Пазете се Алианц експертна оценка!
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Здравейте колеги,
Реших да споделя какво ми се случи през последната седмица благодарение на прекрасното авто каско в БГ. След като един камион реши да ме подпре в задната лява вежда, отидох в Алианц да ми оправят щетата. Заведохме я по доверен сервиз, отивам в сервиза, МИЯ преди това колата на ПАРОСТРУЙКА и гледам - дясната задна вежда огъната и надрана и дясна предна врата надрана. Връщам се в Алианц, поне като няма да имам кола няколко дни, да направят цялата накуп. Не ставало по доверен, били различни щетите! Добре, по експертна. Пиша да се свържат с мен по майла с решение, вадя колата след седмица от сервиза(-300лв), отивам да я снимат наново и една баничарка ме удря лява задна врата на 500 метра от сервиза. Егати късмета! Нищо, нали имам каско, пишем двустранен, нося го в Алианц, завеждаме щетата и на излизане питам кога ще ми платят предишните две (300лв). Били отказани,пратили по гълъб писмо явно,щото майл нямам! Що са отказани?!? Щети от измиване не се признавали... Подадох жалба пък да видим.
Внимавайте как ви завеждат щетите, явно моята са я завели на огъната вежда от пароструйка...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Реших да споделя какво ми се случи през последната седмица благодарение на прекрасното авто каско в БГ. След като един камион реши да ме подпре в задната лява вежда, отидох в Алианц да ми оправят щетата. Заведохме я по доверен сервиз, отивам в сервиза, МИЯ преди това колата на ПАРОСТРУЙКА и гледам - дясната задна вежда огъната и надрана и дясна предна врата надрана. Връщам се в Алианц, поне като няма да имам кола няколко дни, да направят цялата накуп. Не ставало по доверен, били различни щетите! Добре, по експертна. Пиша да се свържат с мен по майла с решение, вадя колата след седмица от сервиза(-300лв), отивам да я снимат наново и една баничарка ме удря лява задна врата на 500 метра от сервиза. Егати късмета! Нищо, нали имам каско, пишем двустранен, нося го в Алианц, завеждаме щетата и на излизане питам кога ще ми платят предишните две (300лв). Били отказани,пратили по гълъб писмо явно,щото майл нямам! Що са отказани?!? Щети от измиване не се признавали... Подадох жалба пък да видим.
Внимавайте как ви завеждат щетите, явно моята са я завели на огъната вежда от пароструйка...
Последна промяна Dextuar на 12 Ное 2015, 17:36, променена общо 1 път
Re: Пазете се Алианц експертна оценка!
Не разбрах само, документите за предявяване на щетата не си ли ги попълваш сам? Защото ако ги попълваш сам, не знам как те са ти завели щетата като нещо друго
?

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Не, попълва ги техен служител. Написал е "след измиване" и те директно по подразбиране го смятат като "заради измиване"
Никога не се пише, че след автомивка си видял някоя щета. Винаги се пише, че точно преди 2 часа си видял щетата, след като си бил оставил колата някъде и си я видял като си се върнал и за това директно си отишъл веднага при тях, за да я опишеш.
Ако наистина щетата е направена по време на автомивката реално? Помисли малко логично и гледай да излезеш от личния афект.
Прочети си общите условия и просто им играй по свирката.
Алианц точно са една от малкото компании, които играят строго по правилата и трудно се правят на интересни, когато всичките точки са спазени.
Също така са едни от "балъците", които плащат гуми и джанти, дори гумата да ти е нарязана с нож да речем. И казвам балъци, защото 95% от всичките нарязани гуми стават по време на смяната им. И супер "случайно" някой взел, че минал и ти нарязал гумите.
Ако наистина щетата е направена по време на автомивката реално? Помисли малко логично и гледай да излезеш от личния афект.
Прочети си общите условия и просто им играй по свирката.
Алианц точно са една от малкото компании, които играят строго по правилата и трудно се правят на интересни, когато всичките точки са спазени.
Също така са едни от "балъците", които плащат гуми и джанти, дори гумата да ти е нарязана с нож да речем. И казвам балъци, защото 95% от всичките нарязани гуми стават по време на смяната им. И супер "случайно" някой взел, че минал и ти нарязал гумите.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Цялата вежда дясна е изкривена от удар, как ще е от автомивката, имам и снимка, правена преди автомивката, те също и си личи, просто когато сме правили прегледа 5 часа по-рано сме го пропуснали.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
И пак да кажа- на ръчна автомивка, мита лично от мен и един приятел.
П.с: И аз не съм очаквал от Алианц да се циганят, ама е пък на...
П.с: И аз не съм очаквал от Алианц да се циганят, ама е пък на...
А бе цяла вежда да е изкривена и да се види само след автомивка, хайде няма нужда.
И аз не те упреквам. Просто ти казвам къде ти е грешката. Ако си я разбереш, то другия път няма да имаш проблеми.
И аз не те упреквам. Просто ти казвам къде ти е грешката. Ако си я разбереш, то другия път няма да имаш проблеми.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
JTD написа:А бе цяла вежда да е изкривена и да се види само след автомивка, хайде няма нужда.
Колата е черна, бързахме, а и служителите претупаха работата, не е смачкана много, но трябваше да се изправя.
Разбрах къде ми е грешката - казвам истината...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
dextuar написа:JTD написа:А бе цяла вежда да е изкривена и да се види само след автомивка, хайде няма нужда.
Колата е черна, бързахме, а и служителите претупаха работата, не е смачкана много, но трябваше да се изправя.
СЕ СЕТИШ !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Maxmadness написа:dextuar написа:JTD написа:
СЕ СЕТИШ !
Абе аз съм се сетил, но не би трябвало да е така...

Нали като завеждаш щетата, дори и служителя да пише документа, ти се подписваш отдолу?
Така описана щетата, съгласи се, трудно може да бъде одобрена.
Аз от 10 години, колите са ми застаховани само в Алианц, и никога не съм имал проблем. Щетите са ми отстранявани всякак, и през доверен сервиз, и чрез експертна оценка, и в оторизиран от марката сервиз.
Правил съм и вторичен оглед повече от месец след като съм завел щета от инцидент на магистралата, и въпреки че мислех че може и да не мине, нямаше проблем.
Градушката от миналата година ми доказа, че не съм сбъркал в избора. И за двете ми коли платиха бързо и адекватно.
Аз от 10 години, колите са ми застаховани само в Алианц, и никога не съм имал проблем. Щетите са ми отстранявани всякак, и през доверен сервиз, и чрез експертна оценка, и в оторизиран от марката сервиз.
Правил съм и вторичен оглед повече от месец след като съм завел щета от инцидент на магистралата, и въпреки че мислех че може и да не мине, нямаше проблем.
Градушката от миналата година ми доказа, че не съм сбъркал в избора. И за двете ми коли платиха бързо и адекватно.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
blackgod написа:Нали като завеждаш щетата, дори и служителя да пише документа, ти се подписваш отдолу?
Е хубаво де, аз се подписвам, но длъжен ли съм да изхождам от това, че искат да ме прецакат. Аз ясно съм обяснил какво се е случило, но думите ми така са извъртени, че да не мине иска. А не е като всеки ден да съм там - това ми беше 2-ят път, като предишният е бил 5 часа по-рано. Явно нещо не съм допаднал на служителя, който ми е обработвал документите, знам ли?

12 мнения
• Страница 1 от 1