Преглед на газова уредба
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Преглед на газова уредба
Колеги миналата година ноември сложих ГИ на колата има си паспорт всички сертификати и т.н. всичко е чисто ново. Днес отивам да минавам ГТП и тези в пункта ми казаха че за да мина преглед и на газовата трябвало в големия талон да е записано Газ/Бензин и съответно ми отказаха да го направят. Били приели някакъв закон за уредби сложени след 10.2014 че трябвало задължително да се впише в талона. Само преди 1-2 месеца имах работа в КАТ Пловдив и специално питах на гишето дали трябва да сменям талона на колата отговора беше че нямало смисъл и те нищо незнаели
. В крайна сметка минах преглед като колата я писаха само бензин. Сега въпроса е може ли да я карам така до догодина за следващия ГТП като през това време ще сменя талоните или всичко на ново смяна на талони нов преглед и така. Какви са глобите за уредба без преглед и изобщо някой глобявали ли са го за такова нещо?

Re: Преглед на газова уредба
Това са пълни глупости , а тези от пункта за ГТП можеш спокойно да им кажеш да го ду..т . Нищо не разбират умниците , къде им го изискват и кой като КАТ не знаят и това е от години само пишат поправят после , пак умуват и т.н. Нали трябваше "уж" технотест или нещо подобно да се минава след монтажа на газовата за да видят покрива ли изискванията или не и да ти взимат пак пари , ама се отказаха защото е тъпня , да си обучат тези които проверяват после системата демек в пункт за ГТП . В пункта са длъжни да ти проверят и газовата уредба за изправност и нужните документи са протокол за монтаж от сервиза извършил същия , паспорт за самата газова система и на самата бутилка ( често е в едно , което ми се струва също неопределено и неправилно , производителя на бутилката е този който издава документ за нея ) . Как да е , търси си пункт където да ти проверяват и ГИ и да ти го впишат в протокола че е проверен , талона не е задължително да го пише , само по желание или му дойде време за смяна ( при препродажба или други обстоятелства ) . И само ги питай тез умници полицая като какъв ще се изкаже че колата ти има ГИ или няма , той какъв е някъв спец ли техническо лице упълномощено от закона да даде заключение на пътя, че има монтирана такава уредба , а не че е част от системите в колата излязла от завода майка. Що не ти цитираха закона да ти го покажат къде го пише.
Така или иначе прегледа го минах ,но без да правят преглед на газта все едно няма газ. Вече питах в друг пункт и ми казаха че няма проблем да ми направят нов преглед заедно с такъв на газовата. Въпроса ми е да карам ли така до следващия ГТП някой ще ми прави ли проблем(най-вече за катаджии ме интересува) или да давам 50лв за нов преглед.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На мен никога не сами правили проблем. Миналата година в София писаха, че колата е с газ, сега в Плевен не писаха.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Най-добре е да се мине през КАТ, не е необходимо колата да е там, отива се документите на АГУ-то, плаща се 13 лева, доколко си спомням, правих процедурата март месец. След 30 минути сте с нов голям талон, на който е отбелязано алтернативното гориво. Трябва да се внимава, защото лелките на гишето бъркат CNG с LPG. За сега може и да няма проблем с прегледа, но утре не се знае как ще се обърне палачинката.
5 мнения
• Страница 1 от 1