Зимни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re: Зимни гуми

Мнение от \MITETO\ DSB » 29 Сеп 2015, 21:10

(bubsa) написа:Дейтъна е всичко друго,но не и добра гума :idea: Имам 2,които бяха на зимния комплект джанти когато купих колата и ги махам веднага щом стане време за зимните.Много са тежки,голям процент са си и фабрично криви,а на мокро са кръгла нула.

Не искам да споря ама са много по добри от другите марки в тази ценова листа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Мнение от Mamar4o » 04 Окт 2015, 19:17

Да ви се похваля или да ви се оплача не знам,уж приятел отивам да ги взимам гумите,бил ги продал и нямал налични :mhihi: Уж ги поръчах,помолих го да ми ги запази,както и да е взех си FULDA KRISTAL MONTERO 3MS 205/65/15 на по 94лева(направи ми голяма остъпка за да ми се извини :mhihi: ).Преди да ги монтирам на джантите,какво да ви кажа уникално мека гума,шарката също много ми харесва и ми каза,че се добри и за дъжд.Вече са на джантите и чакам да дойде 1ноември и направо ги сменям джантите да им се израдвам :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Окт 2015, 8:07

И все така 205-55-16 цола зимните държат ужасно пренадути цени.
За приличния клас Ханкок - Нокиан май няма как да се открият за под 130 лв. бройката за дот 2015?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 19 Окт 2015, 16:37

За да не отварям нова тема, ще питам тук. Дойде времето за закупуване на нов комплект зимни гуми и се колебая между следните модели : Nokian WR D4 , Bridgestone Blizzak LM001, Dunlop SP Winter Response 2 и Toyo Tires Snowprox S 953. Ако някой има преки впечатления,да сподели.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 19 Окт 2015, 17:17

Нокия-та е аха на пазара - по показатели е топ ...
ДънлУп-а и Моста са топ, Тойото е от 3+ години на пазара ...
Която и да вземеш няма да сгрешиш :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 19 Окт 2015, 19:05

ивчо написа:Нокия-та е аха на пазара - по показатели е топ ...
ДънлУп-а и Моста са топ, Тойото е от 3+ години на пазара ...
Която и да вземеш няма да сгрешиш :yes:

Честно да си кажа най-много се чудя между Bridgestone и Nokian. Лошото, е че за Bridgestone кажи-речи няма никакви мнения :conf:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 19 Окт 2015, 19:17

Защото е от миналата година уж, а тогава всичко все още бяха захласнати по ТС850 ;)
Аз не мога да разбера, защо дори Дънлоп са направили второто поколение симетрично :roll:
Защо толкова бягат от асиметричната шарка ?! Аз затова избягах от Тойо - С942 беше асиметрик, 943 е огледална ...
Респонса също беше асиметрик, направиха го и него огледален :conf:
А сякаш най-доволен оставах точно от асиметричните шарки :paranoid:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Окт 2015, 19:49

ивчо написа:Аз не мога да разбера, защо дори Дънлоп са направили второто поколение симетрично :roll:
Защо толкова бягат от асиметричната шарка ?! Аз затова избягах от Тойо - С942 беше асиметрик, 943 е огледална ...
Респонса също беше асиметрик, направиха го и него огледален :conf:
А сякаш най-доволен оставах точно от асиметричните шарки :paranoid:

За да се чисти добре от снега и да спомага за извеждане на водата. Друга причина не виждам. Погледни летните им серии - ТТ, RT. Асиметрична шарка, като RT със силно изразена външна широка част. Всичко е с цел при тия класове гуми.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Окт 2015, 20:14

На шлепа поръчахме Dunlop winter sport 5, ще видим как ще бъде. На мен шарката ми е почти 1:1 с последния файърстоун :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 19 Окт 2015, 20:16

Точно де .. А защо се отказват от нея при зимните гуми !?
Може да е субективно, но на едни и същи места с асиметричната си излизах, с новата си копаех :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 19 Окт 2015, 20:40

И така... изровиха ми един комплект Нокиан Wr D4,но обаче с дот 39/14 чисто нови с лепенките и нали съм им фен и съм израстнал с моя човек смених фулдата :mhihi: Стъпиха ми на по 125лева общо 500лева 4 гуми.На 1 година са,но какво от това нали са чисто нови 8) С нетърпение чакам да падне снега.Сега остава само да си сваля печката и да я дам за ремонт :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 19 Окт 2015, 23:06

Аз много се зачудих като спомена по ~94лв броя и то за Нокиан и с този размер...Малко нереално чак ми се стори :),но все пак си си взел хубави гуми да си ги търкаляш със здраве :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 20 Окт 2015, 9:11

Ивчо, Не сравнявай Плевен и София през зимата :!: /ако колегата кара в Плевен, както е описал/

И изобщо винаги имайте в предвид къде ще карате, когато си купувате гуми. И аз си взех асиметрични в крайна сметка, но това за София и района, а и на юг, не е проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 20 Окт 2015, 19:00

sean-john написа:Аз много се зачудих като спомена по ~94лв броя и то за Нокиан и с този размер...Малко нереално чак ми се стори :),но все пак си си взел хубави гуми да си ги търкаляш със здраве :)

Ами имам един приятел държи гумаджииница и ми прави 40% остъпка,все пак сме израстнали с него :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата