Форд Фокус управление от волана
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Форд Фокус управление от волана
Здравейте,
Някой има ли представа какво се управлява с копчетата от волана - Форд Фокус е колата. Ето го и волана:

Някой има ли представа какво се управлява с копчетата от волана - Форд Фокус е колата. Ето го и волана:

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Re: Форд Фокус управление от волана
nqmam_bmw написа:Здравейте,
От ляво ON с километражчето ти пуска автопилота, ако няма друга ръчка предполагам като го задържиш ти увеличава скоростта, от долното OFF съответно го изключва (би трябвало и при натискане на спирачката да спира). От дясно RES при задържането трябва да ти нулира на борда изминатото откакто е запалена колата, изминатото от последния рес. SET+ трябва да ти променя менютата по борда, изминати километри, моментен разход и тн, зависи при форДето какви екстри му има борда

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Както е казал колегата, това е темпомат.
ON/OFF, съответно включва и изключва, както и с натискане на спирачката се изключва.
SET е, когато е включен темпомата, достигнал си 120км/ч и натискаш SET и колата започва да поддържа тази скорост, съответно с + и - увеличаваш или намаляваш, като всяко натискане е около 2 км/ч.
Натискайки спирачката, колата изключва темпомата, с RES се възстановява зададената първоначална скорост, пример 120 км/ч
Мисля че темпомата работи до 150 км/ч, с цел сигурност
ON/OFF, съответно включва и изключва, както и с натискане на спирачката се изключва.
SET е, когато е включен темпомата, достигнал си 120км/ч и натискаш SET и колата започва да поддържа тази скорост, съответно с + и - увеличаваш или намаляваш, като всяко натискане е около 2 км/ч.
Натискайки спирачката, колата изключва темпомата, с RES се възстановява зададената първоначална скорост, пример 120 км/ч
Мисля че темпомата работи до 150 км/ч, с цел сигурност
- nqmam_bmw
- Потребител
-
Благодаря Ви,
Като задържа копчето за темпомата светва един волан на таблото, но това за СЕТ не го знаех...явно там задавам скоростта за темпомата.
Иначе не е лош ФордЪТ
Като задържа копчето за темпомата светва един волан на таблото, но това за СЕТ не го знаех...явно там задавам скоростта за темпомата.
Иначе не е лош ФордЪТ

Колегата над мен най-точно го е обеснил - копчетата на волана ти са темпомат.
Самото пускане на темпомата става с натискане ЕДНОВРЕМЕННО на ON + SET(или + или -).
Копчетата са ясни:
OFF - изключва темпомата
RES - изключва/включва темпомата при последната зададена скорост
с + и - сменяш скоростта , със задържане не става трябва да цъкаш
Наскоро правех такъв Retrofit на моята кола , та ако има още нещо за питане казвай
Самото пускане на темпомата става с натискане ЕДНОВРЕМЕННО на ON + SET(или + или -).
Копчетата са ясни:
OFF - изключва темпомата
RES - изключва/включва темпомата при последната зададена скорост
с + и - сменяш скоростта , със задържане не става трябва да цъкаш

Наскоро правех такъв Retrofit на моята кола , та ако има още нещо за питане казвай

- nqmam_bmw
- Потребител
-
Благодаря Ви,
Интересно ми е дали ще има смисъл от тази екстра, като е ръчна скоростната кутия
Поздрави,
Интересно ми е дали ще има смисъл от тази екстра, като е ръчна скоростната кутия

Поздрави,
Смисъл има и той е удобството
Кефа е голям като опънеш 14-150 на магистралата с включен климатик.
Аз съм с автомат и колата си превключва когато и е нужно , незнам с какъв мотор си но по нанагорнища почти винаги ми прави кикдаун , което е безмислено
При ръчката сигурно е по-добре.
Засякох колата няколко пъти по маршрут Хасково-София-Хасково с/без темпомат и да ти кажа когато го ползвам само по равно или нанадолнища дава някаква икономия. Ако карам с постоянно включен темпомат от до ми качва разхода с 1-2 литра
Та като покараш и тестваш ще му свикнеш
Ако не е тайна с какъв мотор е и колко разход ти дава 

Аз съм с автомат и колата си превключва когато и е нужно , незнам с какъв мотор си но по нанагорнища почти винаги ми прави кикдаун , което е безмислено

Засякох колата няколко пъти по маршрут Хасково-София-Хасково с/без темпомат и да ти кажа когато го ползвам само по равно или нанадолнища дава някаква икономия. Ако карам с постоянно включен темпомат от до ми качва разхода с 1-2 литра

Та като покараш и тестваш ще му свикнеш

- nqmam_bmw
- Потребител
-
Същия като моя
Градско как се представя , че моя нещо не мога да му хвана спатиите
Иначе извънградско е супер 

- nqmam_bmw
- Потребител
-