Съвети за жилищен кредит?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Съвети за жилищен кредит?

Мнение от deyan-enchev » 02 Апр 2015, 11:41

Изобщо не смятам да подавам сигнали, който си го е вкарал с кредит да се занимава. Спрял съм да се правя на Дон Кихот.
Банката е Allianz, и тая лихва я начисляват само през ПЪРВАТА година от кредита, след това я няма. По закон също е така.

Все пак аз преди години като си теглих кредита от УниКредит нямах такава лихва.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 02 Апр 2015, 12:05

deyan-enchev написа:Ама е факт, че я има все още.

deyan-enchev написа:Банката е Allianz, и тая лихва я начисляват само през ПЪРВАТА година от кредита, след това я няма. По закон също е така.

Има или няма?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 02 Апр 2015, 13:02

Относно лихвата по предсрочното погасяване, имам кредит към Уникредит и имах такава лихва само за първата година, ако реша след това да погасявам предсрочно няма никаква лихва. До колкото съм запознат при повечето банки е така първата година те товарът със всичко каквото може и от следващата ти отпадат доста неща
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 02 Апр 2015, 13:28

pampo кое дали го има или няма? Прочетох си поста 2-3 пъти и го разбирам.

По закон през първата година на кредита банката може да ти наложи тая лихва за предсрочно погасяване.
След изтичането на първата година отпада и е противозаконно да ти я слагат.

в УниКредит има вариант още от първата да не ти я начислят даже, както и във всяка друга банка. Тук зависи какви условия ще поставиш ТИ на банката. Това все пак е договор, договаря се.
При мен отпаднаха 3 от основните им изисквания за отпускането на кредит: Солидарен длъжник, тая проста лихва и издаването на кредитна карта.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 02 Апр 2015, 15:22

Обаче има и една друга годишна такса - управление на кредита. Чаках и тя да отпадне , ама ядец.
Та тази такса + застраховката = на почти 13 -та вноска.... Абе дърво си е .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 02 Апр 2015, 15:38

deyan, от първият ти пост останах с впечатление, че твърдиш, че я има постоянно, а тя реално е факт само първата година, както и да е, ясно е, че първата година има такса по закриване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 02 Апр 2015, 15:53

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Апр 2015, 1:36

Doberman_vas написа:
CTORH написа:
The_Ancient написа:
acho.rs написа: :yes:
Много често първоначално избрания период има много по-голяма роля в оскъпяването от самата лихва, дори при предсрочно погасяване ... нещо което рядко се приема за фактор .

Ачка,

Аз не съм специалист по кредитиране, но съм учил чат пат за тия неща в университета. Ще ми обясниш ли защо срокът на кредита е по-важен от лихвата при предсрочно погасяване? Не се заяждам.

Защо продължавате с тая лихва за предсрочно погасяване, като приеха закон, с който тази лихва вече отпадна? Вече никъде не би трябвало да има лихва за предсрочно погасяване. :!:

някъде в закона пишеше до 200 000 лв.
то туй джобна пара за половината форум, ама все пак :mhihi: :mhihi:
а ачката като го гледаш къф специалист е, беги брже :mhihi: :mhihi:

Не бе - не аз станах известен с единственото дино в галактиката дето мери мощност на моторя ... и после 100 коня по-слаби коли ма шляпат .
Ще ми обясниш ли защо срокът на кредита е по-важен от лихвата при предсрочно погасяване? Не се заяждам.

Просто колега - като зададеш дълъг период парите които внасяш в началото отиват почти само за лихви . Съответно ако приемем че ги спестяваш настрана - по кредита ти тече лихва 6% а по спестяването - или 0 или 1-2% . И това е в оптималния случай. Рядко ИК се погасява за по-малко от 10 години . После като се тегли чертата се стига до грешния извот - ибааа си , а сам плащал само лихвата и вече съм се увътрил.
POYO написа:Относно лихвата по предсрочното погасяване, имам кредит към Уникредит и имах такава лихва само за първата година, ако реша след това да погасявам предсрочно няма никаква лихва. До колкото съм запознат при повечето банки е така първата година те товарът със всичко каквото може и от следващата ти отпадат доста неща

Банката начислява лихва ВИНАГИ за текущия период . Това за което говорите е ТАКСА . Някои банки си запазват правото да начисляват такса , защото са фиксирали лихва за периода и съответно когато отпадне лихва за бъдещия период (отпадне оскъпяването) банките искат частично обезщетение за промяна клаузите на договора - иначе казано такса предсрочно погасяване . Дори да има такава такса , предср. погасяване винаги е по-изгодно ...
Обаче има и една друга годишна такса - управление на кредита. Чаках и тя да отпадне , ама ядец.

Отпадна за нови кредити - за стария не са длъжни да я махат . Пускай ЛС да те ориентираме и тебе :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Апр 2015, 1:41

Тук зависи какви условия ще поставиш ТИ на банката. Това все пак е договор, договаря се.
При мен отпаднаха 3 от основните им изисквания за отпускането на кредит: Солидарен длъжник, тая проста лихва и издаването на кредитна карта.

Ти сериозно ли мислиш че ТИ договаряш нещо :?: Нещата които изброи се пробват да ти се продадат - според това колко се пазариш , ти се предлага съответната оферата която фигурира така или иначе . Индивидуални оферти има само в преговорния процес и рекламите - всичко е зададено и зависи от тоя дето ти продава как ще ти го презентира

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Апр 2015, 2:29

А някакви кредитни рейтинги мисли ли се да има изобщо някога или за сега не си дават зор и трябва някой да ги напъне ? ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Апр 2015, 10:01

steeN написа:А някакви кредитни рейтинги мисли ли се да има изобщо някога или за сега не си дават зор и трябва някой да ги напъне ? ;)

Гледа се само чиста кредитна история . В някой банки има малко значение когато си на кантар, но ако вкарваш в банката повече от 2000лв заплата или доходата ти е 2 до 3 пъти по-голям от вноската, рейтинга няма значение :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 04 Апр 2015, 14:00

acho.rs написа:
Тук зависи какви условия ще поставиш ТИ на банката. Това все пак е договор, договаря се.

Ти сериозно ли мислиш че ТИ договаряш нещо :?: Нещата които изброи се пробват да ти се продадат - според това колко се пазариш , ти се предлага съответната оферата която фигурира така или иначе . Индивидуални оферти има само в преговорния процес и рекламите - всичко е зададено и зависи от тоя дето ти продава как ще ти го презентира

Бе не знам какво ТИ си чул, ама повечето неща ти ги набиват по подразбиране и това че някой Пенчо не успява да се договори с банкера си е негов проблем.
Повечето хора които теглят кредит се съгласяват със всичко което им се предложи, само и само да им отпуснат кредита. Това, че АЗ не съм приел дадени условия ме кара да се чувствам добре :ok:

Изяж си сникерса

Предишна

Назад към Извън Темата