Въпрос за софтуер за управление на автопарк ??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Въпрос за софтуер за управление на автопарк ??

Мнение от The Edge » 20 Фев 2015, 19:35

Привет колеги,
От скоро ми се налага, на работа, да отговарям за около 20тина автомобила - отчет; норми разход за гориво, пътни листове , сервизна история , застраховки и т.н.
Ще съм много признателен, който има опит , да сподели и препоръча някакъв достъпен софтуер, който може да ми свърши работа :bchug:
Обещавам да почерпя :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M3 & 320i

Re: Въпрос за софтуер за управление на автопарк ??

Мнение от kpa » 20 Фев 2015, 20:26

Колега, и ние търсихме нещо подобно, но се оказа, че качественият софтуер е или много скъп, или къстъм, т.е. още по-скъп.
Та до момента, в който не се разрастнем още повече и инвестицията не се оправдае, сме решили, че всичко че се всичко ще се следи в екселски таблички. Веднъж като си ги направиш както трябва, единственото, което отнема повече време са пътните листове с разходите, и то най-вече заради разходните бележки.
За справка - следим 34 камиона, 20 контейнера, 5 служебни автомобила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Фев 2015, 8:06

Мисля, спомням си че имаше подобно нещо за смарт устройства с "Андроид".
Нямам представа до колко ще е удобно с таблет.
Иначе има, не като да няма
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... 8&oe=utf-8

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 21 Фев 2015, 11:58

И аз ги гледах, някой от българските предложения, които Гугъл дава по-горе, но наистина повечето са с абонамент и идват на нагорно. Просто тук все още не сме свикнали да си плащаме за софтуер все още :dunno:
А на мен не ми трябва GPS проследяване , а просто програма регистратор , която да обединявая рязличните разходи и да пести техническото време по търсене и правене на отделните таблици и т.н .
Благодаря колеги за бъзия отговор горе :bchug: Ако някой се сеща още нещо, или е попадал на подобна програмка - да дава акъл че ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 21 Фев 2015, 23:59

Можеш да пробваш с лека модификация на предложението на Е.Димитров.
https://www.google.bg/search?client=ope ... 8wfNpoKQBw
Още първия резултат (odoo) дава възможност за безплатна проба с до двама потребители.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 23 Фев 2015, 17:02

или можеш да отидеш до някой от университетите и да намериш някой студент, който се занимава с програмиране и да измислите нещо.

за него ще е плюс опита + ако му предложиш нещо.
за теб, че ще направи това, което искаш.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cankoooo » 10 Авг 2015, 14:37

Здравейте колеги,

Попаднах на темата и не се сдържах да не се включа, понеже от доста време работя с такива системи. Разглеждал съм в детайли и съм работил с доста от фабрични като: Dynafleet(Volvo ) Fleetboard (Mercedes) и Scania, Така и външни като Frotcom, webeye и Cast.

По принцип трудно ще намерите такава система която да не изисква месечна такса, тъй като в превозните средства обикновено се монтират устройства със СИМ карта, която изпраща постоянно данни през интернет, също така тези данни се съхраняват и поддържат на web сървъри, които трябва да са достъпни 24/7, така че общо взето е практика при всички фирми и платформи.
Това което мога да ви предложа като съотношение цена/качество е Ecofleet. Системата е доста силна по мои впечатления.

Можете да разгледате демото на системата и да разцъкате някои от модулите http://ecofleet.com/bg/demo.

Не знам колко се поддържа това демо защото 3 пъти влизам и 3 те пъти нещо е различно, данните са примерни и самата система се променя доста, когато влезе в реална употреба. Все пак ще придобиете обща представа. Като цяло е по-лесна за ползване в сравнение с други споменати и същевременно има много големи възможности за разширения.
За да не пиша много излишни неща само ще спомена няколко основни точки които са добре направени и биха били полезни за широк кръг потребители:

-Системата съобщава и напомня за събития които следите за всяко превозно средство по отделно(смяна на масла, консумативи и други свързани с пробег или време – застраховки, гуми, профилактики и т.н.) Цялата информация е на едно място и е много удобно, аз съм го направил да изпраща SMS предварително.
-Отчетите са изключително подробни и това което е много силно е че може сами да създадете собствен отчет като включвате параметрите които ви интересуват. Това което на мен лично ми е много полезно е че системата разграничава градско от извън градско шофиране, където може да бъдат поставени различни норми и да се следят дали се спазват. Също така следя колко процента от шофирането става в час пик и интензивен трафик, колко време е запален автомобила без да се движи, поведение на шофьора по време на шофиране и доста други индикатори.

Примерено отчет за гориво тук: http://goo.gl/Yc7fiC
Списък с примерни параметри, които може да се добавят за малко по-напреднали тук: http://goo.gl/oGZDTZ

-може да се чертаят зони и по тях да се следят много показатели: изминати километри в определена зона, часове прекарани в нея, да съобщава за навлизане и напускане на зоната и шофиране в извън работно време.
-Също така на картата може да поставите всички обекти които са необходими, клиенти бензиностанции или каквото ви трябва.
Освен това : включването към бордови компютър, контрол на гориво, електронен пътен лист, проследяване на пратки, разпределение на задачи на шофьори и доста други.
- Има и мобилно приложение което изглежда доста сериозно.

Платформата има още доста възможности но това са основните неща които ползваме към момента. Ако търсите такава система разгледайте сайта http://ecofleet.com/bg
Фирмата има малък екип в България но за сметка на това доста гъвкав. Има различни възможности за плащания на лизинг, изплащане на оборудването, плащане на такси на годишна база със сериозни отстъпки и т.н.
Дано да съм бил полезен ако имате въпроси стреляйте мога да дам впечатления и за другите системи ако ви интересува.

Назад към Извън Темата