Погват хиляди длъжници за данък върху колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите

Мнение от laviatan » 27 Мар 2015, 12:48

Не е ли 3 години е давността ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 27 Мар 2015, 13:12

Давността е 3 години от извършване на нарушението, и 2 години от влизане в сила на наказателното постановление ;). Не го ли научихте този член от ЗАНН след толкова предъвкване във форума :mhihi: . 5 години е давността за данъците най-грубо казано.

Закон за административните нарушения и наказания:
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.

Бум-бум, ако са минали 3 години и два месеца /двата месеца са, защото това е срокът, в който трябва да я регистриташ в общината след покупката/ от датата, на която си купил колата, никаква глоба не трябва да плащаш, а и не е трябвало да ти налагат, ама предполагам не си им възразил за давност. Така се опитаха преди няколко години да ми лепнат 50лв. на мен, като реших да стана съвестен гражданин, ама казах на лелката в общината да погледне пак датите и да помисли за давност и ѝ светна бушона в главата ;).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 27 Мар 2015, 15:46

Здравейте, преди 1 месец си купих друга е46ца и срока за регистрация в общината е 2 месеца. До сега 3-4 коли все аз ходя в данъчното попълвам декларация и оставям копие от договора и големия талон и ми изчисляват данъка. Сега онзи ден ми дойде писмо от общината, че дължа данък за колата на основание на данъчна декларация от 21.03.15г. без да съм ходил и попълвал или оставял нищо, явно наистина са си променили нещо схемите. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 27 Мар 2015, 15:57

И аз взех моята кола преди 2 месеца и не съм ходил да я регистрирам в общината, но автоматично след смяна на талона в КАТ са ми я зачислили и в данъчното. Няма мърдане вече, системите им са свързани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2015, 16:53

Maverick_VS написа:(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.

Значи дадох си там документите и на тия естествено им блокира сървъра та не можеше да ми изчисли данъка. Аз си тръгнах и след 2 часа ми се обади, че е проработило и ми го е изчислила и да ида да си го взема. Отидох и ми връчи един хвърчащ лист на който пишеше сбора от дължимите данъци + 50лв глоба дописано отдолу с молив.

Нито са ми връчвали акт, нито нещо съм подписвал нито разбрах защо трябваше да бия 20км отбратно за да ми връчи тоя лист. Съвсем специално се замъкнах там точно в 8:30 с подготвени всички документи за да не вися 3 часа (поради което не си бях записал колата в срок преди това, щото чаках точно 3 часа на първия опит да я регистрирам и се отказах). Междувременно вече беше близо 12 часа и пред касата имаше огромна опашка. Тъй че се прибрах, проверих си задълженията по ЕГН към общината в банката и ми излезе въпросната сума от разпечатката минус 50-те лв дописани с молив. :dunno:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Мар 2015, 18:22

Глобата я създават "локално", но не я вписват в системата... поне не веднага, на момента... затова и не излиза при интернет проверка..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 27 Мар 2015, 21:32

Имам втора кола,на която не съм плащал данъците от 4 години! Днес реших да проверя с ЕГН онлайн към общината и се оказва,че нямам нищо да плащам за тази кола :paranoid: . Намерих и документите,които съм получил като съм я регистрирал в общината,защото си помислих,че може умишлено да съм забравил :mhihi: Регистрирана е,а няма инфо че дължа нещо,хич даже и няма да им се показвам в данъчното :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 28 Мар 2015, 0:02

Stoqnov_1979 написа:Имам втора кола,на която не съм плащал данъците от 4 години! Днес реших да проверя с ЕГН онлайн към общината и се оказва,че нямам нищо да плащам за тази кола :paranoid: . Намерих и документите,които съм получил като съм я регистрирал в общината,защото си помислих,че може умишлено да съм забравил :mhihi: Регистрирана е,а няма инфо че дължа нещо,хич даже и няма да им се показвам в данъчното :D

А на преглед как ще минаваш? Или ще разчиташ на "шано" система (ама до кога :dunno: )?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 28 Мар 2015, 0:15

Kris написа:
Stoqnov_1979 написа:Имам втора кола,на която не съм плащал данъците от 4 години! Днес реших да проверя с ЕГН онлайн към общината и се оказва,че нямам нищо да плащам за тази кола :paranoid: . Намерих и документите,които съм получил като съм я регистрирал в общината,защото си помислих,че може умишлено да съм забравил :mhihi: Регистрирана е,а няма инфо че дължа нещо,хич даже и няма да им се показвам в данъчното :D

А на преглед как ще минаваш? Или ще разчиташ на "шано" система (ама до кога :dunno: )?

Като му дойде времето за прегледа ще го мисля тогава. Но брат ми за 2 седмици мина и с двете коли преглед без никакви данъци да се плащат,само му казали да почерпи когато има време! Не става въпрос за София!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 28 Мар 2015, 0:19

Stoqnov_1979 написа:
Kris написа:

Като му дойде времето за прегледа ще го мисля тогава. Но брат ми за 2 седмици мина и с двете коли преглед без никакви данъци да се плащат,само му казали да почерпи когато има време! Не става въпрос за София!

Да де, но скоро ще секне и това. Пък аз си мисля че няма да е лошо да помислиш от сега, за да си подготвен "като му дойде времето". Все пак имаш само няколко месеца, а те бързо ще минат. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 28 Мар 2015, 0:27

Не знам защо се е получило така,не е моя грешката! За едната си кола си плащам,а за другата изобщо не се бях и сещал,а те са я пропуснали нещо!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 28 Мар 2015, 9:14

Stoqnov_1979 написа:Като му дойде времето за прегледа ще го мисля тогава.

Прегледът на колата, която не ми беше регистрирана изтича септември 2015г. Ако бях направил като теб, щях зверски да гризна дървото.

Предишна

Назад към Извън Темата