Проблем с данъци от САЩ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с данъци от САЩ

Мнение от feel » 08 Апр 2009, 16:44

Колеги мой приятел има проблеми с връщането на данъците си от САЩ.Става въпрос за виза j-1 на студенстска бригада е бил.
Странното е,че първоначално преди 2 седмици от фирмата,която му ги обработва му казали че получава пълния размер данъци до 10раб дни,а днес казват,че на половина ще получи до 7 работни дни.Искам да знам дали някой знае сайта на американската администрация където може да се провери реално какво става с тези данъци.Благодаря ви.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Апр 2009, 16:56

Фирмите занимаващи се с "връщането на данъци" на хора като твоя авер, не бива да те учудват с глупостите си. От край време се знае че крадът и присвояват парите на студентите работили в чужбина. Голям е % на измамените лица. Имаше няква варненска фирма с ирландски шефове мисля с лоша слава също.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 08 Апр 2009, 17:01

deyan-enchev написа:Фирмите занимаващи се с "връщането на данъци" на хора като твоя авер, не бива да те учудват с глупостите си. От край време се знае че крадът и присвояват парите на студентите работили в чужбина. Голям е % на измамените лица. Имаше няква варненска фирма с ирландски шефове мисля с лоша слава също.

Сигурно е така колега,ама странното е че уж тази фирма е една от големите на нашия пазар,и най-малкото ако няма злоупотреба от тяхна страна,то са много несериозни.Именно за това искам да намеря сайт в който по SSN се проверява как стоят нещата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 08 Апр 2009, 19:55

Колеги никой ли не може да помогне??????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 08 Апр 2009, 20:19

ми колега приятеля ти е имал няколко варианта, първият е бил да изчака около 2 месеца и да си вземе всичките пари от данъците. При вторият вариант, който той е избрал, фирмата плаща от собствената си каса на приятеля ти в срок от 10 дни определена сума (доста по-малка от заработените данъци), а фирмата получава пълната сума от данъците на приятеля ти след около 2 месеца ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 09 Апр 2009, 16:29

По принцип като си връщаш данъци от която и да е държава, в случая от САЩ имат право да ти върнат не по-малко от 60% от данъците. В българските фирми ти измислят някви разходи от такъв характер, че има вариант да ти върнат до 90%. Съответно от САЩ ти изпращат чек на твое име и фирмата която ти връща данъците не може да го осребри без твое съгласие. Често фирмите предлагат да ти преведат 90% от върната сума веднага (за да осребриш чек в България има срок от 1 месец мился) и ти подписваш декларация че се отказваш от сумата от чека в тяхна полза.

В конкретния случай според мен не са им признали тези измислените разходи. Връщането на данъци от САЩ е: от State tax до 50% и от Goverment tax 90-100%.

ПП: Надявам се да съм бил изчерпателен и полезен по въпроса. За уточнение информацията ми е от преди 2 години.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 12 Апр 2009, 14:06

Avramov написа:По принцип като си връщаш данъци от която и да е държава, в случая от САЩ имат право да ти върнат не по-малко от 60% от данъците. В българските фирми ти измислят някви разходи от такъв характер, че има вариант да ти върнат до 90%. Съответно от САЩ ти изпращат чек на твое име и фирмата която ти връща данъците не може да го осребри без твое съгласие. Често фирмите предлагат да ти преведат 90% от върната сума веднага (за да осребриш чек в България има срок от 1 месец мился) и ти подписваш декларация че се отказваш от сумата от чека в тяхна полза.

В конкретния случай според мен не са им признали тези измислените разходи. Връщането на данъци от САЩ е: от State tax до 50% и от Goverment tax 90-100%.

ПП: Надявам се да съм бил изчерпателен и полезен по въпроса. За уточнение информацията ми е от преди 2 години.

Мерси за отоговора колега,определено беше полезен.
В крайна сметка не знам какво ще се получи,но искам само да отбележа едно за хората,които са решили да пътуват на подобни бригади: да подбират внимателно фирмите с които решават да заминат.Ще отбележа,че в случая говоря за Ориндж.

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 12 Апр 2009, 15:42

Относно данъците от САЩ,някой да знае да ли могат да се изтеглят от интернт W2 form.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 14 Апр 2009, 18:47

Колеги тъй като нещата стват все по-aбсурдни искам да отбележа внимавайте с фирмата Ориндж.БГ
Крайно несериозни,безотговорни и некоректни.

Потребител
Аватар

Re: Проблем с данъци от САЩ

Мнение от smiling » 29 Юли 2015, 8:52

Здравейте,

Не знам как стоят нещата с българските фирми, но аз бях на бригада преди 2 лета и се обърнах към една агенция, с която не съм имала проблеми. Върнах си сумата и въпреки, че нямам намерение да заминавам да работя извън България, пак бих кандидатствала за връщане,ако замина някога. Ако за някой е полезно: [url]http:///bg/usa/[/url]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблем с данъци от САЩ

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2015, 12:34

Скрита реклама на Нескафе ;)
Изображение

Назад към Извън Темата