Топломер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Топломер

Мнение от jordanov » 08 Юни 2015, 19:48

Колеги, трябва да ми монтират топломер в апартамента. Купих го без поставен такъв. От една фирма ми изпратиха оферта, но цената ми се струва висока. Някой скоро да е минавал по този път и да е събрал някакво инфо? Четох, че има и "фирми измамници" , които поставят топломери, които отчитат повече от реалното потребление.
Ще съм благодарен на всякаква информация, защото темата ми е непозната колкото и женските кремове за лице. Може да ми препоръчате и фирма на лично, за да не става рекламна темата.
Ето я и офертата:
Screenshot_2015-06-08-19-31-58.png

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Re: Топломер

Мнение от plamen_nedkov » 09 Юни 2015, 9:04

Свържи се е с топлинният счетоводител на сградата. За Сф. Техем/Бруната и др. и те могат да изпратят тяхни хора. Аз смених два топломера пред 2 години (това ми бе вторият отоплителен сезон с тях) и си спомням цена от порядъка на 90лв за бр. с дистанционно отчитане. Цената в предоставената ти оферна ми се струва доста висока.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 09 Юни 2015, 10:32

Тази оферта е точно от Бруната. Не е за топломер, който отчита всеки радиатор, а отчитат цялата топлинна система на "входа" на апартамента.
Благодаря все пак за инфото. Явно когато е един топломера е повече паро.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 09 Юни 2015, 16:42

Щом това ще се минтира на входа на апартамента е нормално да е по-висока цената. Те двете неща нямат нищо общо почти. Ти като си ново стройтелство - при теб ще се отчита в реално време температурата на входящата вода + обемът на водата и от тези данни ще се изчислява изразходваната енергия за отопление на имота. Аз си помислих, че питаш за индивидуални топломери на всеки радиатор.
Реална е цената да знаеш!
поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 15 Юни 2015, 13:08

Благодаря колега. Всичко излезе към 620 лева с дистанционно отчитане на парно, топла и студена вода.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 16 Юни 2015, 9:00

Това е цената. Навремето дори бях купувал един индустриален, с по-голям дебит и цената беше 1500лв без радио модула. Голям "рисърч" падна, как да си направиме собствен топломер, посредством водомер, термометър и някакво програмче, ама не се получи
Не Мы такие, Жизнь такая

Назад към Извън Темата