Наказателно постановление на КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Наказателно постановление на КАТ

Мнение от ayaks90 » 20 Авг 2015, 17:22

Така преди няколко месеца ми писаха АКТ с който не съм съгласен и обжалвах в 3 дневен срок.Естествено че не го удобриха и пак обжалвах,но пред съда.Имаше дело което се отложи и все още си карам с наказателното постановление,което си е с удалжен срок и е напълно валидно пред органите на реда,следователно и никаде не се заяждат.Въпроса е следния:трябва да отскоча до Турция,проблем ли е това че карам с наказателно постановление написано само на Български език и можели да бъда глобен от Турски полицай въпреки че съм с напълно редовни документи?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Re: Наказателно постановление на КАТ

Мнение от iliew » 20 Авг 2015, 18:25

ayaks90 написа:Така преди няколко месеца ми писаха АКТ с който не съм съгласен и обжалвах в 3 дневен срок.Естествено че не го удобриха и пак обжалвах,но пред съда.Имаше дело което се отложи и все още си карам с наказателното постановление,което си е с удалжен срок и е напълно валидно пред органите на реда,следователно и никаде не се заяждат.Въпроса е следния:трябва да отскоча до Турция,проблем ли е това че карам с наказателно постановление написано само на Български език и можели да бъда глобен от Турски полицай въпреки че съм с напълно редовни документи?

Не....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 20 Авг 2015, 18:40

Благодаря! :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 21 Авг 2015, 9:21

Доколкото разбирам от това, което си написал, колега, към настоящия момент постановлението не е влязло в сила, което означава, че трябва да управляваш МПС с акта за установяване на нарушението, а не с наказателното постановление.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 21 Авг 2015, 10:02

Николай Диянов написа:Доколкото разбирам от това, което си написал, колега, към настоящия момент постановлението не е влязло в сила, което означава, че трябва да управляваш МПС с акта за установяване на нарушението, а не с наказателното постановление.

Точно с наказателното си управлява само трябва да си го заверява на всеки един месец в КАТ.
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Авг 2015, 10:51

Ако книжката ти е в теб можеш да караш навсякъде извън България без никакъв проблем.
Тая простотия, "контролен талон" и заместващите го боклуци, я има само в България :kuku:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Авг 2015, 11:36

А има ли някакъв административен срок в който трябва да бъде издадено НП ?
Щото аз си карам вече 3ти месец с един акт и само ми го удължават ... :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 21 Авг 2015, 12:27

super_mario написа:
Николай Диянов написа:Доколкото разбирам от това, което си написал, колега, към настоящия момент постановлението не е влязло в сила, което означава, че трябва да управляваш МПС с акта за установяване на нарушението, а не с наказателното постановление.

Точно с наказателното си управлява само трябва да си го заверява на всеки един месец в КАТ.

Ами не знам какво правят в КАТ, ама в закона друго пише. Колега ogata, такъв срок съществува и е шестмесечен от съставянето на акта за установяване на нарушението.
Изображение

Назад към Извън Темата