита.

подкрепям колегата.

Аз на хладилника в момента карам курс. Към края му съм, чакам малко да стане времето като за мотор, че да се изпитваме.
Не знам дали е най-доброто място, очукани мотори като навсякъде, малко е пренаселено. А и да не се надявате, че някой ще се залепи за вас като лапе, дето прохожда - обясняват ти се упражненията и отиваш да въртиш (някои по мотофорумите се правят "обидени", че им дали машината и както казват "да си чупят главата", никой не ги бил гледат справят ли се, или не и т.н.). Доста хора инструктори има там, така че е сложно да се каже кой е най-добър/лош... Цените са малко по-високи от други места.

Като общо аз съм доволен. :yes:
Изображение Изображение

Назад към Извън Темата