Без преглед от Германия до БГ ?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Без преглед от Германия до БГ ?
mitkyyyy написа:Защо да не важи застраховката когато нямаш преглед ? Когато си вземеш кола от автокъща т.е. без номера и си на ,,транзитки" да не би да минаваш преглед , а правиш само застраховка ? Мен ме спираха точно като си взех колата юни месец и си бях без преглед само с застраховка и нищо не ми казаха
В България всичко е измислено, ама недомислено..
Факта дето няма нужда да се оспорва, е че без валиден технически преглед застраховката не важи.
С транзитните номера - едва ли много хора са си правили труда да прочетат за какво се издават те. Предназначението им според това което е написано хич не е да си се возите цялото семейство един месец. (забележи возите и цялото семейство) Те са за придвижване на колата от точка А до точка Б (като Б е КАТ или сервиз да кажем) и то от един човек.. Това че никой не обръща внимание на това дето пише е друг въпрос.
Друго при първоначална регистрация с минаване през каналите в КАТ се издава технически преглед, нещо което много скоро трябва да отпадне. Първо на какво основание се издава документ за преминат преглед като не се гледа нищо по колата, второ хората които работят на каналите нямат такива правомощия да правят технически прегледи. (могат само да сверят номер на шаси и двигател)
Техническите прегледи освен че се правят веднъж годишно трябва да се минават и след всяка регистрирана щета по автомобила.
Като цяло ситуацията е доста объркана и трябва да се направят не малко промени. Както по реда на първоначално регистриране, така при преминаването на технически преглед. Трябват и промени с временните номера, може да се види в Германия как е уредено - жълти/червени номера..
Всичките тези промени ще се отразят на техническата изправност на автомобилите в страната, както и на контрола по вноса на автомобили (ще се отсеят хората подбиващи цените с замаскирани отпадъци, така ще се изчисти славата на хората занимаващи се с тази дейност). И най-важното за което съм сигурен ще се намали броя на катастрофите.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Аз съм минавал 10-12 пъти с кола от Германия до България и мога да кажа, че на унгарската граница 2 пъти специално са ми искали талона за технически преглед, но това беше отдавна, скоро не се е случвало.
Ти че ще минеш там я на късмет я с почерпка сигурно ще минеш, въпроса е не дай си боже да се случи нещо по пътя...... бедна ти е фантастиката тогава.
Ти че ще минеш там я на късмет я с почерпка сигурно ще минеш, въпроса е не дай си боже да се случи нещо по пътя...... бедна ти е фантастиката тогава.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Нали знаеш че твоята гражданска не покрива твоите щети.
Един бърз пример-мой приятел си кара колата без гржданска и преглед,Тарикат,и вземе та блъсне едно мондео чисто ново-щети за над 15к,съд и си изплати щетите кат поп.
Един бърз пример-мой приятел си кара колата без гржданска и преглед,Тарикат,и вземе та блъсне едно мондео чисто ново-щети за над 15к,съд и си изплати щетите кат поп.
Последна промяна wladio на 13 Окт 2015, 13:52, променена общо 1 път
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Бе не е много смешно да си напазаруваш в Италия и да те спре Guardia di Finanza и за торбите от магазина да ти иска касовата бележка. Хич не ми беше смешно. За шест часова проверка на автовоз няма ти разправям и над 20 служители,както и справките във офицялните вносители...
П.С.
САМО ЦИТИРАМ:
Наречен "Гуардия ди финанца", той се намира под прякото подчинение на министъра на икономиката и финансите, но в същото време е организиран като военна структура и е на практика част от италианските въоръжени сили. Оперативното ръководство се осъществява от двама генерали (Главен комендант и Втори комендант) от армията. Появата на представители на финансовата полиция предизвиква притеснение дори и у най-изрядните търговци. Финансовите полицаи разполагат с огромни правомощия да извършват проверки, дотолкова, че се носят легенди за изпълняваните от тях операции
П.С.
САМО ЦИТИРАМ:
Наречен "Гуардия ди финанца", той се намира под прякото подчинение на министъра на икономиката и финансите, но в същото време е организиран като военна структура и е на практика част от италианските въоръжени сили. Оперативното ръководство се осъществява от двама генерали (Главен комендант и Втори комендант) от армията. Появата на представители на финансовата полиция предизвиква притеснение дори и у най-изрядните търговци. Финансовите полицаи разполагат с огромни правомощия да извършват проверки, дотолкова, че се носят легенди за изпълняваните от тях операции
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Преди можеше някой да ти мине колата на преглед тука само по документи и да ти прати прегледа после, но сега с тези камери не знам дали ще мине номера.
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
bigdady написа:Преди можеше някой да ти мине колата на преглед тука само по документи и да ти прати прегледа после, но сега с тези камери не знам дали ще мине номера.
минава, ама си иска връзка или почерпка
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Bavarcho написа: Трябват и промени с временните номера, може да се види в Германия как е уредено - жълти/червени номера..
и в БГ има нещо подобно с транзитните номера. тези, които са за износ имат Т на номера и във временния талон пише, че може да се изкарва колата (на границата го гледат това).
mambata_943 написа:bigdady написа:Преди можеше някой да ти мине колата на преглед тука само по документи и да ти прати прегледа после, но сега с тези камери не знам дали ще мине номера.
минава, ама си иска връзка или почерпка
е тва е

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
значи в БГ всички сме съгласни (или почти съгласне) да се кара без преглед, ама като идем в чужбина сме изрядни
мно'о сме прости де'а

мно'о сме прости де'а

You said: "Time will change!" What if it changes you?
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2