Предпазване от змии в къща
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Предпазване от змии в къща
Явно си запознат, нали имат силна отрова тези пепелянки? Най-много ни е било страх от тях на село и съответно се изтребваха кой с каквото може. Смока и той не изглежда много безобиден, но винаги местните са казвали - няма страшно, това е смок
Усойница не съм виждал, дано и не видя

Усойница не съм виждал, дано и не видя

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Запознат не съм, ама ми се налагало да обикалям разни кърища по света, и за да не тежим на съвестта и джоба на разни хора се е налагало да ни информират. Общо взето като се разхождаш с цайси против плюещи кобри и като знаеш как черна мамба респектира 5 човека в пикап се претръпва на пепелянки, усойници и смоци 
Много важно при ухапване е да ги познаваш, за да можеш да кажеш каква змия те е ухапала !!!
Нашите змии предимно се спасяват, хапят ако нямат накъде да бягат или сутрин когато са слабо подвижни и ги настъпиш. Доколкото знам - отровата на усойниците е по-токсична, но пък количеството отрова от ухапване е не достатъчно да убие човек. Пепелянките "инжектират" повече отрова, но пък тя не е толкова опасна. Най-лесно се различават по това, че усойницата няма рогче на носа като пепелянката.

Много важно при ухапване е да ги познаваш, за да можеш да кажеш каква змия те е ухапала !!!
Нашите змии предимно се спасяват, хапят ако нямат накъде да бягат или сутрин когато са слабо подвижни и ги настъпиш. Доколкото знам - отровата на усойниците е по-токсична, но пък количеството отрова от ухапване е не достатъчно да убие човек. Пепелянките "инжектират" повече отрова, но пък тя не е толкова опасна. Най-лесно се различават по това, че усойницата няма рогче на носа като пепелянката.
Последна промяна hell's angel на 04 Май 2015, 12:32, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Най-познати като имена у н ас са пепелянка и усойница. Втората е по-отровна, но за здрав млад човек не са смъртоносни. Зависи от времето навън, възсрастта и пола на змията обикновено. Най-отровна е каменарката, но не е срещана от поне 50 години у нас. Вероятно е изчезнала.
Смока хапе, но рядко може да си използва отровата върху човек тъй като отровните зъби са му доста на дълбоко в устата. Усойницата бяга от хора, но пепелянката не. Тя седи на място разчитайки на окраската си да я скрие. Смока обикновено също бяга, но някои по-големи екземпляри могат и да са агресивни към хора.
Смока хапе, но рядко може да си използва отровата върху човек тъй като отровните зъби са му доста на дълбоко в устата. Усойницата бяга от хора, но пепелянката не. Тя седи на място разчитайки на окраската си да я скрие. Смока обикновено също бяга, но някои по-големи екземпляри могат и да са агресивни към хора.
- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Котка.....
Аз имам в двора и постоянно лятно време мъкнат разни змии гущери, даже мин. год. хвана една къртица
Аз имам в двора и постоянно лятно време мъкнат разни змии гущери, даже мин. год. хвана една къртица

- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Мислих за варианта с котките, но има няколко бездомни, които си щъкат по дворовете на къщите. Тревата като се коси постоянно и се вдига шум предполагам, че няма да има проблеми.

Пепелянката няма как да я объркаш с това рогче отгоре, а и украската и е специфична. Като каза "плюещи кобри" вече разбирам защо говориш с пренебрежение за нашите змии 

36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3