Прегряване на спирачки ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 09 Е64

Прегряване на спирачки ?

Мнение от Yordanovv » 30 Мар 2015, 20:24

Колеги ако се прегреят спирачките на автомобил запазват ли се качествата им или се изисква смяната им ? И ако е за смяна кое се подменя , само накладките ли или и дискове ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Прегряване на спирачки ?

Мнение от adovet » 30 Мар 2015, 20:30

Yordanovv написа:Колеги ако се прегреят спирачките на автомобил запазват ли се качествата им или се изисква смяната им ? И ако е за смяна кое се подменя , само накладките ли или и дискове ?

По принцип феродото става по твърдо. Иначе дисковете ако се изкривят тогава ги сменяй

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Мар 2015, 20:32

Зависи какъв зор са видели! Ако след зора не спира, дори след 1-2 дни, може да се мине само с накладки. Ако започне и да тресе на спиране волана, се сменят и дисковете. Ако прегряването е било еднократно и не са се огънали дисковете, може да се оправят накладките, като се изтърка горния слой след няколко дни и да се разминеш без проблеми.
Аз много опити направих едни хубави нови дискове на сини петна, отделно се изкривиха, с керамични накладки бях.
Последна промяна alekangg на 30 Мар 2015, 20:33, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 09 Е64

Мнение от Yordanovv » 30 Мар 2015, 20:33

Дисковете не мисля че са криви за сега няма вибраций във волана ама педала на спирачката стана една идея по твърд.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Мар 2015, 20:34

Yordanovv написа:Дисковете не мисля че са криви за сега няма вибраций във волана ама педала на спирачката стана една идея по твърд.

Карай няколко дни така, ако не се оправи, със смяна на накладки ще се оправиш. Може да смениш и спирачната течност или поне частично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Мар 2015, 20:34

Със стъргане на дали ще се оправят. Направо смени накладките и си карай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 30 Мар 2015, 21:25

Ако опечеш накладките ще разбереш :mhihi: ще си като трамвай и няма да спираш :driving: Инак колегите са прави. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 31 Мар 2015, 9:52

Haddess написа:Ако опечеш накладките ще разбереш :mhihi: ще си като трамвай и няма да спираш :driving: Инак колегите са прави. :bchug:

То педала за това му се струва твърд. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 31 Мар 2015, 10:26

Понеже 2-3 пъти съм прегрявал спирачки нека споделя вижданията си:

Има две първоначални възможности - или дисковете и накладките прегряват, или спирачната течност. Като второто е доста по-трудния вариант, освен ако не сте със спортни, вентилирани, разпробити, напукани или керамични дискове.

След като настъпи фейдинга и продължиш да караш като идЕот диска става тъмносин или лилав - зависи от зора, а накладката се покрива с изпечен повърхностен слой.
Има и още по хардкур версия: криви дискове.

Минал съм през всички етапи за жалост, щот си мисля че карам бърза кола и прекалявам.

Все пак е важно спирачната течност да се сменя на 2-3 години ако не е ДОТ5.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Назад към Извън Темата