Внос на кола от Белгия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Внос на кола от Белгия

Мнение от punish_the_benz » 14 Авг 2015, 12:50

Здравейте колеги. Предстои ми покупка и внос на кола на собствен ход от Белгия. Минавал съм я процедурата но в Германия, а чух че тук нещата стоят по по различен начин. Ако има някой колега запознат с процедурата ще съм благодарен да сподели малко по подробно инфо. Благодаря
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Внос на кола от Белгия

Мнение от Фидел Кастро » 14 Авг 2015, 13:13

Колега, за съжаление съм купувал 3 коли от Белгия, но преди 15-16 години. :confused:
Предполагам си се нацелил в някоя дизеларка защото само там се намират читави и естествено на по-висока цена от италианките. Ако колата е от висок клас задължително е поддържана перфектно, но избягвай от френскоговорящата област Валония. Големи мърлячи са.
Тогава имаше 2 начина:
Първият: Посредническа фирма те караше в едно министерство и там ставаше всичко. Много неприятна процедура. :roll:
Вторият: Колата се закарваше в Холандия и специално аз в Тилбург при мистър Спиринг и той уреждаше за денонощие законни холандски транзитни номера даже за кола с изтекъл технически преглед. Имаше риск на път за Холандия да те спрат белгийски полицаи, но беше малък.
Най-интересното беше, че транзитните белгийски номера бяха на червен фон с бели букви и на няколко пъти ни питаха дали не сме дипломати. :mhihi:
Опитай и в други форуми за мнения. Червените номера ги виждах за последно преди 5-6 години тук в България.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Мнение от punish_the_benz » 14 Авг 2015, 16:07

Благодаря ти колега, някой друг минавал по скоро процедурата?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MuTkO » 15 Авг 2015, 1:04

Преди около 2 години взех кола на ход от Белгия с валиден технически преглед, написахме един договор на лист, и с този договор и документите на колата отидох до едно митническо бюро. Там ми предложиха холандски транзитни номера който ги доставят за 24 часа. Сега незнам как е защото само на платформа изпращам коли.

Назад към Извън Темата